O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
JEDLÉ ZAJÍMAVOSTI - 1. |
![]() |
![]() |
![]() |
Pondělí, 27 leden 2020 | ||||
Strana 1 z 2 ![]()
Zatím největším slepičím vejcem bylo od jedné neznámé slepičí dámy z kolumbijského městečka San Francisco. Snesla vejce vysoké 12 cm a vážící neuvěřitelných 245 gramů. "Naše" vajíčko bylo zasláno do Londýna na zápis do Guinnesovy knihy rekordů a nyní je v Muzeu kuriozit v Pelhřimově. Mj. chudák ta slepička...
Stejně jako maso, tak i vejce patří mezi potraviny, které obsahují vysoké množství železa (1,0 mg). Jsou také výborným zdrojem látek, které posilují kosti – je to vitamín D, fosfor a vápník.
Obsahují i pro naše tělo významný selen. Jedná o stopový prvek, který pomáhá tělu se vyrovnat s poškozením buněk v krvi vlivem volných radikálů. Dostatek selenu může v mnohých případech také pomoci člověku bojovat proti vzniku rakoviny nebo srdečních chorob. A jaká je vlastně známka nedostatku selenu? Například ta, že po cvičení míváte ve svalech křeče.
A navíc pár zajímavostí: Ať už slepice stráví vášnivou noc s kohoutem, nebo ne, bude snášet tak jako tak. A může jich snést až 300 ročně. To je dobrá zpráva pro lidi, ale nikoli pro slepice. Při té usilovné práci by si zasloužily trochu té zábavy.
Ohledně vaření - pokud
nechceme, aby nám popraskala, můžeme do nich udělat miniaturní
dírku, popřípadě nalít ocet do vody, ve které je hodláme vařit. Vejce,
vždy vkládejte do vroucí vody, nikoliv do studené, protože pak je těžké
odhadnout správnou dobu vaření. Další častou chybou, kterou lidé dělají je, že
vejce vkládají do vařící vody přímo po vyjmutí z lednice. V tomto
případě prasknou zaručeně. A ještě radu na závěr:
Pokud do vody, ve které vejce vaříte, přidáte lžičku sody, sloupnete skořápku jedna báseň!
|
< Předch. | Další > |
---|