O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JEDLÉ ZAJÍMAVOSTI - 1. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 27 leden 2020
Přejít na obsah
JEDLÉ ZAJÍMAVOSTI - 1.
Strana 2
Druhé největší vejce na světě pochází z České republiky a snesla ho slepice paní Věry Ouškové ze Strunkovic nad Volyňkou na Strakonicku v lednu 2005. Měří na výšku téměř 9 cm, váží 210 g a má obvod 21 cm. 

 

 

 

 

 

 

Zatím největším slepičím vejcem  bylo od jedné neznámé slepičí dámy z kolumbijského městečka San Francisco. Snesla vejce vysoké 12 cm a vážící neuvěřitelných 245 gramů.  "Naše" vajíčko bylo zasláno do Londýna na zápis do Guinnesovy knihy rekordů a nyní je v Muzeu kuriozit v Pelhřimově. Mj. chudák ta slepička...

 

 

Who knew - add 1/2 tsp baking soda to the water when hard boiling eggs and the shell will come right off when you peel...:

Stejně jako maso, tak i vejce patří mezi potraviny, které obsahují vysoké množství železa (1,0 mg). Jsou také výborným zdrojem látek, které posilují kosti – je to vitamín D, fosfor a vápník.

 

Obsahují i pro naše tělo významný selen. Jedná o stopový prvek, který pomáhá tělu se vyrovnat s poškozením buněk v krvi vlivem volných radikálů. Dostatek selenu může v mnohých případech také pomoci člověku bojovat proti vzniku rakoviny nebo srdečních chorob. A jaká je vlastně známka nedostatku selenu? Například ta, že po cvičení míváte ve svalech křeče.

 

 

 

A navíc pár zajímavostí: Ať už slepice stráví vášnivou noc s kohoutem, nebo ne, bude snášet tak jako tak. A může jich snést až 300 ročně. To je dobrá zpráva pro lidi, ale nikoli pro slepice. Při té usilovné práci by si zasloužily trochu té zábavy.

 

Ohledně vaření - pokud nechceme, aby nám  popraskala, můžeme do nich udělat miniaturní dírku, popřípadě nalít ocet do vody, ve které je hodláme vařit. Vejce, vždy vkládejte do vroucí vody, nikoliv do studené, protože pak je těžké odhadnout správnou dobu vaření. Další častou chybou, kterou lidé dělají je, že vejce vkládají do vařící vody přímo po vyjmutí z lednice. V tomto případě prasknou zaručeně. A ještě radu na závěr:

 

Pokud do vody, ve které vejce vaříte,

přidáte lžičku sody, sloupnete skořápku jedna báseň! 

 

 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]