O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

RECEPT PRO JEDNU PÁNEV A PĚT MINUT ČASU PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 02 leden 2020
Potřebuje vůbec dobrá čína recept? Nestačí jen všechno rychle smíchat v jedné pánvi? Případně maso předem naložit do nějaké marinády á la čína? Pokud toužíte po co nejlepším zážitku, po co nejměkčím a nejšťavatějším mase, pokud chcete zeleninu nechat tak akorát křupavou a přitom téměř měkkou, pokud netoužíte do jídla sypat glutamátové prášky, pokud se chcete dostat co nejblíž originálu, jak jen naše zeměpisná poloha umožňuje, je tahle čína a recept na ni právě pro vás.

 

 

 

 

 

 

 

čína recept  

 

 

Množství: 1 porce

Tohle je obecný návod na jakékoli minutkové maso, pokrájené na extra tenké nudličky, a na jeho přípravu ve woku na způsob číny. Pokud nemáte wok, stačit vám bude i velká pánev s těžkým dnem, kterou se nebudete bát pořádně rozehřát.

Recept je napsaný pouze pro jednu osobu. Pokud vás bude jíst víc, znásobte suroviny, ale pracujte zásadně po jedné, nanejvýš dvou porcích. Pánev za žádných okolností nesmíte přeplnit.

 

Suroviny

  • 100g plátek vepřové pečeně bez kosti
  • 1 lžíce bílého vína nebo rýžového octa
  • 2 špetky koření pěti vůní
  • 2 špetky soli
  • 1/2 mladé cukety
  • 1 malá mrkev
  • 1 jarní cibulka s natí
  • 1 lžička (5 ml) sojové omáčky
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 lžička rýžového octa
  • 1/2 lžičky solamylu (můžete vynechat, vysvětlení vás čeká v postupu)
  • 3 lžíce oleje
 
 
 

Postup

 


Z plátku masa odřízněte zbytky tukového krytí, má-li nějaké. Pro delší pečení by byly báječné, na rychlé jídlo z pánve ho bohužel nepotřebujete. Očištěné maso položte na prkénko a nakrájejte ho na co nejtenčí nudličky, silné jen 2-3 mm. Nesnažte se tento krok provést bez náležitě ostrého nože.

Nudličky smíchejte s kořením pěti vůní, solí a vínem a nechte stát někde bokem, ale ne v lednici.

 

 

 

suroviny na rychlou čínu

 

 

 

 

Cuketu omyjte a nakrájejte podélně na co nejtenčí tenké plátky. Ty pak položte v několika vrstvách na sebe a ještě je nakrájejte na stejně tenké nudličky. Mrkev oškrábejte a zešikma nařežte na velmi tenká kolečka. Z cibule odřízněte kořínky, zbavte ji vyschlé vnější vrstvy a zaschlých konců nati a pak nakrájejte na kolečka. Nespoléhejte se na to, že zeleninu dokrájíte, až bude maso v pánvi. Jakmile do ní vhodíte maso, už na něco takového nebudete mít čas.

Sojovou a rybí omáčku, rýžový ocet a solamyl smíchejte s 50 ml vody. Měli byste tedy mít tři části přípravy: ochucené maso, nakrájenou zeleninu a aromatizovanou vodu.
 
Pánev rozehřejte nasucho, na plotýnce nastavené na nejvyšší výkon. Jakmile se bude za jednu až dvě minuty tvářit velmi rozpáleně (a ona bude), přilijte dvě lžíce oleje. Ty hned začnou kouřit, proto neotálejte a okamžitě přidejte maso. V ten samý okamžik začněte masem v pánvi promíchávat a nepřestaňte dřív, než se ze všech stran zatáhne a ztratí syrovou podobu, zhruba minutu. Sejměte pánev nebo wok z plotýnky a vyklopte maso stranou.

 

 

 

postup pro přípravu rychlé číny

 

 

 

Vraťte pánev zpět, přilijte zbytek oleje a vhoďte do ní veškerou zeleninu. Opět minutu mrštně míchejte, pak zalijte připravenou tekutinou. Pozor, ihned se jí velká část odpaří a může vám popálit ruku náhle vzniklou párou - přilévejte tedy tekutinu z boku a ruku držte mimo prostor pánve. Míchejte, aby se zelenina obalila a nasákla chutě, a aby omáčka rovnoměrně zhoustla, stačí necelou minutu. Pokud nepoužijete solamyl na zahuštění, ještě chvíli vařte, až se část tekutiny odpaří a omáčka zhoustne sama od sebe.
 
Vraťte do pánve opečené maso. Neodoláte-li pokušení vhodit do jídla arašídy, mandle nebo pekanové ořechy, udělejte to teď. Naposledy prohoďte nebo zamíchejte a máte hotovo.
 
Ihned odstavte a pro začátek podávejte třeba s dušenou jasmínovou rýží nebo předem uvařenými asijskými nudlemi.

 

 

 

FLORENTÝNA

 

 

 

Komentáře (0)add feed
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]