O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
BÁBOVKA, ZÁKLAD RODINY |
![]() |
![]() |
![]() |
Pondělí, 09 září 2019 | |||||||
![]()
Jak na třenou mramorovou bábovku? Když už se do ní pustíte a uděláte ji opravdu poctivě, zjistíte, že je daleko propracovanější, křehčí, něžnější a zábavnější. Ono celé její kouzlo totiž spočívá v tom, že je potřeba třít poctivě. Co to znamená? Třít klidně 20 minut žloutky s cukrem a rozměklým máslem. Proto pak spousta lidí vzpomíná a říká: „joo, ta babiččina bábovka„…ony totiž babičky opravdu věnovaly čas tomu, aby ze žloutku a cukru vznikla naprosto dokonalá a jemná pěna. ![]()
My si to však ulehčíme robotem s třecím nástavcem nebo i ručním mixérem - robotem stačí třít 10 minut, mixérem věnujte směsi spíše 15 minut. Postupně také přilívejte vlažné mléko. Není potřeba k tomu dávat ještě prášek do pečiva. Na ten klidně zapomeňte. Ingredience180 g másla TěstoMáme tedy utřené žloutky s krystalovým cukrem a postupně k nim je potřeba přisypávat polohrubou mouku. Jdeme na vyšlehání bílků. Vyšlehejte pěkné tuhé bílky a jemně je vmíchejte do utřeniny a mouky. Jdeme dochucovat. Oddělte si cca 1/3 těsta stranou a vmíchejte do něj kakao. Do zbytku světlého těsta přidávám i trochu citrónové kůry, která směs úžasně ovoní. Do vymazané formy pak dejte nejdříve světlé těsto a na něj tmavé a něžně promíchejte, pokud chcete mozaiku. Pečte v troubě na 170 °C přibližně 40 minut. T Testujeme za pomoci špejličky a jakmile bábovku vyndáme, hned přes ní dáme mokrou utěrku, necháme 2-3 minuty odpočinout a pak bábovku z formy vyndáme. Je to nejjednodušší způsob, jak bábovku z formy dostat. Pak už jen netrpělivě čekáme, až bábovka vychladne a můžeme se na to vrhnout. Dobré chutnání, Pája
|
< Předch. | Další > |
---|