O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TENTOKRÁT JDE O KAČENKU PDF Tisk E-mail
Pondělí, 10 červenec 2017
O Ditě Pullmannové jsem vám už psala. Je to úžasná ženská, která mimo svou nesmírně zodpovědnou práci, zvládá být i dobrým andělem. Je to "holka s obrovsky dobrým srdcem", které je otevřené všem nešťastným zvířatům - pejskům a nyní už i číčám, všem, kterým nějaká ta lidská hyena ublížila. A že jich, bohužel, mezi námi je! Přečtěte si tu nejnovější příhodu z jejích DOČASEK: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To si takhle koupíte sobě nebo dětem hračku, třeba panenku nebo autíčko a chováte se k ní jako ke kusu hadru, neopatrně, ničivě a nezodpovědně. A pak se stane, že se panence ulomí nožička a autíčku kolečko, a už prostě nejezdí nebo špatně chodí a nedrží pohromadě.

 

Takže je buď zahodíte do rohu, nebo zakopnete pod postel, či jako v případě Kačenky, přivážete k plotu a odejdete. Vždyť je rozbitá, co s ní ...?


        Jenže Kačenka není panenka nebo autíčko, je to živý pejsek, cca půlroční malé štěně, kterému právě rostou druhé zoubky a nedovedu si představit, jakou bolest a jak dlouho, musela prožívat díky nějaké lidské svini, co jí bud zlomila nohu, nebo ji se zlomenou nohou nechala u plotu.

 

 

 

 

 

 

Kačenka přijela včera do DOčasek skákající po třech, levou zadní vůbec nepoužívala, visela jí ve vzduchu.

 

Hned dopoledne vyslovila paní doktorka při pohmatu podezření na zlomenou stehenní kost, což rentgen hned ukázal. Bohužel pro Kačenku, je zlomenina na špatném místě, přímo u kolenního kloubu, a proto běžná operační fixace není možná.

 

Bude se musel "spravovat" jinou metodou. Navíc nevíme, jak dlouho má fenka zlomeninu, ono totiž po nějaké době již dochází ke kontraktuře svalů kolem, což je pro ni další minus. Náš úžasný pan doktor - po telefonátu neméně úžasné paní doktorky Oravové - přijede dnes večer a Kačenku odoperuje.

 

Kačenka  je momentálně již na klinice a v těch nejlepších rukou.

 

 

 

 

Protože ale v současné době kromě běžných veterinárních ošetření a kastrací právě probíhá i další nákladné léčení Rudolfa a dalších pejsků, taky nás čeká příští týden další ortopedická operace s Coudym (v jeho případě operace lokte),

 

 

dovolujeme si vás oslovit s velkou prosbou o finanční pomoc

pro Kačenku a její nožku,

kterou se, jak moc doufám a věřím, podaří zachránit a bude opět běhat.

 

 

Kdo z vás, komu není lhostejný osud bezcitně odloženého štěňátka, které patrně dlouho trpělo bolestí, můžete a chcete pomoci přispěním jakékoliv finanční částky, budeme vám velmi vděčni.

 


K dispozici je náš transparentní účet Dočasky De De z.s.
2500978266/2010

 

do poznámky, prosím, uveďte "Kačenka"

 

mnohokrát děkujeme

VAŠE DITA

 

 

 

 

Komentáře (3)add feed
Dito..... : doktor
.... budu se snažit pomoci zn. Co nejdříve.
červenec 11, 2017 12:40
Vážení přátelé, : DITA
Kačenka je po operaci zpět v dočasné péči, je v pořádku a veselá. Zlomená kost se podařila zafixovat dvěma hřeby do přijatelné pozice. Musela jí mít zlomenou již delší dobu, už byla částečně špatně srostlá se zbytnělým kolenním kloubem, museli ji odpreparovat a dostat do správné pozice a fixovat, což nešlo úplně nejlíp, i vzhledem k tomu, že již došlo ke svalové kontraktuře kolem zlomeniny, ale povedlo se.

Ted jí čeká klidovější režim, častější převazy a kontrolní rentgen do konce týdne. Měla by se úplně uzdravit a opět zase běhat, může mít sice jednu nožičku o malinko kratší, ale nemělo by ji to činit žádné větší potíže.



Opět se strhla vlna solidarity s malou holčičkou a jejím osudem, jsme Vám všem moc vděčni za pomoc, které si moc vážíme a moc moc děkujeme. Jste úžasní.


červenec 11, 2017 23:19
... : DITA
Možná tomu ani nebudete věřit, ale dnešní přijaté štěňátko, které opět přijelo od naší menšiny má také zlomenou stehenní kost. A je jasné, že určitě si to samo neudělalo.

Do Dočasky dnes přijel Fido a oproti Kačence měl to štěstí, že mu kost zůstala po zlomenině ve správné pozici a začala se hojit. Na rentgenu je vidět, šikmá zlomenina, které srůstá a tak už není operace vhodná. Fido dostal nohu na dlahu a fixační obvaz a pár týdnů bude chodit na převazy.
je to cca 2,5 měsíce starý kluk, váží 4,5 kg. Děkujeme za záchranu hodným lidem a za dočasnou péči Martina Svojšová
červenec 11, 2017 23:23
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]