O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MÁTE DOMA KOCOURA? PDF Tisk E-mail
Úterý, 04 červenec 2017
Výsledek obrázku pro three dogs with kittyMy ne, my máme doma kočku. Když si ji mladí brali z útulku, měla jméno Freya. Prý je pojmenovaná po nějaké něžné víle, protože to je miloučká a hodňounká kočička. (Chlupáči, co u nás naleznou domov, bývají vždy z druhé ruky a tak jsou už pojmenovaní. Ale většinou si vyslouží nějaké jiné jméno.) U Frey se časem ukázalo, že to je víla zlovolná a tak se jí neřekne jinak než Pičulína.

 

 

  

 

 

V pátek ráno jsem na ČRo2 poslouchala  ranní glosu Jana Hrušínského o jejich kocourovi a jsem zjistila, že naše Pičulína v tom není sama.

    Jen si to přečtěte.

 

Půl roku jsem pevně odolával naléhání své nejmladší dcery, abychom si pořídili kotě. Mám tři psy a vím, že přidat k nim  ještě kočku, by bylo naprosto nesmyslné. Protože ale nepatřím k lidem, které toužebně upřený dětský pohled nechává zcela chladnými, souhlasil jsem, abychom se šli na taková dvouměsíční koťata alespoň podívat. Odcházeje z návštěvy, překvapeně jsem zjistil, že kotě do auta nesu já.

 

 

Výsledek obrázku pro kitty versus dog 

První týden se zdálo, že naše tři feny kocourka rozcupují a bude klid. Uplynul ovšem další týden a kocour se s převahou vítěze rozvaloval v psím koši, kolem něhož na dlažbě ležely feny a odevzdaně ho pozorovaly.

 

Dnes je Fipsovi, neboť tak se ten malý ničema jmenuje, osm měsíců a našel si báječnou zábavu. Každý den, mezi 4. a 5. hodinou  ranní, skočí nejprve na moji hlavu, kde se ovšem příliš nezdrží a pokračuje na hlavu mojí manželky. V okamžiku, kdy otvíráme oči, bleskurychle kamsi mizí. Dočetl jsem se, že na kočky nejvíc platí, postříkáme-li je studenou vodou. Usínám tedy vyzbrojen rozprašovačem na květiny a vždy k ránu kolem sebe stříkám téměř bezprostředně. Manželka se s promáčeným, ba dalo by se říci uslzeným obličejem ptává, jaký že pěkný nápad jsem to teď, v půl páté ráno  zase dostal. 

 

 Kocour nás odněkud škodolibě pozoruje a nevzrušeně plánuje další přeběhnutí nebezpečného území. Jistě si přitom připadá jako levicový fracek, pokoušející svůj osud tím, že zavěšen mezi vagony, jezdí od  stanice ke stanici pražským metrem. Možná se také vsadil se sousedovic  kočkou, že dnes přes ty lidi, tedy přes nás,  přeběhne stokrát. Je to ovšem obyčejný vejtaha, poněvadž dnes se mu to podařilo jen třiadvacetkrát.

 

Tak mne napadá, že nic se nemá přehánět, ani láska ke zvířatům.

 

Výsledek obrázku pro kitten png

 

Hned, jak si mladí tu „naši“ kočku přinesli z útulku, rozhodli se, že bude mít přístup po celém bytě. Přece jí nebudou omezovat. A tak do všech dveří vyřízli otvor 20x20 cm a do otvorů nainstalovali průchozí kočičí dvířka. 

 

Výsledek obrázku pro interior door for cats

 

 

Pičulína jim sice po ránu nechodí skákat po hlavě, ta má jiný trik. Ta se brzičko ráno chodí dívat, jestli jí páníčkové v noci neumřeli. Vyskočí na postel  a packou je jemně šťouchá do očí, dokud jim život nevrátí.

 

A tak byla dvířka (alespoň do ložnice) zalepena. Ráno Pičulína dvířka nedokáže otevřít a tak do nich vztekle mlátí packou tak dlouho, dokud jí někdo dveře neotevře. Spokojeně pak skočí do postele, usadí se někomu na hrudníku, chvilku po něm šlape, aby si hrudník změkčila, a konečně uléhá, začne příst a funí dotyčnému do nosu. Po chvíli jí to přestane bavit a začne známá hra na oživování mrtvol.

 

A už jsem napsala, jak mydlí mého psa? Ne? Tak teď to víte.  

 

 

Jak spolu přijdou do styku, kočka se odněkud vynoří, pohlavky a syčením ho zažene někam do kouta, pak vítězně vyskočí  nahoru a zlobně na něj zírá.  Ale není  to výjimka, už dávno není pravda, že běžně psi útočí na kočky. Dříve platilo, že se kočkám při setkání se psy zježila srst a rychle vzali do zaječích.

 

Svět je naruby. Kočky jsou schopny terorizovat psa, o kterém si usmyslí, že to není pes lidí, ale jejich vlastní pes, kterého dostali na hraní. I  mnohem větší pes má strach kolem roztomilé kočičky jenom projít, aby nějakou nekoupil přes čumák.

 

Mne Pičulína naštěstí nemlátí, mne jenom ignoruje. Na vědomí jsem vzata jen tehdy, když mladí odjedou a já se stanu vrchním krmičem. Přijdu k ní domu, abych jí předložila žrádlo. Pičulína vyskočí na linku a očekává, co jako bude. Kdyby to uměla, tak luskne prsty a zvolá: "Garsóón!"  

 

Pokud vytáhnu na proužky nakrájené  syrové kuřecí maso, začne mi ho rvát z ruky, s děsivým mručením, za které by se nestyděl ani tygr, a celou mne zeslintá. Ale běda, když předložím pouze paštičku. Vztekle prskne,  začne mrskat ocasem, a když mne nemůže za tu neuvěřitelnou drzost seknout, alespoň vrhne zničující pohled a vyskáče někam do výšin, protože to je kočka stromová. 

 

A tak i mne napadá, že nic se nemá přehánět, ani láska ke zvířatům.

 

DEERES,

všech kytiček i zvířátek znalkyně

a velká kamarádka

 

 

 

Komentáře (4)add feed
Deeres : zuza
krásné a víc takových povídání..
červenec 05, 2017 06:02
Nacházím se ve vlastnictví povícera mňoukavých odrápovaných kočkopříšer, : Phoebe
takže si to umím představit.
Jinak Freya byla severskou bohyní lásky a krásy (také plodnosti, úrody a čarodějnictví) a byla dost do větru a dost potvora. Takže jméno není zas tak nevýstižné.
Jo a podle pověstí Freyin vůz táhly právě kočky. To je vysvětlitelné jedině tím čarodějnictvím, protože dokladem toho, že kočky jsou inteligentnější než psi, je fakt, že dosud nikdo nedonutil osm koček táhnout sáně smilies/smiley.gif
červenec 05, 2017 06:53
... : doktor
I když kočičky nemusím( raději pejsky ),tak hezké povídání.
červenec 05, 2017 13:14
Přátelství. : Pepa
Kocoura Mikeše jsme před 4 lety vyzvedli z útulku. Anglické jméno se nám nezamlouvalo a tak dostal České. Prožil se svým majitelem údajně 5 či 6 let a poté byl odložen jako nepohodlný. Majitel se odstěhoval do bytu kde nebylo dovoleno mít pejska či kočičku. Zaměstnanec útulku vylíčil kocoura jako obtížně adoptivního. Informoval nás, že je zvyklí žít převážně venku.

Měl jsem podezření že byl jako obtížně adoptivní několikrát vrácen. Manželka se v kocourovi shlédla protože byl obrovský, s dlouhou srstí a jeho nebezpečný pohled mrazil. Odmítala kategoricky vybrat kocoura jiného.
Zaplatili jsme 150 dolarů a následný výslech připomínal adoptování dítěte. Vypuštěn z přepravní klece zmizel pod některou z postelí a první tři dny nebyl k nalezení. Jen prázdná miska misku nás utvrdila že netrpí hlady.

Já nerad někoho omezuji a tak jsem jej vypustil ven bez souhlasu manželky, s prohlášením, "děj se vůle Boží". Žena prohlásila, že budu zodpovědný za jeho smrt, protože na něj venku číhají kojoti a kugři. Týden uplynul a Mikeš nikde, jen miska na verandě byla každé ráno prázdná. Následující rok chodil domů jen na pár hodin. Zvykal si na nás pomalu, dokonce se začal i kamarádit. Bohužel jakmile někdo přišel na návštěvu, byl schopen proskočit i zavřeným oknem.

V onen čas jsem z Čech přivezl tříměsíční černé štěně mini knírače. Měli jsme vážné obavy jak seznamování s kocourem dopadne, protože Mikeš při první návštěvě labradora Codyho honil po zahradě s vážným úmyslem mu ublížit. Cody se zastyděl a nakonec kocoura donutil vyšplhat na vysoký smrk.

Po třech letech: Mikeš je velký kamarád s kníračem Jessie a doprovází nás při večerních procházkách. Noční výlety omezil a je víc doma než venku. Codyho návštěvy jako jedinému toleruje a rozvalen na gauči ani neotevře oko, když k němu Cody přičichne. Kdo je náš přítel, je i kocoura. Tento téměř desetikilový unikát je v naší ulici známý ve všech domech ve stometrovém okruhu.

červenec 06, 2017 01:53
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]