O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TŘINÁCT HŘEBCŮ A JÁ - 10 PDF Tisk E-mail
Pondělí, 28 listopad 2016
Přejít na obsah
TŘINÁCT HŘEBCŮ A JÁ - 10
Strana 2

 

 

 

 

 

 

Rozhodla jsem se, že už tedy Pico na žádnou výstavu nepůjde a je to „vyřešeno“. Usoudila jsem, že má už získaných umístění vlastně dost, mě stačí ke spokojenosti ten titul šampiona Chomutov 2011 a je načase, aby za něj bojovali jeho potomci.

V roce 2012 se cizím klisnám narodili hřebečci, v mém hřebčíně Aletce klisnička Aura, Sametce hřebeček Piškot a Gemini měla hřebečka Pirožka. Všechna hříbata jsem prodala. Ale nejprve se předvedli na výstavách – Pirožek vyhrál třídu hříbat v Chomutově na IV. Shetland pony show, Piškot byl 2. v Pardubicích na národní výstavě, dařilo se i mladým koním – roční Grácie získala 2. místo ve třídě mladých v Chomutově a 1. místo v téže třídě v Pardubicích! Dvouletá Triga tamtéž 2. ve třídě mladých standardních SHP.

 

Pico připustil v roce 2012 celkem dvanáct klisen, posléze se v roce 2013 narodilo 6 hříbat. Sametka po těžkém porodu porodila mrtvého hřebečka, ale měli jsme tři klisničky – od Aletky Agru, od nové klisny Tawna Firefly Fláji a od Gemini jako srpnové překvapení malinkou Guineveru. Agra byla prodána a naopak odkoupena Picovo dcera Locika s tím, že její matka bude u nás znovu připuštěna – takže Locika vyrůstala v našem stádě. Locika nám udělala radost ziskem titulu šampion hříbat v Chomutově, a vítězstvím ve třídě hříbat v Lysé, Fláje získala titul šampiona hříbat v Plasích. Starší potomci Pica byli úspěšní také – Grácie vyhrála v Chomutově a Plasích třídu mladých, Amber nejprve Chomutově třídu tříletých klisen a následně titul vicešampiona minitypu, a tutéž třídu 3 letých později také vyhrála v Lysé.

 

 

 


 

 

 

V roce 2013 bylo Picem připuštěno deset klisen. Z toho bylo 6 březích, ale 2 hříbátka uhynula krátce po porodu. V ročníku 2014 tedy zbyla standardní, velmi mohutná klisnička Slávia,v minitypu to byla šampionka hříbat na výstavě v  Plasích  Árie a nejlepší hříbě z národní výstavy v Lysé Ping Pong. U poslední žijící klisničky, narozené v jiném chovu, jméno neznám.

 

Picovo potomstvo si dobře vedlo také ve starších kategoriích – např. Grácie vyhrála v Plasích třídu klisen 3letých a starších a v Lysé třídu 3 letých klisen. Čtyřletá Picovo dcera Triga porodila hřebečka Tristana (po Bon Ami), stejně staré Amber se porod nevydařil a s velkými problémy jsme zachránili alespoň ji samotnou.

 

Co se týče připouštěcí sezony 2014, zůstal Pico na úrovni předcházejících let – celkem 10 připuštěných klisen, následně se v našem hřebčíně narodila 4 hříbata - dvě klisničky Sakura a Astra, dva hřebečci - Pierot a Pixel.

 

V roce 2015 působil Pico část sezony u kamarádky na Moravě, kde připustil 2 klisny, u nás na konci sezony také dvě. Letos se mu tedy narodila pouze 2 hříbata - v Aslanu to byl hřebeček Perun, a na Moravě klisnička Narnie ze Zaváté samoty.

 

Protože už jsem měla 5 starších dcer hřebce Pico, byl ročník 2014 i 2015 prodán. Klisničky vypadaly velmi dobře, mohla jsem si s nimi užít výstavy v následujících letech v třídách mladých, ale zkušenost mě naučila, že je lépe prodat klisničky, které nepotřebuji, raději při odstavu, než později, když člověk k nim více přilne…

 

 

 

MILENA

 překrásné fotky: Věra Marková

 

 

 

Komentáře (2)add feed
Mileno, : *deeres*
vypadá jako pankáč a nedivím se, že se tak zubí na fotce, když si setrvale užívá. Máš pěkný koníček, v tvém případě to je rovnou kůň.
Když se kůň takhle zubí, to se opravdu směje?
listopad 28, 2016 10:21
Milena : doktor
Mileno,gratuluji k tak úžasnému fešákovi.Nedivím se,že u něžného pohlaví je tak oblíben.Rozhodně je to pašák a zasloužilý taťa a musím přiznat i velký fešák.Tobě i Picovi mnoho hezkých dní ,hodně zdraví a fůru zážitků.
listopad 28, 2016 14:40
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]