O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PAPOUŠI MOJI MILOVANÍ PDF Tisk E-mail
Neděle, 11 září 2016
Přejít na obsah
PAPOUŠI MOJI MILOVANÍ
Strana 2

 

 

 

 

 

          

Koncem července, při nákupu zrní,

mi z nový nadílky ve zverimexu doslova učaroval


 

 

           5) Rarášek - dvouměsíční sameček - už jsem byla poučená, že mladí kluci mají ozobí sytě růžové a pak jim zmodrá. 

 

(Naopak mladé holky ho mají světle modré a s bílými kroužky kolem nosních dírek  a pak jim  zhnědne a po hnízdění a vyvedení mláďat jim opět na nějakou dobu zmodrá. A pak zase zhnědne, když jsou připravený na další hnízdění- proto jsem před tím dvakrát sekla  a mladou holku jsem omylem považovala za kluka.

 

Chybama se holt člověk učí.)Ten mi učaroval především proto, že je fialovej - fialový andulky jsou dost vzácný. A navíc mi barevně ladí k ostatním.:-)

 

Jméno dostal tak, že v tý přenosný klícce, kterou mi pán půjčil (zná mě a ví, že o ni nepřijde) dělal kotrmelce.

 

 

 

 

Vždycky vyšplhal nahoru, zahulákal si a skočil dolů na dno. A zase nahoru a hup dolů. A takhle celou cestu až domů. Tak mu povídám: "Ty jseš ale rarach." No a už mu to zůstalo.

 

Po příchodu domů, jak uviděl ty čtyři ostatní raubíře, tak se okamžitě s řevem začal domáhat vypuštění z klece tak, že kousal do mříží. Tak jsem ho pustila. Během dvou hodin už se opičil po Cipískovi jak jeho věrná kopie. Neomylně si vybral kluka jako kámoše.

 

Takže s Cipískem blbne a neustále mě provokujou tím, že lítají společně na hrazdu, na výhrůžky mi prděj a dokud po nich nehodím žvejkačky, tak se z ní nehnou. A takhle třeba dvacetkrát za sebou. Pacholci mizerný.:-)

 

Asi před 14 dny zkoušel dělat do Ferdy, ale dostal od Cipíska napráskáno, takže v současnosti střídavě nahání Filipovou se Žolinkou. Aktuálně vede Žolinka, protože Filipová ho naposled naštvaně klovla do hlavy po tom, ci ji pronásledoval neúnavně půl dne kam se hnula.

 

Včera tahal Žolinku laškovně za ocas, ta trochu držkovala, ale nechala si to líbit. Tak uvidíme......

 

Ahoj, kudlanky a kudlánci,

a všichni,

co máte doma i něco jinýho, než člověka :-))).

LENKA 1

 

 

 

 

 

 

Komentáře (7)add feed
Leni, : *deeres*
ten flekatej je nádhernej, vlastně nádherná. Měla jsem kolegyni v práci ta měla velkochov. Voliéru celoročně na zahradě a každoročně měla několik mladých anduláků. Vždycky jednu andulu si vzali do baráku a naučili jí mluvit. Tu, co jsem u nich viděla, tak ta s její mámou dělala úplně všechno, včetně toho, že jí kecala do vaření. Jenom ven jí nemohli pouštět.Ale tolik toho, jako je na videu nezvládla. Říct p...l,to jí šlo dobře, říkala to často.
https://www.youtube.com/watch?v=FUA8JXHLDHw
září 12, 2016 10:32
tak jsem si přečetla všechna ta povídání : KaCilka
a je to moc hezký, líbí se mi to - a jen dotaz - jak to vypadá, když jsou všichni puštěni na volno?
a hlavně - jak je pak dostaneš do klece? smilies/grin.gif
září 12, 2016 11:28
... : doktor
Andulky jsou úžasní ptáci.Jsou učenlivé,docela atraktivní a ukecané.Naše Andula byla hotovej informátor,ale sprostá jak dlaždič.Její oblíbenou hláškou bylo...:"Je pepíček v práci....nene,je v pr....!"Znala též naší celo adresu s tím,že je v pr.....Proto andulkám zdar,zdar....!!!!!!!!!!!
září 12, 2016 14:05
KaCilka : Lenka1
Hehe, vypadá to u nás jako v cirkusu. A do klece je nedostanu - resp. někdy tam chodí sami večer spát.

Když je fakt potřebuju zavřít, tak holt musím počkat do tmy a odchytit je. Naposled jsem jim to provedla na jaře, kdy jsem potřebovala umejt okna a vymalovat. Tak byli zavření dva dny a dvě noci. No naprdnutý na mě byli asi ještě týden po tom. smilies/grin.gif
září 13, 2016 09:37
deeres : Lenka1
a ještě lepší je Riči. Ten je fakt úžasnej:

https://www.youtube.com/watch?v=REBagMZEHL8

Ti moji umějí mlaskat a hvízdat melodie, který jim pískám.

smilies/grin.gif
září 13, 2016 12:22
... : Bara
Kdyz letaji volne po byte, tak to abys chodila stale s hadrem a uklizela hovinka???? Ptaci kakaji i v letu, to si fakt neumim predstavit.
září 14, 2016 21:57
Bara : Lenka1
Na exponovaných místech mám noviny, který pravidelně měním. A s tím kakáním za letu to fakt není tak, jak se povídá. Prakticky si nevzpomínám, kdy jsem naposled uklízela bobek mimo noviny.
září 15, 2016 11:23
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]