O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KÁČ, KÁČ... MÁME NA ZAHRADĚ KAČENY! PDF Tisk E-mail
Pondělí, 16 květen 2016

Je jaro, příroda řádí, a zvířátka taky. U nás řáděj momentálně kačeři. Teda spíš jeden kačer. Vypadá to, že naší zahradu si kachnička s kačerem vybrali pro svůj denní pobyt. Na noc se vracejí někam na vodu, ale dny tráví u nás. My jim vůbec nevadíme. Pokud jsme v bezpečné vzdálenosti, což činí pouze cca 3 metry, můžeme kolem chodit, mluvit a dělat si „na naší zahradě“ cokoli. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bohužel, podobně povolení nebylo kačerem vystaveno pro našeho psa, který zcela logicky nemá žádnou radost z dalších obyvatel svého revíru. Verbální vysvětlení, že když stejně kačera nechytne (a nepřinese k večeři), tak je to zcela zbytečný ho honit, mu vůbec nepomohlo. Takže teď když jdeme ven, a pes nás následuje, vysvětlujeme mu to pomocí několika kil psích ňamek. Kupodivu to funguje a kačer se sice posměšně na psa, který způsobně sedí a nehne se od nás, dívá, ale nevadí mu to a ani nenadává.

 

 

 

 

 

Kachnička si chodí kde chce, odpočívá, kde chce, a dělá si co chce. Kačer chodí za ní, hlídá ji, kontroluje okolí a prakticky dělá, co ji na očích vidí. Pravděpodobně jsou ve stadiu namlouvání. Minulý rok jsme měli méně romantického kačera. Už po třech dnech ji chytil zobákem za krk a naskočil, čímž jeho veškerá pozornost skončila. Letošní kačer je rozhodně víc citlivější a milující.

 

 

 

 

 

 

A taky to je bojovník. Měla jsem na zahradě vyřazené zrcadlo. Ještě jsem nevymyslela, kam ho dám, a tak bylo jen opřené o dům. Jak si tak kačer mašíroval kolem, zahlédl „cizího kačera“! Okamžitě se mu snažil vysvětlit, že on je tady panem, ale ten cizí kačer dělal úplně všechno, co on. Uměl všechno úplně stejně. Nepomáhalo nic…

 

 

 


 

 

Nakonec kačer musel odejít, neb přece nemůže trávit veškerý čas s cizím kačerem, má i své povinnosti vůči kachničce. Ale pokaždé, když šel okolo, či když se na zahradu vrátil, usadil kachničku k jídlu a šel zkontrolovat kačera. Nakonec jsem raději zrcadlo otočila.

 

 

 

 

 

Kačer byl zpočátku rád, že toho cizáka zahnal, ale šel se pro jistotu podívat za roh. A tam, světě div se, přesně tam, kde mám květináč z lesklého plechu, sedí - sice menší - ale další kačer! (To jeho klepání zobákem už jsem nevydržela, a květináč byl odstraněn téměř okamžitě).

 

Zatím se zda kačer celkem spokojený, ale kdo ví, kde a kdy se objeví nějaký další potencionální sok!

 

 

 LENKA
 
 

 

Komentáře (8)add feed
viděla jsem i veverku - : renda
Jak se kačenky s ní snáší? Vypadá to, že se u vás "ubytujou" a vyvedou mladé.

květen 17, 2016 11:02
Dobře, že Kačena (Ketrin) poskytla pár svých fotek. : NČ
Velmi slušivé!
květen 17, 2016 12:52
Lenka : -doktor-
U dcery na zahradě máme rybníček(dost velký) a opanovaly ho kačeny(dva páry) a obrovská žába .Parádně kváká.Na gril si též si můžeme chytit rybičku.Mít zahradu je super.
květen 17, 2016 14:00
Jmenovkyně : Lenka1
hezké. smilies/grin.gif
květen 17, 2016 15:35
NČ : Lenka1
něco mi říkalo, ještě než jsem začala číst článek, že něco takovýho napíšeš. Mě to teda napadlo taky. smilies/cool.gif

Ale kačeny jsou to pěkný, to jo.
květen 17, 2016 15:37
Krásný fotky, : Martina P.
krásný kačeny. A nejspíš i krásná zahrada... smilies/wink.gif
květen 17, 2016 21:38
Mám na zahradě : alka..
Ruánky. Jsou naprosto stejné jako divoké,Jen zahrada je jim malá.A že ji máme velkou. Když dospěly v pekáčovou velikost zahnízdila jsem je v mrazáku. Kačera a 4 kachničky jsem nechala na chov.Jenže jsem netušila,že to jsou tulačky. Využily každé možnosti jak se dostat ze zahrady.Naštěstí mám dobré sousedy a tak se mi volalo,kde právě jsou a kdo je zahání zpět na zahradu.Je zajímavé,že kačer se nezúčastňoval výprav a na zahradě děsně nadával.
květen 18, 2016 18:23
P.s. : alka..
Žerou slimáky.Dokonce jsem ji načapala,jak polyká slepejše
květen 18, 2016 18:24
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]