O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KVETOU, KVETOU, KVETOU PDF Tisk E-mail
Pátek, 06 květen 2016
Přejít na obsah
KVETOU, KVETOU, KVETOU
Strana 2
Strana 3
Byla to půlka dubna, když mi deeres poslala tenhle hezký článek – o tom, že na západ od Prahy skály rozkvetly žlutými kytičkami, skromnou tařicí skalní, a řečeno slovy básníka „ ...je čas, kdy zlato tařic se skal stéká....“ také rozkvétaly třešně a v přírodních chráněných lokalitách se objevily trsy vzácného hlaváčku jarního.

Článek jsem dostala a – jak se řekne slušně „zabordelila“? No, to si slušnější výraz nezaslouží... Takže raději už dám slovo naší „deeres“:

 

 

 

 

 

 

Ta místa jsou západně od Prahy hned tři. PP Kovárské stráně, PP Máslovická stráň a PP Kopeč u Odolene Vody. Většinou tak na střídačku na jaře navštívím alespoň jednu z nich. Pro obyvatele hlavního města a blízkého okolí to je hezký výlet za kytičkami na víkend. Je jenom na nich, jak to pojmou. Kolo, vlak, autobus, mohou si vybrat.

 

 

 


 

 

 

1)     Pokud nechcete moc chodit, tak tu je někdejší sopka, rezervace Kopeč, autobusem do Odolene Vody a pěšky to je už jenom kousek na takové mini kozí hřbety a s krásnými výhledy do kraje na sopky Středohoří, Říp a Odolené Vody s kostelem. Za pokoukání stojí i stará část obce Kopeč s kostelem.  (Přírodní rezervace byla vyhlášena roku 1946. Důvodem ochrany jsou stepní porosty. Rezervaci tvoří dva pahorky sopečného původu s názvy Homolka a Dlouhý vrch. Z dalších zajímavých a vzácných rostlin je třeba lipnice bádenská, která zde byla pozorována před několika lety. )

 

 

 

2)     Pro výletníky, kteří si chtějí prohlédnout trosky Okoře, tu je autobus číslo 350, který jede z Dejvic z Kulaťáku. Vystoupí na konečné a cestou po červené turistické značce dojdou k vysokému viaduktu u Nového Mlýna (ten kdysi vlastnila Ljuba Hermanová; tedy ne viadukt, ale mlejn), tam se napojí k Zákolanskému potoku a stále po červené značce dojdou k dalšímu viaduktu na rozcestí. Nahoře vpravo jsou PP Kovárské stráně a po prohlídce, když sejdou zpět, tak je dvojí možnost. Po zelené dojít do Kovár, počkat na vlak a dojet do Kralup a s přestupem do Prahy.

 

 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]