O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KVETOU, KVETOU, KVETOU PDF Tisk E-mail
Pátek, 06 květen 2016
Přejít na obsah
KVETOU, KVETOU, KVETOU
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

A jestli je víkend, můžete navštívit i Muzeum másla. Krásná je potom cesta dolů k přívozu naučnou stezkou.

 

 

 

Není chybou se do Muzea másla podívat i někdy před Vánoci. To tam mají vystavený máslový Betlém, který upatlali místní obyvatelé, docela srandovní a vždy tam mají ještě nějakou hezkou výstavu, která se týká vánočních svátků. Naposledy to byly Pravoslavné Vánoce.


       (Přírodní rezervace byla vyhlášena v roce 1999. Na skalních srázech se nacházejí zajímavé ukázky chráněných a často i ohrožených druhů
rostlin. Rezervací prochází i tzv. Máslovická stezka, která začíná u obce Máslovice a klesá do údolí Vltavina, kde končí u přívozu. Na stezce nalezneme několik zajímavých dřevěných předmětů s přírodní tématikou.

 

Součástí Máslovické stezky je i tzv. Palouk, který je vybaven taktéž několika dřevěnými prvky s přírodními náměty a toto místo je také často využíváno rodinami s dětmi pro výlety do okolí Máslovic. Naučná stezka Máslovická stráň, byla otevřena na podzim roku 2003. Délkou dosahuje 1,2 km a nalezneme zde 13 zastavení. Jedná se o Máslovický přívoz, dokládaný již v roce 1557 při mlýně, letní sídlo dra. Julia Grégra – neboli původní Máslovický mlýn, Výzkumný ústav včelařský v Máslovicích – Dole, Objímací strom, kaplička, kukačka a lavička, orchidej, houpajda, ptačí strom, naučná chýše, kameny, kompas a muzeum másla v Máslovicích.)

 

 

 


 

 

 

A protože už mne nebaví hrabat další fotografie, mám jich nějak moc, tak jenom přikládám mapy PP Kovárské stráně, PP Kopeč a jedny hezké trsy hlaváčků.

 

 

Tak pokud se pro výlet rozhodnete,

přeju vám neopuchýřované nohy a pěkné počasí.

 

DEERES

 

 

Komentáře (7)add feed
deeres, díky : Míša šíša
To jsem ani nevěděla, že existuje nějaké Muzeum másla. No, nemůžu vědět taky všechno, že jo. smilies/wink.gif
Hned jsem se musela kouknout na ten Betlém na jejich stránkách a teď si tak přemýšlím, jak to dokážou, že se jim nerozteče.
No a taky jsem tam narazila, že v muzeu v roce 2013 pořádali výstavu jídelních lístků z celého světa - to mohlo být taky zajímavý.
květen 06, 2016 07:22
Šíšulo, : deeres
oni ten Betlém tam mají jenom o Vánocích, kdy je v muzeu chlad a pak ho nastrkají do lednice a další rok se opět zúčastní celá obec na patlání a figurky přibudou.
Na vánoční svátky to je parádní výlet i pro menší děti. Nechodí se až do Dolan, v Libčicích se popojde na přívoz, to už samo o sobě je atrakce, protože jezdí celoročně. Naproti je totiž Včelařský ústav a přívoz je pro jejich zaměstnance, ale slouží všem.
V Máslovicích mají nějakého šikovného řezbáře, který vyřezává dřevěné skulptury, ty potkáte na naučné stezce. A v zahradě jeho domu cestou uvidíte i veliký Betlém.
V muzeu si dáte kafčo, nebo svařák, či co tam budou podávat a zakoupíte magnety na lednici v podobě krávy, nebo nějakou hezkou vánoční ozdobu. Nebo se tam jenom ohřejete a prohlédnete výstavu.
květen 06, 2016 10:00
... : deeres
Ještě dodatek, hlaváčky letos už neuvidíte, kámošky se byly podívat minulou středu, to ještě dokvétaly, stejně tak, jako petrklíče. Tak snad příští rok, až zase pokvete na skalách kolem Vltavy žlutá tařice.
květen 06, 2016 10:08
deeres : mia I
zdravím. Kdybys měla namontovaný tachometr, to už by bylo nachozených kilometrů viď?? Já byla v Praze před rokem. Teď mi to určitě nevyjde. V Praze je taky moc hezky na Branických skalách.

Míšo víš o muzeu čokolády v Táboře?? ale já tam taky ještě nebyla.
květen 06, 2016 10:13
Mio, : deeres
dokud mám zdravé nohy, tak chodím. V neděli jsem byla na Kokořínsku, jenom naučná Cinibulkova stezka ze Mšena. Skalní bludiště naprostá paráda, mělo to být pár kiláků, ale jak je mým dobrým zvykem, tak trochu jsem značky opustila, abych se k večeru našla a odjela domů. Docela stačilo. Mšeno má přepychové lázně, krásně opravené z třicátých let. Také je tam pár moc pěkných domů od hrázděných, přes secesi, až po art-deko. Podívej se na fotky na Mapa.cz
Mio, Barrandovské skály mám prolezlé, vlastně jsem tu kdysi psala o zázračné studánce v Malé Chuchli. Z Holešovic jsem to vždycky vzala sedmnáctkou do Braníka a přes most Inteligence na druhou stranu, nebo vlakem do Radotína a nahoru na Lochkov, Kosoř, Kulivou horu , taky do Přední Kopaniny, či zpátky ku Praze.......
Teď to mám trochu z ruky a tak dělám výpady na sever, protože je mně to tady poněkud malé.
květen 06, 2016 10:30
Deeres : -doktor-
Díky,škoda,že jsem z Ústí nad Labem.
květen 06, 2016 13:54
Vsem maminam : Mikin
preji, aby takove kyticky z lucnich kvetu dostaly dnes ke svemu svatku vsechny mamy na Kudlance!
květen 08, 2016 20:32
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]