O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KVETOU, KVETOU, KVETOU PDF Tisk E-mail
Pátek, 06 květen 2016
Přejít na obsah
KVETOU, KVETOU, KVETOU
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

3)     Zdatnější turisté, budou pokračovat po červené přes Budeč do Zákolan a tam už toho nejspíš budou mít tak akorát a také vezmou zavděk vlakem.(Pro významné zastoupení teplomilných společenstev s řadou zajímavých a ohrožených druhů byly Kovárské stráně v roce 1987 vyhlášeny jako zvláště chráněné území v kategorii přírodní památka. Předmětem ochrany jsou suchomilná společenstva výslunných travnatých a křovinatých strání do značné míry v minulosti ovlivněná lidskou činností (území bylo využíváno jako kosená louka, část ploch byla sloužila jako pastvina a také orána), na tyto plochy jsou vázány nejzajímavější druhy. Z nich lze jmenovat především brzy zjara kvetoucí hlaváček jarní , prvosenku jarní a později na jaře kvetoucí kozinec rakouský.)

 

 

Povídání o Okoři, Budči a Zákolanech záměrně vynechávám, zvědaví zájemci  najdou všechno na internetu.

 

4)     A nejlepší nakonec. To je výlet, který se dá absolvovat i s prcky. Kolaři mohou vyjet po pravém břehu Vltavy z Troje až do Dolan. Nebo vlakem do Kralup a vzít to opačným směrem, na druhou stranu přes řeku a podél Vltavy, kolem nikdy nedostavěného zámku v Chvatěrubech až k rozcestí před Dolanským jezem.

 

5)     A pokud byste chtěli jet s menšími dětmi, tak i to lze.  Z Prahy, nejspíše z Masaryčky, vlakem do Libčic. Tam popojdete ve směru jízdy na Libčický přívoz, nakrmíte kachny zbytky svačiny, lodí překonáte řeku a pořád po proudu řeky dojdete k jezu v Dolanech. Kousek za jezem, až za správní budovou jezu, narazíte na cestu vpravo nahoru. Cestu poznáte podle toho, že na její pravé straně je zahrada s černými čuníky (letos za ně neručím, ale bývají tam každý rok) a na levé straně  nejspíš uvidíte koně… Vystoupáte nahoru nad chaty, poslední je dřevěná kadibudka a chatka a pak je vidlice tří cest - jednou jste přišli, další dvě vedou doprava a ta horní je ta správná.

 

 


 

 

Skouknete a nafotíte hlaváčky, vystoupáte ještě kousek výše a proti proudu Vltavy dojdete do Máslovic.

 

 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]