O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TŘINÁCT HŘEBCŮ A JÁ - 7 PDF Tisk E-mail
Úterý, 19 duben 2016
Přejít na obsah
TŘINÁCT HŘEBCŮ A JÁ - 7
Strana 2

 

 

 

 

 

 

 

Internetová inzerce ještě nefungovala jako nyní, takže se inzerovalo v inzertních časopisech a Dante rychle „spadl“ do špatně prodejné věkové kategorie mladých koní. Ročka, co už není roztomilé hříbě, ani kůň s výcvikem či možností jej ihned obsedat, skoro nikdo nechce. Nakonec jsem Danteho prodala za cenu odstávčete, poučená, že příště raději slevím výrazně z ceny neprodaného odstávčete, než se zlobit s dorůstajícím hřebečkem. A hlavně – zájemci si od té doby u mne mohou zamluvit hříbátko jen když složí nějakou zálohu!

 

 

 

 

Bushmoor May Queen and Supersense May Storm

 

Když už jsem u těch welsh pony, tak malý dodatek - o několik let později  (víc jak 10) jsem chtěla zkusit návrat k chovu welsh pony a koupila čistokrevnou welsh moutain pony - klisnu s hříbětem. Docela levně, až podezřele. Ale měla být obsednutá, a jak já znala welše od Blažků, nebo moje křížence, považovala jsem všechny za pohodáře.

 

Bohužel jsem se spletla, přivezla jsem si dva plašany. Nešli chytit, a pokud jsem to nějak dokázala, tak osedlání klisny bylo rodeo a samozřejmě nebyl nikdo, kdo by chtěl na ni sednout. Ano, šlo by s klisnou pomalinku pracovat, ale nebylo by to ani normální obsedání, ale několikaletá práce s nespolehlivým koněm. A já chtěla pohodového kliďase, který mi tak 1x týdně povozí děti z vesnice...

 

Co teď? Byly dvě možnosti - koně odvézt zpět, a požadovat vrácení kupní ceny, nebo koně prodat. V prvním případě bych musela ještě uhradit přepravu zpět, a ani jednu z cest by mi prodávající asi nezaplatil, musela bych být ráda, že mi vrátí peníze za koně. V druhém případě mi láce koní koupených dohromady dávala jistou šanci neprodělat a tak jsem zvolila tuto možnost. Zapsala jsem matku do plemenné knihy, zaregistrovala hříbě, počkala, až bude k odstavu, a nakonec jsem prodala klisnu i její dceru, každou na jinou světovou stranu. Když jsem si udělala vyúčtování, tak mi to pokrylo jak kupní cenu obou, přepravu k nám i náklady registrace.  Náklady za pastvu na našich loukách a trochu sena nepočítám.

 

Neprodělala jsem, nevydělala jsem, ale nakonec to dopadlo pro mne i kobylky dobře. Mladá se ve stáji (já mám pouze volné ustájení) zklidnila a ochočila, pomohlo i oddělení od mámy,  starou chtěli do sportu zkušení koňáci a tak doufám, že tam byla nervozita klisny pozitivní, protože sporťák by měl mít hodně temperamentu, aby ho táhnul do skákání přes překážky na parkuru.

 

 

 

MILENA

 

 

 

 

Komentáře (7)add feed
Mileno, : Mikin
nekterym vyrazum nerozumim, ale coby byvaly zavodnik se psim sprezenim a chovatel vetsinu chapu.
Hodne stesti!

duben 20, 2016 05:30
... : Milena.
Snažím se psát srozumitelně, ale chápu, že ne každý chovastelské výrazy zná. Budu ráda, když se zeptáš, vysvětlím.
duben 20, 2016 07:18
Mileno, : Mikin
pises na hodou srozumitelne, jen musim obcas spomalit. Nebyl me jasny jen vyraz "shetty". smilies/smiley.gif
duben 20, 2016 07:30
... : Milene
Asistovaná reprodukce pomocí rýhy od traktoru. smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
duben 20, 2016 15:26
Mileno : -doktor-
Mileno děkuji,fakt zážitek,ahojky....!!!!!
duben 20, 2016 15:29
Mileno, : deeres
je bezva, když se kůň stane koníčkem. Přináší to spoustu radosti, ale hlavně starostí. Já si vybírám jenom tu radost. V okolí je spousta farem, kde chovají koně, jedna velká je v suchdolském statku, který spravuje Zemědělská univerzita. A tak v batohu mám vždycky nějaké to jablko, kousky tvrdého chleba, nebo mrkve. Mám ráda, když nějaký kůň, bez ohledu na psa, se přišourá k ohradě, natáhne ke mně krk a jemně tlamou z mé ruky sebere nabízený pamlsek. A někdy se i nechá podrbat na nose.
A piš, já to čtu ráda!
duben 21, 2016 11:43
Deeres, i ostatní : Milena.
Děkuji za krásné ohlasy. Teď je to o hřebcích - a nejen o nich, ale když mi vydrží elán, napíšu i o kobylkách :-)
duben 21, 2016 17:15
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]