O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PAPOUŠI U MNE NA BYTĚ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 29 únor 2016

http://www.zeitung.cz/wp-content/uploads/2014/08/papouchy.jpgAhoj, Dani a vy všichni ostatní. Tak vám zas po čase musím napsat, jak je to s mýma papouchama. Začala jsem s Žolíkem a ten pak dostal (aby nebyl smutnej) kámošku Ferdinku. 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Po mojí mamince jsem si pak přinesla Filipa - ze kterého se vyklubala ženská. Mimochodem, už mám dokonce čtyři - Filipový mi bylo líto, že nemá nikoho, kdo by jí probíral peříčka a drbal na hlavičce, tak jsem jí 8. 2. přinesla samečka - Cipíska. Je celej světlounce tyrkysově modrej (o dost světlejší než Žolík) a má bílou hlavičku a tváře a šedobílou kresbu na křídlech. Jak ho Filipová zmerčila, tak pustila ze zobáku hlávkovej salát, kterým se zrovna cpala a hned si ho přivlastnila. Kmitala kolem něj šťastná jako blecha. To byste museli vidět… Říkám jim Fantastická čtyřka. 

 

 


 

 nevím, jak je nafotit - cvak a jsou pryč :-)))

 

 

     Před pár dny provedla Filipová Žolíkovi pěknou sviňárnu. Visel na větvi za jednu nohu, houpal se a žvatlal si něco pro sebe a nedával pozor na okolí. A ta čúza se k němu nenápadně přikradla a "fláááák" ho do tý zavěšený nohy. On se samozřejmě pustil, protože moment překvapení zafungoval a propad za klecí a skříní až na zem.

 

 

 

 

 


 

 

Ta zeď je výsledek jejich neutuchajícího budovatelskýho snažení…

 

 

 

 

Tak jsem se šla podívat, jestli je v poho a viděla jsem jen hlavu, jak se tou úzkou škvírou snažil procpat ven; řval přitom jak zjednanej. Tak mu říkám: "Vidíš, ty blbče, to máš za ty sviňárny, co děláš pořád ty jí. Patří ti to." Pak jsem ale teda skříň odsunula, aby mohl ven. Okamžitě vylít a začal Filipovou honit po bytě.

 

 

 

 

 

      Jo, jak říkám, je s nima sranda. Mám je děsně ráda…

LENKA1

 

 

 

 

 

 

Komentáře (11)add feed
Lenko, : Míša šíša
hezká rodinka. Jen by mě zajímalo, jestli se ti někdy podaří je dostat všechny čtyři najednou do klece. smilies/wink.gif
únor 29, 2016 14:44
tak to je nářez, : toulavej
tady je o zábavu postaráno :-), legální barevná tv.
únor 29, 2016 15:00
Leni...... : -doktor-
....Leni je to fakt paráda,když byly děti maloučký ,též nám krášlily byt a staraly se o zábavu.Andulka je vděčný ,krásný a nenáročný přítel.Mluví a je přítulný.....Ahoj

únor 29, 2016 15:26
Šíšo...... : -doktor-
......Šíšo to není klec,ale voliera......papapapapa,má to fakt dobře udělané......!!!!!!!!!!!!!!!!!!
únor 29, 2016 15:28
Jsou krásní ! : mamča
Moje sestra měla zeleného anduláka jménem Hrášek. Uměl krásně mluvit, a protože byl sám, měl potřebu komunikovat s lidmi.
Jeho parádní číslo byla věta : "Jsem strrašný orrel". smilies/cheesy.gif
Andulky jsou ovšem velmi pořádné, takže si uklízejí klec od různých slupek od semínek tím, že zamávají křídly a klec je hned uklizená. Jenom v okruhu dvou metrů kolem klece je binec... smilies/grin.gif Taky rády ozobávají tapety. Zobáčky z nich dělají takové "kraječky" a nosí si je do hnízda.
únor 29, 2016 15:30
... : Milena.
Na mě jsou to moc malí miláčkové smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif , ale chápu, že do bytu se pony nevejde. Mívali jsme andulky doma u rodičů, ale maximálně dvě najednou. Teď holt jen rozmazluji sýkorky na zahradě...
Na tvé fantastické čtyřce je parádní právě že jich máš hned 4 najednou a můžeš pozorovat, co si navzájem vyvádějí ( i 1 pony by byl nuda), jak se říká "to nevymyslíš", co si vymyslej naše zvířátka, ať chlupatý nebo srstnatý
únor 29, 2016 16:25
taky si říkám, že papouši mají z bytu větší klec ... : d@niela
Já si taky nikdy nepomyslela, co všechno vydržím od svého čtyřnohého mládenečka.
únor 29, 2016 17:30
Už jsem : Lenka1
na to myslela. Kdyby fakt nebylo zbytí a musela bych je zavřít - z nějakýho důvodu - tak by mi nezbylo než počkat do tmy a odlapnout je potmě jednoho po druhým.

A je fakt, že když jich je víc pohromadě, tak je to mnohem větší zábava. Jeden papouch toho tolik nevyvede a nevymyslí.

Ale 4 - to už je malý hejno a tak tam fungujou vzájemný vazby a hierarchie. Je to fascinující, jak chytří dokážou tihle malí papouškové být.

A mimochodem - už mám doma zakoupenou hnízdní budku, tak uvidíme...........
únor 29, 2016 18:02
No, dyť proč ne? : NČ
Já bych z nich ale měl spíš hrůzu, kdyby se mi každou chvíli usazovali ve vlasech.
Jména jsou dobrá, i když, já bych určitě pojmenoval aspoň jednoho z nich Vladimírem Vladimírovičem.
Tak ať se vám spolu daří.
únor 29, 2016 20:02
NČ : Mikin
nazvat andulku Vladimirem Vladimirovicem protoze je to maly ptacek? smilies/smiley.gif To by bylo docela vtipne.
Ale ja bych to nedelal, mam andulky rad. Jeste v Cesku jsem je choval ve venkovni voliere a byla to nadhera. Nejvic jsem jich mel i s mladyma 25.
únor 29, 2016 23:23
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]