O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÝSTAVA SHETLANDE PONY PDF Tisk E-mail
Úterý, 26 leden 2016
Přejít na obsah
VÝSTAVA SHETLANDE PONY
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5

 

 

 

 

 

 

MiniSHP – dvouletí pony – Fláje 1. místo, Locika 2. místo, Guinevera 3. místo

 

Tato třída byla sólem pro hřebčín Aslan, jiní účastníci s dvouletými minísky nepřijeli. Mě osobně se také Fláje jeví jako zatím nejlepší Picovo dcera, Locika z hříběcí sympatické mohutnosti vyrůstá do mohutnosti na minísky příliš hrubé, má i hrubší hlavu a také na ní bohužel nalézám známky podobnosti s matkou Lotte, která se mi moc nelíbila.

 

Guinevera jako pozdní hříbě začala mohutnět až v poslední době, ale kostru má stále viditelně jemnou. Je v tomto opakem Lociky – čeho ona má hodně, má „Ginny“ málo a naopak. Byla jsem zvědavá, jestli posuzovatelka bude klisničky vidět jako já, navíc díky tomu, že jsem zatím žádnou z nich neprodala, mohly se poprvé spolu oficiálně porovnat a tak jsem toto využila a přihlásila do Plas všechny tři. Předváděla jsem (= měla jsem na vodítku) Guineveru.

 

Tím jsme měli účast v základních třídách splněnou. Do šampionátu typu postoupil Pierot, Fláje a Locika, nějak jsem nahonem sháněla dostatek vodičů (děti se mi někde zapomněly s jinými poníky) a tak nakonec Fláji nouzově předvedl Jirka od Dany. Šampionem typu se stala ten den neporazitelná Login Yelow Rose, vice-šampionem Ivysen Madlenka (loňská šampiónka minitypu v Plasích a junior-šampionka v Pardubicích, a letošní šampiónka typu a vice-šampiona výstavy z Kadova).

 

Následoval šampionát hříbat – a zisk titulu vice-šampion hříbat SHP pro našeho Pierota. Hřebeček už byl prodaný (= závazně zamluvený), takže mne jeho titul až tak nebere, to přiznávám, ale dětem to udělalo radost. No, třebas s ním po dalších výstavách budou jezdit jeho noví majitelé?

 

Šampionát mladých se letos pořádal v Plasích podle pozměněných pravidel. Kromě tříd pro roční a dvouleté pony byla nově vypsána samostatná třída tříletých klisen a šampionát mladých byl otevřen nejen pro vítěze a 2. umístěné v třídách ročků a dvouletých, ale i pro tříleté pony. Znamenalo to, že Fláje jde do boje o šampiona mladých s Ivysen Madlenkou, již několikrát oceněnou klisnou (viz výše), za kterou se před půl hodinou umístila v šampionátu typu. Zdálo by se, že pořadí bude jasné bez velkého rozmýšlení posuzovatelky.

 

 

 


 

 

 

OK, nevadí, tentokrát mám Fláji na vodítku já, a pokusím se být Madlence důstojným soupeřem. Po počátečním náskoku do cvalu na začátku klusového úseku rozbíhám Fláji v klusu a zrychluji, aniž by znovu do cvalu naskočila. Fláje jde nádherně a já se usmívám – nedáme to Madlence lacino!

 

Ringstevard nás za chvíli posílá s Madlenkou do středu, což jsem doufala, ale k mému údivu nás rovná „špatně“, Fláji na první místo. To přece není možné, nebo ano?

 

Stává se to málokdy, ale stává. Je možné porazit v jeden den koně, který vás před chvílí porazil, podaří-li se předvedení a to se mi tedy povedlo a Fláje na rozdíl od Madlenky ukázala prostorné chody. Dá se to také říct tak, že moje Fláje je stejně kvalitní jako Madlenka a v rozhodující chvíli byla ta šťastnější. 

 

A také se dá konstatovat, že pokud měly tyto klisny mít jednou pořadí takové a pak obrácené, vybrala si to Fláje správně. Za vice-šampiona typu byla jen kokarda, za šampiona mladých kromě kokardy také veliký pohár. A navíc, porazit už oceněného koně chutná více!

 

Ať tak nebo tak, po získání titulu šampion hříbat Plasy 2013, Fláje získává titul šampion mladých Plasy 2015!

 

Mám radost. Velikou radost.

 

 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]