O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÝSTAVA SHETLANDE PONY PDF Tisk E-mail
Úterý, 26 leden 2016
Přejít na obsah
VÝSTAVA SHETLANDE PONY
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5

 

 

 

 

 

 

Standardní SHP – 4 leté a starší klisny – Gemini 3. místo

 

Podruhé se Gemini v ringu objevila ve své třídě standardních klisen SHP. Byla jsem vcelku ráda, že jsem mohla účast standardních shetlandů posílit – klisny se sešly jen tři. Obě soupeřky byly o třídu jinde než drobná Gemini a samozřejmě lépe odpovídaly typu. Vítězná Morgenster je také standard jen o málo vyšší než hranice minitypu, ale vážila asi o polovinu více než naše „Džimi“ a oprávněně se nakonec stala i šampiónkou SHP standardního typu!

 

Gemini předváděla Katka a já za nimi vodila Pierota (hříbátko). Jak už jsem psala výše, Gemini je „přerostlý minísek“, což potvrzuje i tím, že dává souladná hříbata minitypu; ale znamená to, že mezi minishetlandy na výstavu nesmí a mezi standardními klisnami mnoho šancí nemá. Takže její třetí místo ve výsledkové listině bylo víc, než jsem očekávala a jsem spokojená.

 

 

Minishetlandi – 4 leté a starší klisny – Grácie 3. místo

 

V této třídě jsem doufala v lepší umístění, ale soupeřky byly šťastnější, vítězka třídy Login Yelow Rose se později při vyvrcholení výstavy stala vice-šampionkou celé plaské výstavy, a druhá Titania oplatila Grácii loňskou porážku.

 

Obě klisny přitom na rozdíl od Grácie měly pod sebou hříbě a tedy o to víc oceňuji, že to Grácii „nandaly“. Sice nevím, v čem byly lepší, protože mě osobně se ani jedna z nich až tak nelíbí (bez ohledu na jejich barvu), ale účastník soutěže na vodítku jiného koně nebo divák za ohrazením vidí vždy méně než posuzovatelé, a já rozhodnutí posuzovatelky respektuji.

 

Pokud dejme tomu byla Titania srovnatelná s mou klisnou, přestože je opakovaně matkou, asi by toto mohlo být rozhodujícím faktorem…a tedy si Titania své 2. místo zaslouží. Začalo to vypadat, že si letos budeme v ringu chodit jen pro třetí místa …

 

 

 

Minishetlandi – hříbata pod matkou – Pierot 2. místo

 

V této třídě se sešla tři hříbata a na rozdíl od předešlé třídy klisen se mi soupeři líbili velice a odhadovala jsem, že tedy opět převezmeme červenou kokardu (tj. bronz). Pierot nepatřil k  nejpovedenějším hříbatům ročníku, měli jsme doma hezčí, takže jsem nakonec byla překvapená, že bereme 2. pořadí!

 

 

 


 

 

 

Pierota už Katka doma naučila na vodítko a v Plasích tedy dostal závěrečnou lekci. Ani nebylo potřeba jej vodit za matkou, jak se později ukázalo v šampionátu hříbat. Před několika lety se předváděla hříbata na volno vedle matek, nyní už jen na vodítku, což se mi moc nelíbí, ale pravidla jsou pravidla.

 

 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]