O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KDYŽ PES LETÍ LETADLEM ... PDF Tisk E-mail
Středa, 07 říjen 2015
Už jsem vám to jednou psala, ale teď ještě jednou a podrobněji: asi tak měsíc předem jsem začala shánět všechny potřebné papíry - pes musí mít svůj pas, být očipovaný, mít všechna potřebná očkování - a to proti vzteklině musí být cca 3 týdny staré. Ne méně! Pak, těsně před odletem, se k veterináři musí ještě jednou, je potřeba mít potvrzení, že je čokl zcela zdráv. Tohle je potřeba během posledních tří dnů.

 

 

 


 

 

 

     Další, co je potřeba, je mít psa, který i s "obalem" nebude mít víc jak 8 kg. Takže - pokud ho chcete mít s sebou na palubě letadla, musíte mít předepsanou tašku (na to jsou absolutně přesná pravidla) - já letěla Deltou, takže jsem si pro sichr koupila tašku přímo "deltí".

 

 

 

 

vypadá to, že je taška malá, ale vešel by se tam třikrát :-)))

 

 

Je opravdu dobrá, je v ní vyndavací vložka, která je ještě navrch potažena takovým umělohmotným pracím plyšovým kožíškem. Dovnitř jsem si ještě (pod tu podlážku) dala tašku, co jsem si na psa ušila už doma - je perfektní a nošení psa venku - například v nejhorším případě nutnosti jít do obchodu, nebo když hrozí psovi ušlapání davem :-)))  -  zcela navrch jsem mu dala potah z polštáře, na kterém spal doma. Tedy - "vůně domova"....

 

     Můj pes si na tašku zvykl okamžitě - a to jsem ji koupila jen pár dnů před odletem. Když jsem ji na letišti koupila, tak v ní už absolvoval cestu domů, doma jsem mu do ní nandala všechny hračky a semotamo přihodila nějakou tu ňamku. Tady ji má taky na zemi, coby skladiště svých krámů. Občas si do ní vleze, prohrabe se v nich a něco si vybere.

 

      A teď přijde to nejdůležitější -zvládnout cestu na letiště se psem v tašce na jednom rameni, s taškou s laptopem na druhém, nezapomenout žádné doklady, klíče, mobil.... Nic. A být tam včas. Ohledně nějakého uklidňovadla pro psa: já mu nic nedala a ani nikdy dávat nebudu, protože jsem četla, že by se taky mohlo stát, že pes by byl po příletu "divně unavený" a třeba by ho mohli považovat za nemocného. 

 

 

 

 

 

 

       Jinak - odbavení proběhlo velmi dobře, stačilo ukázat tašku, jeho doklady a čubáka. To také bylo poprvé a naposledy, kdy si ho nějaký ten úřad všimnul. Po příletu na letiště JFK si ho nikdo nevšiml. Měla jsem téměř pocit, že kdybych měla v tašce krajtu, tak to dopadne stejně. Ale Kayo si v ní pohodlně ležel, tím sítěným otvorem se díval na šrumec kolem a bylo mu to všechno zjevně fuk.

 

       Během cesty: při startu i přistávání byl v té tašce, která je mj. celou cestu zastrčená pod protější sedačkou. Jinak jsem ho měla celou dobu stočeného na klíně, nikdo si ho nevšimnul. Jen když nosili jídlo a pití, tak jsem ho zase zašoupla "do přízemí". 

 

        Ještě jedna velmi důležitá věc: pes den předtím nedostane (chudáček malej) nic jíst, a od dejme tomu odpoledne ani pít.  V letadle jsem měla takové nervy, že jsem jen pila kafe a džus, k jídlu jsem si dala kuře. Byla to kuřecí ňadra a docela dobrá, jen tak nakrájená plus nějakej salát a rýže. Pár kousků toho masa - fakt jen pár - jsem mu dala do boudičky, to snědl. A snažila jsem se mu alespoň rukou zavlažovat čumu. Pít ani nechtěl... Zato pak doma vypil celou misku. 

 

        Po příletu jsem mu dala pak pár granulí a šli jsme počůrat a pokadit Manhattan.

 

 

Takže: malý pes může být na palubě - pokud má správnou váhu

a pokud (to ale není nikde uvedeno) to není zrovna hysterické uštěkané zvíře.

Což by byl pak problém pro ostatní cestující.
:-)))

 

 .

     

d@niela

 

 

 

Komentáře (3)add feed
díky za obsažnou informaci :-) : mila1
prý je možno takto cestovat i s kočkou, ale ta zase musí mít pro změnu pevnou přepravku a taky nesmí vážit víc jak 8 kg...
No ale neřeší to problém, jak cestovat se psem, který váží nad 8 kg.. Do zavazadlového prostoru bych jej nikdy nedala, protože by se tam asi zbláznil. Výjimka je prý pro vodicí a asistenční psy, ty smí do kabiny letadla s páníčkem..
říjen 08, 2015 09:20
Tak naše Bobina : wendy
by na palubu nesměla. Jenže té podobná cesta nehrozí.

Četla jsem nedávno knížku o psech v Afghánistánu, takový polodokument. Hrdinou tam byl pes, takový maskot, kterého si vojáci chtěli vzít sebou na palubu letadla když lezěli domů.Byl to hrozný byrokratickjý problém, který řešil málem až Bílý dům. Taky byl problém sehnat tam doktora, kerý by psa prohlédl a dal potrzení, že je zdráv a očkovaný, tam se léčí sotva lidé.
Ale dobře to dopadlo.
říjen 08, 2015 10:12
taška : Magdička
Jj, to je fakt super! Já jsem kdysi cestovala s pejsem a přemýšlela jsem, zda mám kupovat přepravku a nebo tašku, nakonec jsem vybrala obyčejnou levnou kabelu z https://www.caskrmeni.cz/eshop/psi/tasky/ úplně to stačilo.
leden 11, 2016 14:49
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]