O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VYPRÁVĚNÍ O SAMETCE PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 09 duben 2015
Přejít na obsah
VYPRÁVĚNÍ O SAMETCE
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6
Strana 7
Jak jsem přišla k Sametce? Jednoduše – odchovala jsem si ji; Sametka se narodila u nás v Málkovicích. Ale svůj příběh to také má. Od kamarádky jsem se dozvěděla, že ZOO Plzeň rozprodává svůj chov shetlandských pony. Neváhala jsem a kontaktovala zaměstnance ZOO, který měl prodej na starosti, abych byla první, kdo si zamluví malou ryzku Samanthu.
 
 
 
 
     Domluvili jsme se na ceně, sehnala jsem si přepravu a jeli jsme si pro ni. Kobylku jsem viděla pouze na fotografii kamarádky Evy, věděla jsem, že je trochu svérázná, ale naživo jsem ji viděla až po zaplacení, když mi mého koně předávali. Tak jsem získala pro svůj chov shetlandských pony svého prvního minishetlanda, klisničku vysokou v kohoutku jen 84 cm.
 
     Minishetlandů je nyní v ČR spousta, i mnohem menších, ale v roce 1995 byli shetlandi s původem vzácní, a klisna takto malá byla velká rarita. A tato klisnička kromě toho měla barvu, která se mi dodnes velmi líbí, tedy byla ryzka s odznakem a červenou hřívou.
 
     Brzy se nám ohřebila, narodila se klisnička Sindy, ale ta díky otci nebyla rezavá a tak jsme si ji nenechali. Dalším hříbětem byl hřebeček a tak jsme se dočkali rezavé klisničky až v roce 1997 – zprvu malinkatá klisnička Sametka sice nakonec minísek po mamince není, je z ní krásný shetlandský pony standardního typu, v podstatě je svou velikostí přesně na průměru výšky rodičů, ale odznak na hlavě – krásnou hvězdu i odstín srsti a zbarvení hřívy, jí rodiče předali z obou stran. Otcem Sametky byl hřebec importovaný z Velké Británie, legendární Goldan Cavalier, kterého Sametka připomíná více než-li svou maminku.

 
     Proč jsem si nechala z mnoha hříbat právě Sametku? V době Sametčino narození jsem už 12 let chovala koně a Sametka byla mým 13. hříbětem. Poníky jsme zprvu pořídili dětem a Sametka se narodila v období, kdy už jsme pozvolna přecházeli od shetlandů na welše, například ten samý rok se u nás narodila také Bondova maminka Kráska Koré po hřebci plemene welsh moutain pony. Po odstavu Sametky jsem proto Samanthu prodala stejně jako další shetlandy, nechala jsem si pouze Sametku a drželi jsme zapůjčeného plemenného hřebce.
 
     Byla bych si bývala nechala právě malinkatou Samanthu, jenže ta nám často utíkala z ohrady ven. Alternativou bylo pouze celodenní zavírání do stáje, pokud člověk nechtěl riskovat, že kobylku srazí auto. Ráda se totiž po útěku procházela středem blízké silnice... Dlouho jsem s prodejem váhala, nakonec jsem se rozhodla, že kobylku neodsoudím na doživotí do boxu stáje, ani nebudu čekat, až o ni přijdu při dopravní nehodě. Raději ať je živá jinde, než přejetá u nás, nechám si místo ní Sametku.
 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]