O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VYPRÁVĚNÍ O SAMETCE PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 09 duben 2015
Přejít na obsah
VYPRÁVĚNÍ O SAMETCE
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6
Strana 7
 
 
 
 
 
 
 
 
     V roce 2015 je Sametce 18 let. Všechna ta léta prožila s námi. Za tu dobu člověk s koněm zažije spoustu zážitků, až si nedovedete představit, že by tu ten kůň už nebyl. Sametka nikdy nezměnila majitele, i když v jednom období jsem jí tím, že ji prodám, vyhrožovala :-))), bylo to v době, kdy k nám chodilo hodně dětí „na poníky“ a brali jsme na výlety pod sedlo všechny obsednuté shetlandy, tedy také Sametku. A ačkoliv v mládí děti ochotně vozila, v té době ji to z nějakého důvodu nebavilo a byla protivná při nasedání.
 
     Děti se v sedle střídaly a možná Sametka neměla už dost trpělivosti nechat se od nich okopávat. Raději po nich také kopnu? Nevím, v čem byl problém, já nakonec uzavřela se Sametkou, která už dospěla k tomu, že se bránila dětem, i když jen kolem ní chodily, úmluvu – nebudu tě už sedlat, a ty se budeš chovat ve stádě slušně.
 
    Předpokládám, že stejně jako já jí, ani Sametka asi tak rok úplně nevěřila, že je z povinností vozit děti navždy osvobozena, ale nyní, po několika letech, je znovu v pohodě. Dokonce se ani netlačí kolem mne jako mnohé ostatní klisny, když se rozdávají dobroty – stojí opodál a čeká, až jí její díl donesu. Nebo, zatímco poděluji ostatní, stojí decentně za mnou. Jen u krmelce je vidět, že stádu šéfuje – moc klisen si vedle ní žrát netroufne. Ale nebezpečná už dětem není, mohou se kolem ní motat bez obav. Úmluvu tedy dodržuji nejen já, ale i Sametka.
 
 

 
 
     Sametka pracuje tedy jen v zápřahu, ona toho tedy moc nenapracuje, ale když si chci zapřáhnout, vyberu ji. Přece jen je z mých shetlandů největší, tak v sulce nebo čtyřkoláku nejlíp vypadá a také nejvíc utáhne – nebo je pro ni požadovaná práce nejsnazší.
 
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]