O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VYPRÁVĚNÍ O SAMETCE PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 09 duben 2015
Přejít na obsah
VYPRÁVĚNÍ O SAMETCE
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6
Strana 7
 
 
 
 
 
 
 
 
     Nejen vlastními výstavními úspěchy, nebo úspěchy hříbátek, se může prezentovat chovná klisna. Sametka má v hlavní plemenné knize zapsané obě žijící dospělé klisny – Salome a Selaví (Sasanka uhynula ve 2 letech), a její syn Bon Ami, jediné Sametčino hříbě v typu minishetlanda, je licencovaným plemenným hřebcem a působí v chovu na Tachovsku.
 
 

 
 
     Jaké asi bude to patnácté hříbě? Loni měla Sametka klisničku, tak letos očekáváme hřebečka, otcem bude hřebec Pico, několikanásobný šampion shetlandských pony. Po ohřebení bude Sametka připuštěna hřebcem Quiri. Patnácté hříbě bude ryzák, protože dva rodiče ryzáci nic jiného na svět nepřivedou, než zase ryzáka. Přesto je každé hříbě překvapením – bude mít odznak na hlavě? Zdědí barvu hřívy po otci nebo po mamince? Jakou bude mít povahu? Jak se mu bude dařit na výstavách, jakého majitele pro něj po odstavu najdu?
 
     Ale nejdůležitější otázku jsem již zmiňovala – dopadne porod dobře, narodí se nám zdravé hříbátko? Samozřejmě koně mají minerální liz s nejvyšším obsahem selenu na trhu, přidávám i další krmné doplňky se selenem. Ale - může se pokazit zase něco jiného…
 
     Sametka se dle mých původních představ měla stát prostřednictvím svých hříbat základem obnoveného chovu SHP, tedy že si z jejích dcer a vnuček založím nové chovné stádo. Prvním naplněním této myšlenky se zdála být velmi nadějná Sametčino dcera Sasanka. Ta mi bohužel jako dvouletá v předjaří uhynula. Nejlepší lék na bolavé srdce je koupě jiného koně. Navíc jsem už nechtěla spoléhat jen na Sametčino hříbata. Proto jsem přikoupila k Sametce klisničku Gemini, dceru úžasného hřebce Halstock Gobstoppera paní Magdy Skalické.
 
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]