O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ÓDA NA JAPKO PDF Tisk E-mail
Úterý, 31 březen 2015
Přejít na obsah
ÓDA NA JAPKO
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6
Strana 7
Jak se tak courám krajinou, tak jsem vymyslela, že napíšu ódu na jablko, jako poděkování těm, co se snaží vrátit původní genofond do naší krajiny. Vím, že se píše jablko, když je jdu kupovat, tak si kupuji jablka, ale když si ho dávám, jím japko :-))). Kupovala bych jich hodně a ráda, jenomže obchodní řetězce znají tak maximálně čtyři druhy jablek a dělí je na červená a zelená.

 

 

 

 

 

 

        Někdy jsou jedlá i chutná, někdy méně, protože jsou podtržená, a někdy k jídlu vůbec nejsou, protože hnijí od prostředka. Specifická chuť a vůně se ztratila, na jejich úkor byla dána přednost vzhledu a skladovatelnosti.

 

A přitom lidé vyšlechtili jablek tolik druhů, od zelených, přes žluté, žluté s narůžovělým líčkem a mramorováním, to je jablko Čistecké lahůdkové, některé druhy jsou žíhané, jiné červené až červenofialové, takové je Malinové hornokrajské a Kavily, ty mají dokonce červenou i dužninu. Některá jablka jsou mrňavá, třeba Panenská česká a jiná zase obří, Boikovo obrovské má klidně 350 gr.

 

 

 


 

 

 

A těch chutí a vůní… některá jsou sladká, jiná zase kyselá, chutnají po citronech , jahodách, malinách, banánech i ananasech. Vůni po lesních jahodách mají Ovčí hubičky, starý, zcela mizející druh, zvláštního tvaru.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]