O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MÁME DOMA VEVERKU, MÁ REZAVOU ... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 23 březen 2015
Přejít na obsah
MÁME DOMA VEVERKU, MÁ REZAVOU ...
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
 

 

 

 

 

 

 

Snažím se sice Pepy vychovat, vysvětlit jim, že zahrada je OK, ale patio už ne. Zatím mi to zjevně moc nejde.

 

 

Pár zajímavostí o veverkách:

 

Na světě je jich přes 265 druhů. Nejmenší je africká Pygmy veverka měřící pouhých 10 cm. Největší je Alpine Marmot, dosahujících přes 70 cm. Váha v rozsahu 10 g - 8 kg!

 

 

 

 
 
 

 

Komentáře (7)add feed
... : OlinaR
Taky mame plnou zahradu veverek, specialni krmeni neresim, deli se s ptactvem, co vyhazi ven , ptaci si najdou i tak. jinak krmitka , co veverka nezvladne vybrakovat jsou docela vychytana, je to jako tuba a u dna co je otvor pro zrni a zaroven bidylka, kdyz sedi ptak , muze zrat, sedne veverka, jeji vahou se posune a otvor uzavre, z vrchu se nedostane. ale stejne verim, ze veverka by na to prisla, jak to vse obejit. Pred par lety v obdobi hurikanu z hnizda vypadla mala veverka, vytahlo me ven divne piskani , nasla jsem ji promacenou , uchycenou na spodni casti stromu, tak putovala do klece a ja k internetu, co ted s ni. docetla jsem se, ze rodice ji uz neumi prijmout zpatky, nastesti to nebylo uz zadne miminko, tak jsem sehnala lidi, co se tu o vypadla mladata staraji. pak mi ho zase predali zpet uz vypiplane, abych ho vypustila do jeho domoviny.
březen 23, 2015 23:31
Na mou duši : Michal
bych je nechal na pokoji, kdyby ony nechaly na pokoji nás. Měli jsme na zahradě broskvoň, zvlášť lahodnou. Ty mrchy nakously snad všechny broskve, ty spadly na zem a nebyly k jídlu. S třešněmi to bylo to samé. A kdyby aspoň ožíraly vršek stromu kam se my nedostanem, ale ony ne! Nahoře bylo krásných třešní spousta, dole nic.
Tak takhle si dělbu nepředstavuju. Pak jsme si chtěli zasadit lísku, Anička miluje lískové ořechy. Přišli jsme do školky a prodavač, prodával nám tu broskev před pár lety, tak ten se na nás zkoumavě podíval, a povídá "máte málo veverek?" A bylo to.
březen 24, 2015 08:29
Vim o zviratkach docela hodne.... : Bara
Docela me prekvapilo, ze si veverka stavi hnizdo. Jsem presvedcena, ze si delaji pelisek pro mladatka a na prezimovani v dirach ve kmenech stromu.
březen 24, 2015 14:04
Ono asi jak které veverušky... : d@niela
Michal bydlel tam co je dodnes Lenka - a jak vidět, taky neměl s těmito potvůrkami ty nejlepší zážitky...
březen 24, 2015 17:16
Ja mam veverky rad, : Mikin
ale vodcamcad pocamcad. Ve chvili kdy zacnou chodit na stresni izolaci, promluvi moje malorazka nebo past na krysy. Nastesti se tak muselo stat za 28 let co jsem na Bear Creeku jen asi 3x.
Jednou jsem jednu z nich pozoroval na vrcholku stromu a ona rozepnula blany a plachtila na dalsi strom. Flying squirell ! A biologove si nejsou jisti jestli tyhle potvory ziji na sever od Whitehorse. Ziji…..
březen 24, 2015 18:13
veverky : ***Lenka***
Ahoj michale! No, my mame taky broskvon a taky jim, potvurkam, chutna...ale mame taky psa...ten je sice chudak zmatenej, protoze nekdy na veverky smi (kdyz jsou na ovocnych stromech) a nekdy nesmi (kdyz je v zime, ci kdyz maj mlady - dokrmujeme). Ale pes celkem spolehlive funguje a tak mame broskvi dost...ale absolutne te chapu :-)
BARO-veverky opravdu preferujou dutiny stromu, ale kdyz si spocitas, ze jedna veverka vyprodukuje kazdy rok cca dalsich deset veverek a pak vsechny holky se rozmnozujou dal, tak tech stromu s dutinama zas az tolik neni...proto si stavej ty hnizda...
březen 24, 2015 23:53
... : Bara
.....jo, evoluce.......
březen 25, 2015 13:02
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]