O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VELEVÁŽENÉ PUBLIKUM!!! - 1 PDF Tisk E-mail
Středa, 07 leden 2015

Podle všeho nazrál čas, abych se také "opsila" - koukala jsem na net, a našla jsem toto zvíře pánského pohlaví. Je to prý úlet paní bichon-frisé s panem chlupatým čivavákem. Takže výsledný mladý psí muž nebude nejspíš zas tak moc mrňavý, a přitom by mohl dobře zastávat funkci živého postelového topení. Tak - kdo máte jakékoliv rady - na co se podívat, co zjistit, na co si dát pozor - atd. atd. - sem s nimi!!!


 

 

 

 

 

 

 

       Začínám hysterčit - co všechno potřebuju? Musím shánět kolíbku? Zavinovačku? Speciální misky, odstranit všechny kabely a šňůry a cancoury... tj. svítit petrolejkou, postavenou nahoře na skříni... kam a jak směřovat - a kdy - jeho loužičky a hovínka?

 

 

 

 

 


     Neofoukne ho zimní povětří? Musím fofrem šít či plést kapucku a bundičku a bačkůrky?


     A co když na něj dejchne nějakej hnusnej podvraťák nějaký bacily? ¨Proboha, co já si počnu.... Už abych začala šetřit na veterináře a psychiatra.

 

 

 

 

 

 

     Už taky studuju všechno to nutné očkování... panebože, chudáčkové, takovejch fujtajblů si musej nechat do sebe pumpovat...

 

 

 

Hlavně mi napište, na co se mám soustředit,

až budu s Panem Psem inflagranti,

čeho si rozhodně mám všimnout (jako třeba jestli má fakt čtyři nohy atd.),

na co se mám zeptat ...

 

 

Tož směle do mne a hlavně do rad!!!

 

d@niela, ještě neopsena

 

 

 

 

Komentáře (30)add feed
povaha : oliva-pepková
Hlavně pozor na povahu. Na první dojem z chovatele, a pak na povahu psa. Pokud je bojácný, radost vám rozhodně nepřinese. Jestli tam bude těch štěňat víc, tak porovnat s ostatníma, aby to nebylo to nejvystrašenější štěně. TAky funguje, že si štěně vybere páníčka samo, to vaše zamíří rovnou k vám až tam dorazíte. No a chovatel - pokud vypadá jak množitel, tak nebrat. Nevím co psík stojí, ale je-li dražší, tak bych určitě chtěla vidět nějaké doklady, očkování, čipy nebo tak.
leden 07, 2015 19:48
A co : Ivča
alergie, Daní?? smilies/wink.gif
leden 07, 2015 19:50
okusování : oliva-pepková
okusování věcí je asi na povaze psa, náš nám jednoznačně ožral všechny prsty, ale ničeho v domácnosti se nedotkl, ani ty blbý šňůry ho nelákaly. Každý den do zblbnutí jsem mu bezprstá mrskala míčkem na provázku, jinak by se ten šílenec nevyblbnul. Jo jo, štěně je náročný, možná víc jak dítě.
leden 07, 2015 19:51
... : mamča
Jako Ivču mě napadla ta Tvoje alergie, m.j. na psí chlupy.
Psího společníka bych Ti moc přála, ten na fotce je fešák, ale co s ním, když se třeba budeš dusit ?
Vyjednáš si dopředu případné vrácení pejska ? A nebude vám to oběma líto ?
leden 07, 2015 20:15
Kamarádky moje, : d@niela
ohledně té mé alergie -
minule, když tu ten Bobův chlupatej krokodýlek byl, tak jsem se rozhodla svou alergii znovu otestovat - respektive, zachovat se tak, jak jsem měla už napoprvé.
Takže jsem se zase s ní kočkovala (rozkošný slovo kontaktu ženský se psicí), nechala si hlodat obě předloktí spolu se všemi prsty (dokonce mne jednou i pěkně hryzla do krve). A když odešla, pořádně jsem si ruce vydrbala, namazala krémem (nějakým antialergickým) - a ejhle, nic nesvrbělo, baba se nedrbala... smilies/grin.gif
leden 07, 2015 20:34
d@niela : mamča
Alergie zpravidla není jen o drbání. Momentálně řešíme podobný problém v rodině, týká se synova kocoura. Nádhernýho, mazlivýho, veselýho...je mu cca osm let a je to kamarád s každým.
Jenže i já mám na něj alergii a doma už tři kočky, se kterýma se tenhle rošťák (když ho občas hlídáme) pere...
smilies/angry.gif
leden 07, 2015 20:47
a čím : Iris
Daní namažeš alergické astma ? Prober to s lékařem, nech se otestovat. Nebo už otestovaná jsi? Riskuješ.
leden 07, 2015 21:13
Danielo, : Sareza
zřejmě se na mne sesype srmšť nesouhlasu, ale mám také alergii (dnes již astma). Mou domácnost sdílí aktuálně 3 kočky a dva pesani. Štěně určitě doporučuji, já si neumím život bez nich představit, jsou to zlatíčka smilies/wink.gif. Štěně by mělo být již nejméně 1x očkované, odčervené staré cca 8 týdnů. Pro první dny by jsi měla obdržet základní balíček stravy - obvykle granulky. Případně se zeptej jakou značkou granulí krmí a pořiď mu ji. Já krmím granulkami doplněné konzervou (nicméně nikoliv "Tesco", krmíme ultra prémiové krmivo First Mate). Misky (2-3), pelíšek (jistě nepohrdne tvou postelí), obojek nebo kšírky, vodítko, do mrazu se svetřík nebo vesta hodí (mám českého teriéra a v zimě nosí obvykle zateplenou vestu). No a nějaké hračky. Pro cvičení již mrňouska pamlsky (psí piškotky atd.) Hodně štěstí s mrňouskem smilies/grin.gif
leden 07, 2015 21:39
Alergii bych rozhodně probrala s alergologem. Bylo by pro štěně špatné, abys ho dávala pryč, když si na tebe zvykne, jen proto, že se ti zhorší alergie. : Myška
Sareza sice píše, jak je to fajn, ale já radím opatrnost. Nezapomeň, že tento pes s tebou bude čtyřiadvacet hodin denně, nepůjde se pomazlit a pak se umýt, namazat a psem se nezabývat, nesahat na něj, nedotknout se slin, srsti,...

Co se týká psa - může to být opravdu jen neuhlídané hárání, nebo to může být výsledek experimentu množitele. Každé štěně je krásné, takže věřím, že o ně zájem je. Štěně by mělo být čisté, čistý nos, oči bez sekretu, čisté okolí konečníku, nemělo by mít velké břicho (je to známka masivního začervení). Pozor na kýlu. Nemělo by mít vratké nohy. Nemělo by být bázlivé, mělo by být zdravě sebevědomé, pohyblivé, a mělo by mu být při odběru nejméně 50 dní. Je to kříženec, takže jediný doklad, co ti může "chovatel" předat, je očkovací průkaz. Pochybuju, že bude mít čip, ale jestli ano, tak doklad k čipu. Měl by ti říct a dokladovat, kdy byl pes očkovaný, jakou vakcínou a jaký je další očkovací plán. Měl by ti říct, kolikrát a kdy naposled psa odčervoval a jakým přípravkem. Měl by ti říct, čím krmí a kolikrát denně.

Oblečky bych nepořizovala, stejně s ním nebudeš hodiny venku a pes má srst, takže ho zbytečně nezchoulostivuj.
Pořiď pelech, nejlépe pratelný, možná dva, abys je mohla střídat. Dvě misky - jednu na vodu, kterou má mít pes neustále k dispozici, a jednu na žrádlo. Pořiď obojek a vodítko. Můžeš už jako nadstandard pořídit tašku na psa do MHD.

Opravdu to pořízení psa hodně promysli. Kvůli té alergii.
leden 07, 2015 22:12
... : mia I
je k sežrání smilies/smiley.gif
leden 08, 2015 09:29
Myška radí nejlíp. : mamča
Alergie není jen na srst, ale především na sliny. Aspoň u koček to tak je. Takže kožíšek může být i vyšampónovaný, ale jak se kočka, ale i pes líže, slinami do srsti vpravuje alergeny, kterých není možné se žádným způsobem zbavit.
Asi by to chtělo před pořízením zvířátka napřed zajít na alergoologii.
Synova přítelkyně bojuje s alergií na kocoura už 5 let. Teď se to hodně zhoršilo a my nevíme, kam toho milovaného mazlivého kocoura dát, aby se alergici v rodině vzpamatovali a kocourovi se neublížilo. I kocour miluje svoje lidi a dům kde bydlí.
leden 08, 2015 10:08
... : deeres
Myška ví, co říká, já být tebou, spíše bych se zaměřila na nějakého trpasličího pudla, nebudeš mít všude chlupy a jsou nejen hezcí, ale velice chytří, pokud nebudeš mít smůlu a nešáhneš vedle. Kabát pro něj opravdu ne, naprostá zbytečnost u ochlupených plemen a radila bych spíše než nějaký obojek, kšíry. A co je nutnost, to asi Myška jako brňačka neví, v Praze je čipování povinné. Ve Stromovce jsem několikrát narazila na policajty se čtečkou a kontrolovali mne, jestli mám psa v registru na Magistrátu a jestli mám zaplacený poplatek. Pro tebe jako důchodkyni to je směšná částka 200,- Kč za rok.
leden 08, 2015 12:41
... : deeres
Ještě, pokud budeš se psem cestovat MHD, tak tu tašku určitě, jinak za psa zaplatíš za lístek 16,-Kč, nebo můžeš koupit 30denní lístek, ale ten stojí už 460,-. Pokud opravdu s ním budeš cestovat bez tašky, musí pes mít náhubek. Já je pro psy stále nosím, většinou jim visí pouze na krku, ale nikdy nevíš na jakého šoféra nebo v případě vlaku průvodčího narazíš, klidně tě mohou podle předpisu vysadit, pokud psa neodzbrojíš náhubkem, protože by někoho mohli ulízat k smrti.
leden 08, 2015 12:47
deeres : mam-ča
To s tím náhubkem visícím jen tak volně na krku, není kvůli "šoférům", ale kvůli cestujícím. Věřím, že většina těch psů "ozdobených" volně visícím náhubkem jsou mazliví plyšáci, ale nevíš, co se může v průběhu jízdy stát. Někdo třeba při prudším zabrždění nerad šlápne psovi na packu, ten se lekne a kousne.
A pak začne polízanice pro majitele, psa, pokousaného i řidiče, že na to nedohlédl.
Takže je lepší malé psy mít v přenosce a velké s náhubkem. Tu chvíli to vydrží.
leden 08, 2015 13:15
Jak píše mamča. V hromadné dopravě by měl mít pes vždy náhubek, nebo by měl být v přepravce. : Myška
Nikdy nevíme co se stane a jak pes v extrémní situaci zareaguje.
leden 08, 2015 13:17
Danielo, : bb2
A když odešla, pořádně jsem si ruce vydrbala, namazala krémem (nějakým antialergickým) - a ejhle, nic nesvrbělo, baba se nedrbala...
leden 07, 2015 20:34


Návštěvní pes odejde, ale tvůj pes s tebou bude sdílet život a domácnost 24 hodin 7 dnů týdně, pořád, celý rok. Chlupy, roztoče aj. roztomilosti nedostaneš ze svého dosahu, ani kdybys nechávala denně čistit celý byt.

Mimochodem, kdysi jsem tu psala o tom, jak mám choulostivou pokožku na rukou, jak neustále krémuji drahými krémy a často nosím rukavice, nemluvě o tom, že úklid nebo zahradu bez rukavic ani náhodou, to bych si hned vykoledovala problém.
Nikdy mi nebyla zjištěna alergie, byla jsem kvůli tomu několikrát na kožním a na testech 2x. Prostě jen přecitlivělost, která se objevila v 36.
Loni umřel můj pes, ten, který s námi bydlel v domě, můj letitý kamarád a společník. Po pár měsících mi došlo, že si ruce vůbec nemažu a přitom jsou v pořádku. Nespal s námi v posteli, do ložnice ani k prádlu neměl přístup. Nikdy jsem si své outlocitné ruce nespojila s ním, když testy dopadly jak dopadly. Nic by se nezměnilo, ale aspoň bych znala příčinu.
leden 09, 2015 02:50
... : deeres
Mamčo a Myško, znám svoje psy a tak vím, co si mohu dovolit. A také vím, co se stane, když jim ty náhubky a nedej bože košíky, narazím. Od malička je na ně učím, protože jsem hodně jezdila městskou dopravou a nikdy si na ně nezvykli a tak jen bych riskovala, že v nejlepším případě, se budou snažit sundat je o nohy cestujících. V případě drátěného košíku, mám okamžitě malér. A přitom svoje psy klidně mohu vzít i někam do průvodu, pokud na ně někdo šlápně, tváří se pouze ublíženě, protože se domnívají, že to je za trest a oni nic neprovedli.
Od malička se oba vyhýbají psů s náhubkem, protože ho považují za zlého psa.
leden 09, 2015 14:48
Promiň deeres, ale takových už bylo, co přesně věděli, co jejich pes v extrémní situaci udělá. : Myška
A potom, když k tomu došlo a pes v šoku dělal úplně něco jiného než předpokládali, se divili.

Náhubek = košík. Jsou to dva výrazy pro stejnou věc.

Připadá mi fantaskní, když někdo nedokáže naučit psa chodit s náhubkem, ačkoliv ho to učí od malička. Třeba v Brně bys solila jak mourovatá, kdybys chodila se psy na volno a neměli by náhubek. Na tlamě, ne na krku. Měšťáci to hodně sledují, protože tu léta platí vyhláška, podle které může být pes na volno s náhubkem, nebo na vodítku bez náhubku. V MHD vždy s náhubkem a na vodítku.

Já jsem měla dva psy (kříženec NO a kolie a černý ruský teriér), které jsem získala již dospělé (každého v jiném čase, nepotkali se). Křiženci byl cca rok, sotva uměl chodit na vodítku, náhubek viděl prvně, když jsem si pro něj byla a musela ho dopravit domů MHD. Náhubek nebyl v podstatě žádný problém, sice se mi třel o nohu ve snaze se ho zbavit, ale žádná divočina, válení se a další prostocviky, co dělají psi, aby se náhubku zbavili. U něj jsem od toho dne, kdy jsem si ho přivedla domů, nastolila režim náhubek = vycházka, takže se to naučil velmi rychle a sám strkal hlavu do náhubku, protože se těšil ven.
Černý rus přišel taky dospělý, předtím nikdy náhubek neměl. Nasadila jsem stejný režim a zvykl si velmi rychle, nijak proti náhubku nebojoval, bral ho jako samozřejmost.
Dalšího psa jsem měla od štěněte, u něj jsem začala s nácvikem nošení náhubku ve čtyřech měsících. I na něj platilo spojit vycházku s nošením náhubku.
leden 09, 2015 17:53
náhubek = košík, : bb2
to bývalo, taky jsem to používala jako dva výrazy v jednom významu, dnes se to používá pro dvě rozdílné věci.
Náhubek je něco jako ohlávka pro koně, řemínek, kterým je tlama spoutaná, a košík je prostě košík.

A souhlas, mnoho majitelů psů, co někoho kousli, bylo překvapených, protože své psy dobře znali a "zcela jistě věděli, že on by nikdy..". Průšvihům se má předcházet.
leden 09, 2015 18:23
ošetřujeme : Iris
často majitele psů pokousané svými vlastními miláčky.Jaksi nečekaně.

Myslím, že zásadním bodem v téhle debatě je Danielina těžká alergie na "kdeco".Pejskové jsou nádherní společníci, ale alergické reakce různých, někdy až hodně těžkých kalibrů, nejsou jen taková malinko nepříjemná komplikace, nýbrž zásadní problém.
leden 09, 2015 18:29
Ptala jsem se : Ivča
na tu alergii, protože sama mám negativní zkušenost. Když jsem byla malá, měli jsme doma věčně psy a kočky. Psy venku, kočky venku i doma. Lezli jsme psovi do boudy, denně se zvířat dotýkali, uklízeli výběh... Nikdy jsem netrpěla žádnou alergií, ekzémem apod. Ani na zvířata, ani na pyly...Když jsem ve třiceti začala při dětech a při zaměstnání studovat VŠ, byl to pro organismus nápor, na který reagoval kožní alergií... Během několika let se k tomu začaly postupně nabalovat další reakce..na některé letní pyly, na prach, na kosmetiku... Nejextrémnější reakci mám ovšem u kamarádky, která má doma dva psy a dvě kočky. A po pravdě - prach a podlahy se u nich vytírají no...občas. takže vím, že když jedu na návštěvu, musím mít s sebou nějaký prášek nebo aspoň pořádnou zásobu kapesníků...Jsem schopná tam během návštěvy kýchnout třeba 50x za sebou... A to je ta moje alergie na kde-co spíš slabší povahy...A když vím, jak nám tu Daniela občas popisovala své obtíže,skoro bych měla obavu, co trvalé spolužití psa může přinést... smilies/shocked.gif
leden 09, 2015 21:42
Já se teda nechci nijak přít o prkotinu, ale náhubek a košík pořád jedno a totéž jsou. : Myška
A ohlávka je ohlávka, nebo halti, haltina. Nakonec je jedno, kdo tomu předmětu jak říká, hlavně, když ho používá v těch situacích, ve kterých má být použit.
leden 10, 2015 01:41
... : bb2
No, pro někoho halt ne, pro někoho je náhubek to, co se navlékne na hubu, ať už je to návlek nebo ohlávka, a košík je košík.
Já to taky říkám jak jsem zvyklá celý život, košík je náhubek, ohlávky ani návleky stejně nepoužíváme, no ale co člobrda, to jiné výrazivo.

To mi připomnělo, jak jsem kdysi slyšela větu (týkala se skupinky malých dětí):
"kdepak, teď nás nevnímají, mají hru". Říkala jsem si, co za hru asi mají, v domnění, že jde o něco jako Monopoly, Člověče nezlob se, apod. I tak to tahalo za uši, protože když děti nevnímají proto, že si hrají, tak si hrají, ne že mají hru, hru mají, když jim ji někdo daruje nebo koupí, žejo.
No, a ono to bylo ještě jinak - "mají hru" rovnalo se "hrajou si"... Tumáš, čerte, kropáč :-)
leden 11, 2015 19:14
Měli jsme Filipa : alka..
17 let.Dožil u nás, a jeho konec jsem velmi těžce nesla. Byl to parťák,jakých je málo. Miloval společnost a nás. Teď mi je 60 a vnučky mě tlačej do jiného psa.Neumím si představit vychovávat štěně. Měli jsme psi celý život,vím co to obnáší. A proto jestli budu mít psa,tak zas z útulku a bude mu aspoň 5 let,A to jsem při plné síle,nemám alergii a naši mladí bydlí na vesnici a o psa se postarají,kdybych já nemohla.Při vší úctě Danielo,dobře si to rozmysli.
leden 12, 2015 17:51
Psy ( pány) : alka..
Omluva za hrubku
leden 12, 2015 17:52
Náhubek : Radmila
Čtu diskuzi a přidávám nový termín pro náhubek. U nás na jihu se říká náhubku rabuš.
leden 13, 2015 09:08
Radmilo, fakt? : Myška
To jsem nikdy neslyšela. Kde je to u vás na jihu?
leden 13, 2015 09:21
rabuš :) : bb2
Zajímavé, slyším poprvé.

Babička říkala prostě čumák. Když šla s pejskem na očkování proti vzteklině, nasazovala psovi čumák :-)
leden 13, 2015 14:25
Alko, : bb2
jo...
leden 13, 2015 14:35
Jedině rabuš : Radmila
Táborsko a okolí. Je tu více specifik, třeba čumberka-kuličky lopuchu, taluta-příkop u silnice apod, pažlutnej-vybíravej. http://taborsobe.webnode.cz/products/r-navarova-taborstina-zanika-cumbrky-zustavaji/
leden 14, 2015 08:35
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]