O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NÁVŠTĚVA Z VESMÍRU PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 15 srpen 2013
Přejít na obsah
NÁVŠTĚVA Z VESMÍRU
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6
Strana 7
Strana 8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Můra E.T.

(chovatelka a fotografka)

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře (10)add feed
Úžasné. Nebudu psát, že je malej "minník" krásnej, protože není. I když na těch posledních fotkách už mu to začíná slušet. : Myška
Ale protože mou zálibou papoušci nejsou, poprvé jsem viděla jak rostou. Díky Můro.
srpen 15, 2013 21:41
Operence sice doma nemame, : Alena P-H
ale moc se mi libi. O vasem novem prirustku se da rict, ze je tak skaredej az je krasnej. A Murinko - pises moc hezky. Krasne se mi tu nad foteckama i slovnim doprovodem usmivalo. Diky za to. I tobe i Velekudlance.

srpen 16, 2013 06:30
fotky super : šídlo
ale ještě mi k tomu chybí povídání, kdo té civilizaci zajišťoval pokrok? Starali se indiáni, nebo to hodili na hrb Můře? Podle kyblíku ve voliéře asi za b? Či jak to bylo? Já jsem zvědavá jak číslo 5, jak nemám "inforrrmace" , tak jsem nespokojená a bádám a votravuju smilies/smiley.gif
srpen 16, 2013 09:16
vývoj civilizace : mura1
nejprve zajišťoval Disneyland, a to prosím příkladně. při kroužkování v 17 dnech vážila civilizace 198 g. (pro srovnání to má asi tak dospělá můra smilies/smiley.gif nyní v necelých 7 týdnech civilizace váží 555 g, což je více, než má její 2x tak velký otec. na rozdíl od josefa nás to těší)

ono je to dáno také tím, že civilizace je jedináček, kdyby jich bylo víc, tak by to matka neprala jen do jednoho.

o pečlivém rodičovském přístupu také svědčí několik chutných zákusů na mých zádech, takže jsem byla nucena posléze vstupovat do voliéry vybavena OOP. když po dobu mé víkendové nepřítomnosti převzal péči náhradní krmič, říkám mu: "nechoď do voliéry bez koštěte nebo se alespoň neotáčej k mikoušovi zády." vybral si b), tj. neotáčej se zády, takže má zákus pod okem.

matka od cizí civilizace byla též bojovná, pokaždý, když jsem se snažila nahlídnout do budky, nafoukla se 4x, ucpala kontrolní otvor a vycenila zobák. když se civilizace vykulila z vejcete, snažila jsem se zkontrolovat, jestli ji krměj a hysterická matka civilizaci málem udupala. nakonec jsem musela matku zabalit do utěrky a vyhodit na chvíli ven. dodnes z toho máme obě jizvy na duši, já větší teda smilies/smiley.gif

po té, co byla civilizace okroužkována, zajišťuje vývoj můra. (tedy ne ta malá zelená, ta letos nezajišťuje nic, páč snesla akorát asi 8 vajec a rozmejšlela se tak dlouho se zasednutím, až vejce zůstaly vejci).

po scénce "kontrola prvního nakrmení" jsem měla docela vítr z toho, jak ho budu matce z pod břicha rvát podruhý, ale asi po týdnu minnie konečně začala opouštět budku alespoň na pár minut takhle k večeru, takže nakonec to bylo celkem bezbolestné. asi jsem jim ho mohla po kroužkování zase ještě na týden, dva, vrátit a příště to tak udělám.

bylo mi dost líto jim ho sebrat, zvlášť když je to jejich prvorozený a navíc jedináček (sourozenci jsou lepší kombinace, protože se pak tak nevážou na člověka), ale vzhledem k indiánské povaze žaků, by to bylo dost divoký, až by to vyletělo z budky. jako domácí mazlíček nepoužitelný, akorát tak do chovu a hlavně koncem září se všichni stěhujou z voliér zas do klecí domů na zimu, a to bysme byli neštastní všichni, hlavně teda pták. zvyklej na voliéru, plachej a doma furt zavřenej v kleci, kolem dost silnej provoz. tedy jsme přistoupili k ručnímu dokrmování.

zuzany, to je jiný kafe, tam to rodiče vychovaj až na bidlo a po vyletění z budky stačí 2 dny korumpování piškotama a je to natírací na chleba.
srpen 16, 2013 09:54
No prosím! : d@niela
Jasně a výstižně napsáno, že žrádlo je největší potěšení!!

Zkorumpuje každýho!!!
smilies/grin.gif
srpen 16, 2013 10:25
jinak civilizace, : mura1
aby vhodně zapadla do disneylandí rodiny, obdržela pracovní jméno donald. na což všichni reagují hláškou, že až bude lítat, budu to moct komentovat "slezte z toho lustru, donalde, vidím vás." tak to nebudu, páč lustr odkousnul už tatínek.
srpen 16, 2013 10:49
jako vždycky z Můrylandu : bb2
paráda smilies/smiley.gif
srpen 16, 2013 12:43
úžzasný popis : šídlo
jen mi ještě není jasný, jak je to teda s těma sourozencema? na jednu stranu píšeš,že se sourozenci tolik nevážou na člověka, na druhou stranu o indiánské povaze a neochočitelnosti... z toho mi vyplývá, že by bylo lepší, aby si naopak na člověka zvykal? tak som volaka zmetěná..někde mi ještě kus nějaký infomace určitě chybí smilies/smiley.gif
srpen 16, 2013 13:25
nádhera :-) : toulavej
my už máme taky po snůšce, zatím želva 3 vejce . . .
srpen 16, 2013 14:19
šídlo : mura1
dej si do gůglu "imprinting"

cizí civilizace si na člověka zvykne a bude krotká (už je), právě kvůli tomu ji ručně dokrmuju. ale na druhou stranu by měla pokud možno zůstat papouškem a nikoli se cítit člověkem. z ptáka přiliš navázaného na člověka vyroste pták-magor. a právě proto je dobré dokrmovat více papoušků společně. jsou pak krotcí, ale vědomí vlastního druhu jim zůstává. no, ale když nejsou, ani čert nebere. donald strávil 17 dnů v hnízdě se svými rodiči, takže nějakou vazbu si vytvořil, ale kdyby měl sourozence, nebo i papouška jiného druhu, bylo by to samozřejmě lepší. kromě toho mláďata mezi sebou soupeří, vzájemně se "hecují" a učí se od sebe.

vloni měli zuzana s můrou 3 mláďata, jedno z nich bylo nejodvážnější, takový průzkumník a ti 2 ostatní byli opatrnější a furt se drželi spolu. když vyletěli z budky, ukázalo se, že ten nejmenší, samička, má zlomenou nohu. takže jsem ji musela od ostatních oddělit a ještě nějakou dobu dokrmovat, než se jí nožka zahojila a byla schopná řádného pohybu a sebeobsluhy. krátce po té jsem jela na týden pryč, i s malou Bejbinou, takže se se sourozenci ani rodiči týden neviděla. po návratu se velmi dožadovala jejich společnosti, a protože nožka už jakžtakž fungovala, šoupla jsem ji do společné klece k ostatním. rodiče ji už nepřijali a zaháněli ji. ale sourozenci ji poznali hned a bylo vidět, jakou mají radost, že je Bejbina zpátky. zvláště pak prostřední brácha, ten, co s ní držel už v budce. když pak spolu lítali po pokoji, tak se furt držel u ní a pečoval o ni, třeba jí pomáhal se udržet na garnýži, protože s tím měla dlouho problém, ta nožka se nezahojila úplně dobře.
srpen 16, 2013 16:16
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]