O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK ŽÍT V BYTĚ S NETOPEJREM? TĚŽKO... PDF Tisk E-mail
Středa, 14 srpen 2013
Přejít na obsah
JAK ŽÍT V BYTĚ S NETOPEJREM? TĚŽKO...
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

 

 

        Zde je však nebezpečí ztráty zvířete tím, že se zraní, nebo schová a uhyne žízní.Proto je nutno zajistit nábytek a interiér místnosti (např. položením desek na skříně, ucpáním mezer mezi nábytkem, nábytkem a stěnou, uzavřením skříní, a pod.).  Pokud se i přes veškerou pozornost podaří netopýrovi "zmizet", nezbývá, než čekat, až jej hlad a žízeň donutí ukryt opustit (to bývá nejčistěji v noci). To může ale trvat i několik týdnů...

 

 

 

 

 

 

      Naštěstí jeho pohyb není úplně tichý, takže jej můžem často naleznout podle šramotu a odchytit jej. Nemá smysl hledat zvíře v pohovce či mezi nábytkem. Jsou to mistři v ukrývání, i takový „Kaprfíld“ by se od nich mohl lecčemu přiučit. Navíc hrozí nebezpečí, že jej poraníme či nechtěně zabijeme. 

  

     Komunikovat s ním je poměrně jednoduché - pokud bude určitý zvuk spojován s určitou činností, usnadní to práci ošetřovatele a zmenší stres zvířete. Zvířata velmi citlivě reagují na chování ošetřovatele. Vyvarujte se prudkých pohybů a příliš hlasitých zvuků, vhodné je i tlumené rozptýlené světlo.

 

 

 

 

 

 

 

      Běžné zvuky domácnosti (televize, hodiny, pračka, hluk z ulice..) netopýry neruší, zvyknou si na ně tak jako na zvuky ve volné přírodě (bouřky, vichr, vodoteč,..). Velmi záhy poznají po hlase vás i členy domácnosti, dokonce i vaše hosty rychle tolerují, pokud je občas slyšet ošetřovatel či jiná známá osoba.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]