O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK JSME CHOVALI NEUŽITEČNÉ ZVÍŘE – I. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 13 květen 2013
Přejít na obsah
JAK JSME CHOVALI NEUŽITEČNÉ ZVÍŘE – I.
Strana 2

 

 

 

 

 

 

 

     Jestli si myslíte, že desetilitrové akvárium je malé akvárium, zkuste prolejt kýbl vody knihovnou a následně kobercem, pod kterým jsou parkety. Dodneška mi to mlátěj o hlavu.

 

     Jak jsem mohla bejt tak blbá, neznám snad základní fyzikální zákony? No, neznala, milí rodičové, fakt neznala, bylo mi deset :-)  

 

 

 

 

     Pak jsem dovlekla domů myš. Původně jsem chtěla dovléct morče, ale to neprošlo. Jak mámu kdysi vyškolila z touhy po domácím mazlíčkovi Alba, tak mě vyškolila z držení hlodavců tahle myš.

 

      Řeknu vám, nejsem žádná cimprlína a už vůbec ne ve věku 12ti let, ale myši prostě smrděj. I když jim pucujete bedýnku každej den.

 

      A tak myš bydlela na balkóně. 

 

     Pak jsme chovali pakobylky. Pakobylky donesla máma z práce, kdosi se jich potřeboval zbavit. No, pakobylky nás teda nenadchly. Nakonec o ně projevila zájem moje spolužačka, tak jich dostala celou pětilitrovou okurkovou láhev a nádavkem krabičku od sirek s pakobylčíma vajíčkama. Obojí si uložila v pokoji na poličku a byla šťastná.

 

     Až do chvíle, kdy jednou přišla domů ze školy a celej strop měla souvisle pokrytej čerstvě vylíhnutýma pakobylkama.   

 

 

 

     Sice jsem říkala, že z touhy mít doma hlodavce mě vyléčila myš, ale pouze částečně. Úplně mě vyléčili až křečci. Křečky mi věnoval táta. Dva.

 

     Zaručený samečky. Samozřejmě, že jeden z těch samečků po čase povážlivě ztloustl, a když zase zhubnul, měli jsme křečků osm. Což se opakovalo s pravidelností šicího stroje. Postupně jsem zamořila křečky celou 3.B včetně tý spolužačky, co si minule vzala pakobylky.

 

     Nepoučitelná :-) 

 

    Ona se mi ovšem po čase revanšovala několika koťaty, čímž padlo tabu „žádný zvíře“ a do naší domácnosti vtrhla zvířata s velkým Z. Ale o nich až příště :-)

 

 

Můra Noe

 

 

Komentáře (5)add feed
Zaručeně samečci :-) : mamča
Tohle mojí sestře přísahala "na holej pupek" prodavačka ve Zverimexu. Když už ten "zaručenej samec" vrhnul několikátou várku mláďat a všechny spřátelené rodiny i spolužáci už dostali křečka, začal přebytky řešit synovec. Bylo mu 10 let, a byl podnikavec. Nejdřív se pokoušel ty křečky prodat do Zverimexu. Tam se mu ovšem vysmáli. Tak vzal vždycky doma jednoho křečíčka do kapsy, navštívil pokaždé jiný Zverimex v okolí a předstíral zájem o rybičky. S okem nalepeným na akvárium pak ne-ná-pad-ně vyndal křečka z kapsy a přidal ho k ostatním prodejním exponátům... smilies/grin.gif
květen 13, 2013 09:04
... : Sandra.
Vytápění akvárka žehličkou je dobrá historka:-)
květen 13, 2013 09:31
Já jsem si jako dítě velmi přála : Puntíkatá
černého pantera - Bagheeru. Což ve Vršvicích nebylo možné. Nakonec jsem si prosadila bílou myš - maminka jedné mé spolužačky dělala v laboratoři. Nojo, ale moje máma se bála myší asi stejně jako já pavouků. Tak myš putovala k jiné mé kamarádce, co jinak měla všecko na světě - akorát tu myš ne.A záviděla mi ji. Moje děti pak měli andulky,křečka, kocoura Mindíka a fenku Šedousku. Naštěstí ani jeden nezatoužil po hadech či sklípkanech. Stejně by bylo bývalo úžasný, mít malinký panteří koťátko - a OCHOČIT SI HO!!! Nakonec moje kamarádka našla v popelnici polomrtvý černý koťátko...ujistila mě, že JE TO ZARUČENĚ KOČIČKA - ONA TOMU ROZUMÍ, JE PRÝ Z VENKOVA (TA KAMARÁDKA) - Tak jsme jí dali jméno Minda a jali jsme se ji ochočovat. Nakonec Mindě narostly kuličky, překřtili jsme ji těda na Mindíka...a ochočenej byl až až. Jo a ta andulka uměla zvonit jako tramvaj a vrzat a bouchnout jako dveře.
květen 13, 2013 10:30
Jednou : Ivča
jsem donesla domů od spolužačky dvě bílý myši...Máti to vydýchávala jedno odpoledne , jeden večer a jednu noc. Pak se s tím asi smířila. Netušila, že každý měsíc mají mladý... Pak odešla do práce. Když vylíčila, co jsem dotáhla domů, začala pro změnu jí líčit kolegyně, jak se jim bílé myši nastěhovaly do gauče a založily si tam množírnu..Samozřejmě pěkně barvitě. Takže jen co se máma vrátila z práce domů, dostal náš černý kocour Pete k svačině dvě krásné bílé myšky... Ořvala jsem to. Ale být na jejím místě dnes, udělám asi to samé...
květen 13, 2013 16:32
taky : Kamila
se nám dostalo dvou samečků ze zverimexu... a taky se množili. Jak to ty mrchy dělaj? smilies/grin.gif
květen 13, 2013 18:46
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]