O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MÁTE DOMA NETOPEJRA? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 25 duben 2013
Přejít na obsah
MÁTE DOMA NETOPEJRA?
Strana 2
 

V období chladných podzimních měsíců a v zimě netopýři mírného pásu přezimují ve stavu hibernace (zimního spánku) v úkrytech, tzv. zimovištích. Některé druhy netopýrů se na zimu ukrývají do různých štěrbin a spár, nevyjímaje i škvíry a otvory v panelových domech. Na kolísání teplot reagují netopýři velmi citlivě.

    

 

 

 

 

 

     Oteplení může vzniknout i v důsledku stoupání teplého vzduchu při větrání vytopených panelových bytů (okny či dveřmi na balkon) tedy i během zimních měsíců, při velkých mrazech. Občas se pak může stát, že přezimující netopýři se probouzejí ze zimního spánku a mohou vlétnout do obytných místností. A co pak s ním?

 

 

  

 

       Především zachovat klid. V žádném případě netopýra nehoňte a už vůbec nezabíjejte - jedná se o přísně chráněné živočichy!!!

 

Máte v podstatě dvě možnosti:

1)  Pokusit se o šetrný odchyt netopýra vlastními silami a následně požádat o odvoz odborníky. Jestliže netopýr zmateně poletuje po místnosti, vyčkejte, až usedne. Poté v kožených rukavicích či přes kus pevné látky netopýra opatrně uchopte a vložte do papírové krabice se zmuchlaným kusem látky, aby se v ní mohl schovat.

      Krabice musí být bez štěrbin (jsou schopni se protáhnout i velmi úzkou škvírou!), ale nezapomeňte v krabici udělat dýchací otvory a vložit do ní vodu v ploché misce (např. víčko). Nekrmte jej - nevhodná potrava či mléko nadělá více zla, než několik dní hladu. Krabici dejte na klidné místo bez průvanu se stabilní teplotou (ne u topení) a pozor na domácí mazlíčky.

     Následně co nejrychleji kontaktujte odborníky na níže uvedeném telefonním čísle SOS netopýří linky pro Prahu a blízké okolí.

 

 

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]