O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BYDLÍM U SVÉ KOČKY PDF Tisk E-mail
Středa, 17 duben 2013

Nějak se nám ty kočky doma rozmnožily. Kromě Belly s námi bydlí ještě Tigřík, Mainee, Belucha, Milouš (zkrácenina od Roztomilouš), Vopice, Bellinka  a Tamrchajednamrňavá. A pak ještě dvě kočky maskované v šedém peří s červeným ocáskem.

 

 

 

 

 

 

 

 

      Tyto mňoukají zvláště procítěně, a kdyby to přece jen někdo nepoznal, přidají vysvětlující komentář: „Mňauuuuuu. Dělá kočka.

  

      Mrchajednamrňavá vstává ráno v půl šesté a má svou mešuge stunde. Jejím účelem je zprovoznit krmiče a obveselovače. Krmič i obveselovač jsou nicméně odolní a nějaká kočka probíhající v pětivteřinových intervalech postelí od východu k západu, dusající jim po hlavách a zakusující vyčnívající palce, je rozhodně k životu neprobere.

 

 

 

 

      V šest zvoní první budík, který Mrchajednamrňavá po prvním zazvonění zamáčkne a za půl hodiny i ten druhý. Díky tomu jsme zaspali jen tento týden dvakrát.

  

     Bella je kočka aportovací. Její nejmilejší hračka je myšička – do kuličky to zmačkaný kus pečícího papíru. Myšiček je v tajných skrýších uschováno nepočítaně. Když je Belle dlouhá chvíle, jednu z myšiček vytáhne a donese ji obveselovači. Obveselovač mrští myšičkou co nejdál a nejvíc a Bella běží (po prknech) a pak slajduje (po linu), až je myšička ulovena. Trošičku ji pofackuje, pak ji uchopí do tlamičky a donese obveselovači. Opakuje se do vyčerpání obveselovače, kočky nebo myšičky.

  

 

 

  

 

     Jinak má Bella strašně šikovný přední pacičky, používá je úplně jako ruce. Vždycky stočí tlapku do mističky a do ní pak chytá věci. A nabírá si do ní vodu, když pije.

  

     Konečně nám dovezli výbornou bezobilnou kočičí stravu „Chuť divočiny“. Tak jsem zvědavá, co na to mladá řekne. Jestli teda stihne ochutnat. Permanentně jí totiž misky vymetá psí smečka. Pelíšek zakoupen nebyl, letiště 2x2 metry by jí snad mohlo stačit, další se mi už do pokoje nevejde. Místo toho obdržela šustivý kočičí tunel, který slavil celkem úspěch.

 

     Škrabadlo sice taky ještě nemáme, ale už jsme ho vymysleli a nakoupili materiál. Bude-li správná konstelace hvězd, tak snad příští víkend ho spácháme. Ještě musím sehnat kilometr prádelní šňůry a vydyndat rouru od koberce na druhé škrabadlo do kuchyně.

  

      Výchovu kočky si vzal na starost Disneyland (čti Mickey a Minnie). Za tímto účelem si osvojil důležité fráze jako „Belló... Zlobíš... Až tě chytim, tak tě snim. Belló, Bellóóó... Jedeš!“

  

      Cenu Jana Ámose vyhrává ovšem bezkonkurečně Mikoušek. Bella se ještě pořád trochu bojí psů a schovává se před nimi pod postel. Papoušků se naopak nebojí a chodí je očumovat. Mikoušovi šla po chvíli kočka, sedící a čučící před jeho klecí, na nervy, tak slezl z bidla dolů, postavil se před kočku, strašlivě se načepýřil a pravil: „Haf! Štěká pejsek.“

 

 

zapsala Můra

za vydatné asistence Mrchyjednémrňavé

 

 

 

Komentáře (23)add feed
na té fotce Bella : alik puntik
vypadá, jako kdyxž se chce oběsit. Jinak je úžasná...kombinace Bella a Mikoušek určitě nemá chybu...
duben 17, 2013 07:54
No vidíš, : mamča
jak si Mrchajednamrňavá rozumí s papouchy ! smilies/cheesy.gif A ty jsi měla starost, aby opeřenci netrpěli stresem z kočky... smilies/grin.gif
Myslím, že škrabadlo je přežitek, pokud ho tedy nehodláš napustit Kozlíkem lékařským, který kočkám neuvěřitelně voní, zatímco lidem ta "vůně" připomíná zapařené fusekle.
Bella si určitě škrabadlo vybere sama. Nebo nemáte snad doma čalouněný nábytek ? U nás jsou v kočičí oblibě též dvouvrstvé tapety. A to mají kočky škrabadlo ve formě kmene švestky, v úhlu cca 45 stupňů, kde občas jen tak pro formu taky škrábnou, abysme neřekli, že jsou nevděčné.
Bella je šikulka, (naše kočky tedy budíky zamačkávat naštěstí neumí). Postel 2x2 metry by jí mohla jako pelíšek stačit, pokud ovšem bude obsazena mazliči, jinak půjde tam, kde se mazliči vyskytují.
O psech se zmiňuješ jen že Belle vyžírají misky. Jak probíhá "přátelství" mezi Bellou a smečkou psů ?
duben 17, 2013 08:48
boží :) : bb2
U nás jsou v oblibě textilní gumičky na vlasy. Kocour je strašně pořádkumilovnej, takže obsah kufříku s gumičkama pravidelně přerovnává a třídí. Nakonec usoudí, že to vezme zgruntu, vysype všechno na zem, rozmetá do daleka, vybere nejlepší kousky a pak s výrazem tygra na lovu pobíhá po baráku s gumičkou v tlamičce. Hledá vhodné místo, třeba před lednicí, komodou, pračkou, sušičkou. Tam položí gumičku, lehne si k ní, chvíli ji hlídá, aby neutekla, pak se s ní pere, nadhazuje tlapkama, postrkuje, a nakonec ji zašoupne pod lednici, komodu, pračku, sušičku...a běží pro další. Postup opakuje do omrzení, nebo dokud nedojdou gumičky. Pak s žalostným výrazem Jáchudáčekkoťátkonemámsvojígumičkucobezníumřu chodí za námi a mňouká, abychom mu vyndali gumičky. Máme na to nástroje, takže stačí zalehnout a dlouhým klackem šťourat pod nábytkem, za vydatné pomoci kocoura, který nám u toho leze po hlavě a lehce se zakusuje do krku a ucha, abychom u toho nedejbože neusnuli. Tyhle manévry spolehlivě zvednou z pelechů ostatní zvířata, takže tomu, co leží na břiše a na zádech mu tancuje kocour, ještě současně olizujou obličej a znásilňujou volně ležící nohu.
duben 17, 2013 08:59
tak škrabadlo má : mura
spíše sloužit jako šphadlo a odpočívadlo. vona furt čumí po vejškách, ráda by si někam nahoru vylezla, ale já mám nábytek utěsněný ke stropu, kvůli disneylandu. je značně dřevokazný. belle chci udělat takovou soustavu polic na zdi v koutě nad počítačem. jednak to nebude zabírat místo, beztak není v tom pokoji k hnutí, a druhak je to na opačné straně, než jsou klece, tak snad nebude ty ptáky chodit tak prudit.

psi jsou z ní hotoví, kromě stařečka aceho, ten furt dělá, že kočka neexistuje, i když mu při tom skáče po hlavě. kočce se kupodivu nejvíc líbí welshcorgi, který ji už taky vzal na milost. dneska ráno se spolu dokonce kočkovali, a když jsem je při odchodu šupla jednoho do ložnice a druhýho do předsíně, tak vyjadřovali nespokojenost. borderka škvarek jim do toho furt kecal, páč by si chtěl hrát mnohem víc než welshcorgi, ale jeho láska je opětována poněkud vlažně. já to chápu, welshcorgi je dost roztomilej :-)
duben 17, 2013 09:02
no bb, : mura
taky máte dobrej blázinec :-)
duben 17, 2013 09:03
... : bb2
spolu je nenecháváš proto, že by z místnosti udělali společně kůlničku na dříví, nebo se bojíš, že by psi kočce ublížili?
duben 17, 2013 09:04
Dámy, míváte doma pěkně veselo. To se s velkým psem nezažije. : Myška
Každý náš pes se doma choval důstojně, maximálně párkrát poskočil při hře s balonkem. Na víc pohybu není doma místo. A v posteli taky leží spořádaně, žádné pobíhání a mačkání budíků smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif smilies/wink.gif.
duben 17, 2013 09:07
... : bb2
Volně ložená nebo stojící, ale nestabilní krabadla u nás neslavila úspěch. Kocour vůbec moc neškrabe, kočka ano, ale zjevně se u toho potřebuje pořádně opřít. Jak se to začne viklat, sunout, klepat, tak je hotovo a už si toho nevšimne.
Proto jediné škrabadlo, které využívají, je sestava škrabadel, polic a dvou boudiček, ukotvená dole v podlaze a nahoře ve stropě, něco jako tohle http://www.svetkocicek.cz/skrabadla-pro-kocky--drapadla--splhadla--skrabaci-stromy-/skrabadlo-madrid-bezove/. Kombinaci prolejzačky s odpočívadly, úkryty a škrabadlem mají rádi a využívají hodně.
duben 17, 2013 09:09
muro, : mamča
naše bývalá kolegyně je chovatelka exotických koček, a má doma udělaný "falešný trám" asi tak 20 cm od stropu, na který vede soustava poliček, tzv. "meziskoků". Vypadá to moc hezky a kočky často visí na trámu za packy, hlavou dolů. Máš-li dost prostoru a vysoké stropy, aby člověčí osazenstvo netlouklo hlavami o falešný trám, tak podobnou konstrukci doporučuju. smilies/wink.gif
No, a vidíš, jak se pejskové hezky podřídili kočičí nadvládě. smilies/cheesy.gif Brzy se naučí i mňoukat.
duben 17, 2013 09:10
bez dohledu : mura
je zatím spolu nenechávám, páč vzájemné přátelství je teprve v nesmělých počátcích. ono separujeme při odchodu i psy, ace má domovské právo v kuchyni a škvarek s krátkonožkou v předsíni, páč ace, i když už je to dědek a momentálně mu není zrovna nejlíp, tak z pouhé zlomyslnosti škvarka stresuje. nacpe ho někam do rohu, a pak nad ním stojí a čučí. dřív stejným způsobem šikanoval svého otce cannyho a když ten před 2 rokama umřel, tak se přeorientoval na škvarka. vůbec škvarek je taková cannyho reinkarnace. canny byl ten nejhodnější pes, co znám a svou touhu se zavděčit dotáhl tak daleko, že uměl číst myšlenky :-) škvarek je totéž x2
duben 17, 2013 09:19
jo mamčo, : mura
stropy mám 2,9 m a něco takovýho mám v plánu, akorát bez toho falešnýho trámu, páč disneyland by ho obratem rozštípal na párátka. proč myslíš, že mám kovový garnýže :-)
duben 17, 2013 09:24
mura : mamča
Neboj, kočku predátorku máš teprve krátce, takže se zatím vyplatí aplikovat "systém přetlakových komor". Časem se všichni sžijou jako jedna smečka, které bude nejspíš velet kočka. smilies/cheesy.gif
Potom, Bůh s Vámi (lidmi) ! smilies/cheesy.gif
duben 17, 2013 09:25
chápu, : bb2
taky jsme zpočátku oddělovali kocouří mimino od psa. Seznamování probíhalo postupně, držela jsem mrně schované v dlaních a nechávala psovi očuchat. On se moc snažil, protože chápal, že chceme kočičí mimino uchovat při životě, ale zrazovala ho huba - ať dělal co dělal, začaly mu cvakat zuby a zvedat se pysky, pročež se tvářil strašně omluvně a provinile, jako že za to fakt nemůže, to ono samo. Až když jsme viděli, že pes něžně olizuje kočičí piditlapky, prostrčené pode dveřma, tak jsme se přestali bát.
duben 17, 2013 09:33
jo, Myško, : bb2
a to jsem byla celý život přesvědčená, že sranda je jen se psy a kočky jsou fajn, ale trochu nudné, asi jako morče, králík.
No, byla jsem poučena a vyškolena :-)
duben 17, 2013 09:34
. : toulavej
kočky jsou úžasný uvnitř, v bytě, psi zase venku.
duben 17, 2013 13:03
Můro, : Míša šíša
máš nádhernou kočku! To je mainská mývalí?
duben 17, 2013 15:36
ano, prosím, : mura1
to je mainská mývalí
duben 17, 2013 17:48
Na mě by byla jedna kočka v bytě příliš moc, : Sidon
mám menší alergii, ale osm ?! To už je snad nějaká nemoc, či posedlost ?
smilies/shocked.gif
duben 17, 2013 18:04
tak to nevyšlo... : alik puntik
škoda, jento moc hezký
duben 17, 2013 18:54
Sidone, : bb2
ale osm koček v jedné bys třeba zvládl, ne? smilies/smiley.gif
duben 17, 2013 21:16
bb2, : Sidon
to si nejsem jist. Dovedeš si potom představit ty "nároky" a požadavky ?
smilies/smiley.gif
duben 18, 2013 07:30
no - dobře vycvičený : alik puntik
mazlič, hladič a rozptylovač tohle zvládneevou zadní
duben 18, 2013 11:15
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]