O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BATMANI U PROTINOŽCŮ PDF Tisk E-mail
Úterý, 11 leden 2011

Není snad nikdo, kdo by nelitoval Australany, kteří prožívají hrůzy z nejhorší záplavy za poslední desítky let. Na severovýchodě je pod vodou polovina státu Queensland (má rozlohu zhruba 1,8 milionu čtverečních kilometrů). Netrpí pochopitelně jen lidé - stejně tak jsou na tom i zvířata. Dalo by se říci, že ta snad ještě hůř...

 

 

 

 

 

 

 

     Tahle rozkošná batmaní miminka jsou jedna z mnoha, která během současných záplav zachránila ředitelka australské Bat Clinic and Wildlife Trauma Centre a její zaměstnanci; kliniky, která se věnuje záchraně divoké fauny. Drobečkové jsou krmeni z lahviček a zavěšeni na látce ve speciálních jednotkách intenzivní péče, bude to trvat nejméně další čtyři týdny, než budou schopna být vypuštěna „do světa".

 

,
, 
Netopýři jsou barometrem stavu našeho životním prostředí.
Jsou to takoví  „kanárkové z uhelných dolů"...
(jak snad víte, ti se dříve používali jako citlivý ukazatel přítomnosti jedovatých plynů v dolech).
.
.
Komentáře (10)add feed
roztomilá miminka :) : bb2
taky jsem si ulovila svého batmana. Netroufám si vložit sem fotku z mobilu, jejíž rozmazanost odpovídá míře mého leknutí. Nebylo to moc romantické setkání, na pracovním wc. Vběhnu, usednu a v koutě spatřím...psí hovínko??...mrtvou myš??...netopýra???...vyletím, rozsvítím tam světlo, zamknu dveře a celý den tam nevkročím. Navečer kontrola, netopýr nikde. Uf, vyletěl. Za den za dva opět rande na wc, tentokrát byl v míse, ztuhlý ve studené vodě. Zachraňovat utopence se mi nechtělo, to je mužská práce, že, takže byl netopýr vyndán,lehce opláchnut, vložen do krabičky a pozorován.



V teple ožil a začal štrachat. Nadzvedla jsem víko krabice a opatrně, aby na mě neskočil smilies/wink.gif jsem fotila mobilem. Pak pár telefonátů a přijel si pro něj ochránce přírody, byl nadšený a sliboval, že když nechám otevřené okno u kanceláře přes noc, najdu tam ráno celou kolonii. Nebyla jsem tak hodná, abych si něco takového zasloužila, tak jsem okna zavřela.


leden 11, 2011 20:44
... : mia I
jsou bombový. smilies/wink.gifKdyž mne pražští příbuzní vzali předloni na výlet kolem Prahy, zavítali jsme i do Týnce nad Sázavou. Jsou tam pozůstatky románského hradu plus muzeum. Na vstupence netopýr, hned mi to nedocvaklo. Ve věži je totiž rozsáhlá kolonie netopýrů. "Až si prohlédnete muzeum, můžete vystoupat do věže za našimi netopýry" , pravila sympatická průvodkyně. Musím říct, že s výstupem každého schodu se pro mne vzduch stával méně a méně dýchatelným /zbytek příbuzenské výpravy zápach ustál/, vzdala jsem pohled na tyhle tvorečky, ale muzeum supéér.
leden 12, 2011 06:35
my je měli jednou doma - : d@niela
tedy konkrétně moje maminka - bydlela na Zahradním Městě a tam byly takové ty větrací otvory do spížních skříní, které byly v kuchyni vedle okna. No, a tam si dělali batmani hnízda...
Jenže to nejprve nikdo z obyvatel nevěděl, až když jich bylo najednou moc a když začali lítat i v bytech..
Chudák máma, zažila pár otřesných nocí. Taky přišel ochránce, ale když viděl vyděšenou mámu, tak si celé hnízdečko odnesl a my pak na ten otvor daly mřížku smilies/smiley.gif.
leden 12, 2011 09:19
My máme chatu v CHKO Český kras, : mamča
takže netopýři jsou našimi stálými sousedy. Když jsou teplé večery, lítají nám kolem chaty s nezaměnitelným ševelením křídel. Teda křídel ? Spíš blan.
Když byli naši kluci malí, označili netopýra za myš na rogalu, stejně jako ježek byl označen za obrněnou myš a veverku zas považují naše kočky za angorského potkana. smilies/cheesy.gif
Máme my to kolem sebe exotickou zvířenu ! smilies/grin.gif
leden 12, 2011 10:39
akorát nevím, jestli to víte - ale netopýr se řekne jen "bat". : alena puntík
a ten není tak slaďoučkej. Dva netopýři visící na větvi, koukají na třetího, který na té větvi stojí. "Co je mu?" ptá se první netopýr. "Já nevím." odpoví druhý"On snad omdlel."
leden 12, 2011 11:15
... : bb2
víme, ale máme rádi Batmana a batmaní miminka zní lépe než batí miminka smilies/wink.gif
leden 12, 2011 11:25
Batbaby... : wendy
jsou rozkošný. Jen když každé jaro vymetám na půdě na chalupě kýbl bobků, nemám je ráda... ale zase mě to přejde. V noci štrachají, lezou po hambálkách, vrtí se, pak vyletějí na lov a je chvíli klid.

Kamarádka mi zrovna včera poslala čerstvá fota - děs a běs, v Q. má son-in-love, jak tak pěkně píše...
smilies/wink.gif
leden 12, 2011 14:13
no jestliže je to son-in love, : alena puntík
pak se zdá, že s tchýňkou vychází dobře hahahaha smilies/grin.gif
leden 12, 2011 15:11
Určitě : wendy
jako já s daughter-in-love... smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif
Oni dost drží spolu, celá komunita.
leden 13, 2011 07:39
wndy - asi jsem to špatně pochopila : alík puntík
ale son in love - je zamilovaný syn - nikoli zeť - te se řekne son -in-law - tedy syn ze zákona. Totéž je i dcera - ta in love je pouze zamilovaná...já myslela, že to byla šůtka.
leden 14, 2011 23:05
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]