O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

STRAŠIDELNÉ POTVŮRKY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 22 listopad 2010

Bylo nebylo, mám kamaráda a ten je odmala posedlý chovem všemožných (mně nepříjemných) zvířátek. Jednu dobu měl v pronajatých prostorách opravdové mini-zoo; choval tam různá chlupatá zvířátka  -  většinou divoká a navíc taková, které většinou běžně nevidíte, poněvadž jsou noční. 

 

    

 

 

 

 

     Vlastně jen z toho, jak mizela potrava a že se musely kotce čistit, jste poznali, že tam něco žije. Pak  tam měl ještě nejrůznější hady, žabky, želvy, gekončíky, agamy vousaté, také kudlanky a navrch ještě spoustu druhů strašilek a lupenitek i různých létavých potvůrek. Pro tahle všechna zvířata se navrch ještě muselo chovat „živé krmení", což byly zase kobylky, švábi, cvrčci, červi...takže měl současně i velkochovy těchto hnusíků, nutných k přežití zvířat velkých.

 

 

 

 

     Přišla ale doba změn, kamarád musel nakonec pronajaté prostory vrátit. Po letech mu sice zbyly už jen gekoni a strašilky a lupenitky, ale vyvstala ta proslulá otázka: kam s nimi... on sám pokračuje doma v chovu gekonů. Ale co s ostatním, to opravdu nevěděl. 

 

     A tak mne nakonec přemluvil k ubytování lupenitek a strašilek... Měla jsem podmínku, že si tedy „něco na byt" vezmu, ale nesmí to být létavky. Vzala jsem si čtyři velká terárka a ubytovala jsem si je v obýváčku. Vzhledem k tomu, že pro tyhle potvůrky žádné extra krmení nekupujete, jen jednou za  čtrnáct dní zajdete do lesa a natrháte ostružinové listí, tak jsem souhlasila...

 

 

 

 

     Tyhle potvůrky žijí krátce, asi půl až třičtvrtě roku a za tu dobu rostou tím, že se svlékají z kůže. A povyrostou vždy jednou tolik. To byste koukali, jak strašně zajímavé je to sledovat... Dorostou a když jsou dospělé, začnou plivat vajíčka. Tyhle „holky" co mám, nepotřebují samečka, ony si vědí rady i bez kluků. Jen inkubační doba je tak půl roku a někdy i víc. Ale - pak se konečně začaly rodit nové -  a v životě by mne nenapadlo, že o ně bude na teraristických burzách takový zájem!

 

     Podívejte se na pár fotek - pro zajímavost, jaké nestvůrky se dají doma celkem v pohodě chovat. Jsou absolutně nenáročné, ale pravda, nedá se s nima mazlit :-))).

 

ENY

 

 

Komentáře (20)add feed
Na střední škole : Aknela
jsem chovala pakobylky indické, takové klacíky s nohama. Nosívala jsem je občas i se mnou do školy, buď mi seděly na svetru jako ozdoby a nebo běhaly po lavici (k velké radosti učitelek smilies/wink.gif)
vůbec netuším jak se sem vkládají obrázky...zkuím to takhle

...............
listopad 23, 2010 01:13
pardon, : Aknela
tak obrázek se mi podařilo vložit, jen jsem netušila že bude takhle obrovský. Máte pakobylku v životní velikosti smilies/grin.gif
listopad 23, 2010 01:51
To je mi ale pěkně velká potvora ! : wendy
Že vy potřebujete ještě něco někde ubytovat ?
smilies/wink.gif
listopad 23, 2010 07:57
Strašilky jsme taky mívali, : Myška
když byli kluci malí.
listopad 23, 2010 08:39
už mám taky další druh, : Eny
přibyli klocíci, leniví, třaslaví a vypadají jako větvičky. smilies/cheesy.gif
listopad 23, 2010 10:14
jsou to zajímavý potvůrky, : d@niela
ale - když to nejde podrbat za ouškem... smilies/cheesy.gif
listopad 23, 2010 13:01
Eny ahoj, : Iris
nesměj se mi, ale co to je za šišatá šedivá jakoby vajíčka na druhém snímku ?
listopad 23, 2010 17:27
takže tobě se to pěstování z „donucení“ stalo teď zálibou, : toulavej
jestli to chápu dobře. No to je bomba :-) Takovou kamarádku sháním :-) Mám vždycky „problém“ co s vodní želvou, když odjíždím na výlet do Ameriky. Jedna z kamarádek si ji k sobě vezme, ale na stálo by si ji nevzala. Mám teď malý problém, že ji nechce moje nová bytná v podnájmu, kde bydlím a tak řeším problém, kam ji přemístit, protože opustit jí nemůžu, je to živej tvor, na mně závislej, člen rodiny :-) – než si najdu nejspíš jinej podnájem, protože pochybuju, že by nová bytná změnila názor . . .
listopad 23, 2010 17:28
Toulavej : Iris
Eny tu teď není, tak odpovím strašně ráda za ní, protože ji znám.Viď Eny?
Miluje každé boží stvoření, kdyby se jí to vešlo do bytu, mohla by to tam mít jako v arše Noemově. Jen si nech napsat, co všechno se jí teď doma namnožilo, viď Eny ? smilies/wink.gif Vodní želva by pro ni nejen nebyl problém, ale ještě by si ji zamilovala, případně jí pomohla přivést na svět další želvičky smilies/cheesy.gif
Viď Eny ?smilies/cheesy.gif smilies/wink.gif
listopad 23, 2010 17:54
Irisko, : Eny
to tmavé jsou hovínka, chi a mezitím jsou hnědé , lesklé kulišky a to jsou vajíčka...ale asi tam nejni žádné vidět.
listopad 24, 2010 08:34
Toulavej....vodní želvy měl : Eny
kamarád taky. Zbyly mu dvě a obě daroval do dobrých rukou. Tyhle tvory jsem odmítla, krmit je masem a bát se že Ti ukousnou prst, ee nee ee, nechcí. Jsou sice zajímavé, i ve vodě i na souši, ale neeeeeee.
listopad 24, 2010 08:36
hahaha, tak teď to Iris nevyšlo, hady a želvy neeeee : Eny
stačilo, že už jsem honila gekona. Sice nebyly žádné mouchy a jiný hmyz. Ale raději taky nee.
listopad 24, 2010 08:37
Když jsem balila strašilky na burzu do krabiček, : Eny
nebylo mi moc dobře. Když se chytnou drápkama za kůži, ježíší to je strašný pocit, lítaly vzduchem. Ten pískot a řev a zimisko po celém těle. Babička je měla na rameni, na vlasech. Ječely jsme obě. Ale zvládlo se to a děsím se dalšího balení. Brrrr. snad si zvyknu.
listopad 24, 2010 08:40
Jo a množí se nám morčátka. V tom má Iriska pravdu. : Eny
První vrh byl plánovaný, tři boží nádherní morčáci se narodili. No, druhý vrh už byl překvapení. Márty a Lentilka spolu byli jen pár minut při úklidu. A uuuuž to bylo, chi....Přenádherná čtyři morčátka. Kde se do té naší Lentilky vešly. Hned začínají chodit, druhý den už baští to co mamča. Nádherní, vykulení, krásní.
listopad 24, 2010 09:05
moje želva je jemný stvoření : toulavej
stejně jako já :-), ta nikoho nekouše - stejně jako já. Krmím jí z ruky a dává si velký pozor, aby se nestrefila do prstu. Taky jsem se jí dříve bál takhle krmit, ale kamarádka, co ji má na starost při mých výletech, z ní vychovala jemnou dámu :-) co by neublížila ani kuřeti :-))). Jenom je dost tvrdohlavá. Celý dlouhý roky jsem jí dával rybí filé, zato kamarádka hovězí srdce, které bude zřejmě chutnější. Bublina vždycky tak týden stávkovala než jí hlad donutil zase přejít na filé, ale letos si postavila hlavu a držela hladovku měsíc. Vyhrála, nevydržel jsem to já a tak má zase hovězí srdce, bestie. Jenže, filé koupím kdykoliv kdekoliv, hovězí srdce večer, když jdu z práce, už není nikde . . .
listopad 24, 2010 10:30
ještě pár fotek svých nových přírůstků... : ENY - DALŠÍ FOTKY:




A JEŠTĚ NĚCO:







listopad 24, 2010 13:36
jo, ty se uměli narodit :-) : toulavej
v dobrý rodině . . . :-) má tak někdo štěstí . . .
listopad 24, 2010 16:08
Iriska má pravdu, kdybych mohla : Eny
mám všechna chlupatá stvoření. A že se maj Toulavej....fakt skvěle. Jojojo, snažím se aby měli všechno. Děkuju Danielko, moc.
listopad 24, 2010 17:39
jejky Eny, Ty jsi tedy boží stvoření, : Inka
já byla s druhým manželem také donucena chovat různou havěť normálně doma nechovnou, ale samotnou by mě k tomu nikdo nepřemluvil, jo takhle kytičky a masožravky to jo jakékoliv a zvířátka co mají kožíšek to ano a co se dají hladit a drbat. Ale takové potvůrky co tam máš, to bych teda nechtěla i když pozorovat jejich život může být moc zajímavé, stejně bych to neriskla.
listopad 24, 2010 19:16
ngdsan : janousek
Jůůůů vi jste hodný sem dát strašilky a druh meudaroidea extradentata smilies/smiley.gif smilies/smiley.gif smilies/smiley.gif
únor 03, 2011 08:59
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]