O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MAČIATKÁ, KOŤÁTKA A ŠÍPEČEK PDF Tisk E-mail
Neděle, 03 říjen 2010
Přejít na obsah
MAČIATKÁ, KOŤÁTKA A ŠÍPEČEK
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

 

 

      Peter pookrial, našiel trochu iný zmysel života, iný rozhľad, sám povedal, že sa veľa vecí naučil, inak sa díva na zvieratká, na ich osudy, za ktoré je zodpovedný človek, nie tie nemé tváre.

 

     Už teraz viem, že mu budú chýbať malí nezbedníci, no aj sa teší, keď nebude musieť vstávať k nim v noci, dávať pozor, aby niektoré nepristúpil...

 

     Murka našla domov, keď malé vypravíme do domovov, ostane s Petrom, ona v jednom kresle, on v druhom a budú spomínať. Spomínať na to, ako skvele to zvládli...

 

 

 

 

 

Niekedy sa nám zdá situácia neriešiteľná,

no treba sa poobzerať vôkol seba

a pomoc nájdete tam, kde ste to nečakali...

 

 x x x

 

...a ešte jedna maličkosť: Sid, Sany, Xeňa a  Veňa potrebujú tie domovy...

Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny

0915 820 435

depozit ŽIar nad Hronom

 

vaša Rosie

 

 

Komentáře (28)add feed
Mám dotaz... : opas
Proč tu je takový folklór zvířata neustále zachraňovat? Přece když nestojím o dospělé zvíře, tak mládě zabiju tak aby netrpělo a hotovo. Nikdo neříká, že je snadné zlomit kotěti jedním pohybem vaz, ale když to neumíte tak od toho je kdyžtak veterinář. Jedna věc je, že když např. najdu ptáče nebo třeba malého ježka, tak pomůžu, dokrmím a vypustím ho zase ven. Jiná je psát dojemné články o piplání budoucích toulavých koček a nakonci se zmínit že nevíte co s nimi.
říjen 04, 2010 01:44
Vzít kotě a odnést ho na popravu : wendy
málokdo dokáže, takže se o tom hodně píše...
smilies/wink.gif
říjen 04, 2010 10:47
Jo, Vopasi, : Béda Traktorista.
není každej takovej saďour jako ty. Někdo má potřebu pomáhat, bránit, chránit a být milostivý, někdo se musí kasat devítkou v podpaží a chlubit se, jak by se všemi zatočil a ukázal jim, co proto. A všickni máme stejnej nárok na žití a na to, co děláme, jak děláme, proč děláme a jak bych tak řekl, jsme takoví, jací jsme. Nemusíš zachraňovat ko'tátka ani sponzorovat útulky. A taky nemusíš kázat o tom, vo čem má kdo psát a co dělat.
říjen 04, 2010 10:55
Béda : opas
Co ty o mě víš? To že zastřelím starého psa nebo zabiju nechtěná koťata neznamená, že další den nezahřívám v -15°C novorozené hříbě aby rychle uschlo a nenastydlo. Větší hospodářství s sebou prostě nese povinnost rozhodovat která zvířata budou žít a která ne. U mě nikdo nárok na žití nemá - nejsem charita. Zvíře mi musí zaplatit, buď svým tělem, mlékem nebo prací (hlídání, chytání myší, apod.) Vadí mi zachraňování žvížátka za každou cenu. Pak to končí plnými útulky a přejetými kočkami. Nesmysl jako "Nárok na žití" jsi vzal kde?
říjen 04, 2010 11:21
... : Béda Traktorista.
vím o tobě to, cos tu prezentoval na kudlance. Jak píšeš, co je prospěšné pro tebe, to pro tebe má jen tu cenu, jakou si u tebe "odslouží". Jo, tak je to tvůj názor, tak se podle toho chovej, to je jen a jen tvá věc. Proč bys ale měl chtít, aby všichni ten tvůj názor sdíleli? Oč je lepší než jiný? Svět podle Opase? Ani Bůh samotnej nás nenutí být jako von. Tak zkus respektovat i jiný lid, že to dělají podle svýho. Když to dělat nechceš, nedělej. Když to někdo dělat chce, a't to udělá. Jak víš, že zrovna ten tvůj názor a tvůj způsob je jedinej správnej?
říjen 04, 2010 11:45
Milý Bédo, : Bedřiška, traktoristka
průšvih je, že ta koťátka jsou tak moc roztomilá, že. Ale nekastrované kočky mají koťata minimálně dvakrát do roka. Nemůžeš zařídit, aby byla každá existující lidská duše podarována jedním případně vícero koťaty.
Prostě - musí se to regulovat.
Je hodně lidí, kteří mají kočky, nenechají je kastrovat a v podstatě si přivydělávají jejich "rozdáváním". I kdyby jen za balík krmení pro tu jejich "matku rodu".

Podívej, taky asi hubíš mouchy, pokud by u vás doma lezly po jídle, případně po vás...
A jsou to rovněž "tvorové", jen nejsou tak roztomilé, že.
Je to jen díky nezodpovědnosti lidí, že se je nechají tak neřízeně se množit, když nemyslí na jejich budoucí osud!
Protože volných koček je všude kvantum - jen se podívejte na všechny ty útulky. Přesto je plno dalších chovných stanic!

Takže i když je to drsně napsáno, je Opasův postoj jediný správný.
Tak, Bédo, a už dál nepij a pojď z té hospody konečně domů...
říjen 04, 2010 13:25
Béda : opas
Moje zvířata jsou můj majetek, živím je a chráním. Když uznám za vhodné, zemřou. Dokud žijí, mají se tak dobře jak to jenom jde a umírají rychle a bezbolestně (obvykle střelou do hlavy).
Myslím si, že to je tak správně.

Špatně je nechávat zvířata zbytečně dlouho naživu, když zestárnou, onemocní a léčba by byla neefektivní, u mě zbytečně trpět nebudou.
Špatně je piplat mláďata, když se pak o ně nechci starat v dospělosti a nevím co s nimi. Pak zvířata trpí mnohem víc, než kdyby jim někdo bezbolestně zlomil vaz.
Je to hloupé a nezodpovědné.

Bohem se neoháněj, pokud je, tak má nejraději ateisty. Ti po něm nic nechtějí a svoje starosti si řeší sami smilies/cheesy.gif

říjen 04, 2010 13:30
Bedřiška: : opas
Mouchy jsou špatný příklad, lepší je třeba myšice lesní. Je to hezký a chytrý zvířátko. Umím si představit že ji má někdo doma pro radost. Já na ně pořádám pogromy, za poslední týden jsem jich z pastiček vytahal minimálně 10. Chodí psům do misky na granule zmetci a jsou dost výkonné...
říjen 04, 2010 13:50
... : Béda Traktorista.
Vybrala sis špatného boha, Bedřiško. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
říjen 04, 2010 13:58
Když už je řeč o Bohu a těhle věcech - : wendy
právo žít má každý, úplně každý, i tzv. zbytečný a nechtěný tvor, každé zvíře. Žádný se totiž neprosil o to, aby byl zplozen. A k tomu nároku - je rozdíl, když sejde přirozenou cestou - někdo ho sežere, nebo nějaká nehoda, nebo nemocné zvíře matka opustí. Nejde tedy přece o nárok na život za každou cenu - jde o to, aby se plánovitě neutrácelo.
Kdo má právo říkat kdo může žít a kdo už ne ? Kdo ? Stačí, že sériově hubíme různé hraboše a myši a mouchy, já vím že silnější přežije a nemoci že přenášejí a každý je součástí potravinového řetězce - jenomže lidé zasahují do přírody tak moc a tolik zvířat už vyhubili...
Byla bych pro kastraci koček a bylo by po problémech, protože prevence je nejlepší řešení. Jenže - kdo to zařídí a kdo to bude platit, že.
Když třeba vidím, jak lidi dva dny dostávají koně z jámy, do které spadnul, děsně těm lidem fandím. A taky by ho mohli zastřelit hned, nevědí zda to přežije, nebo má zlomenou nohu. Nebo dostávají celý den a noc z nějaké roury malé hloupě štěně, třeba toualvé. Vidím v tom něco víc než nějaké právo.
Takže tak.
smilies/wink.gif
říjen 04, 2010 15:47
opasi : erika
a ty jsi ateista? smilies/smiley.gif Protože tvůj vztah ke zvířatům je zatraceně křesťanský. Jsou tady od toho, aby nám sloužily. Jsme pány tvorstva.
My víc "rozevlátí" zastáváme názor, že žádná živá bytost nemůže být z principu nikoho majetkem. Jen těm "vyšším" přináleží starost o ty "nižší".
Každý to máme prostě jinak. Osobně neumím zabít ani tu mouchu - komár, klíště a potravinový mol je maximum smilies/grin.gif Ale prý v Tibetu existují mniši, co choděj pořád naboso, aby omylem nezašlápli nějakého broučka, mám co dohánět smilies/wink.gif
říjen 04, 2010 15:52
wendy : opas
Když chci mlíko, tak si upeču kůzle a kozu si pěkně podojím. Má kůzle právo na život? U mě ne.

Pokud má podle tebe zvíře právo na život, tak z toho logicky pro tebe plyne povinnost ho živit a někde ubytovat, i když z toho nemáš žádný užitek.
Jestli to tak cítíš, milerád ti kůzle každoročně prodám, jsem zvědavý jak dlouho ti to vydrží. Za 10 let budeš mít 10 koz, asi 40 ovcí, pěkných pár koček a tisíce myší.
Nebo to "právo na život" mají zajistit ostatní za své peníze a ty se budeš věnovat morálnímu dohledu a filosofii?

Zvíře má podle mého jediné právo - aby zbytečně netrpělo.
říjen 04, 2010 16:02
Já tě chápu, opasi : wendy
o jatkách v malém i velkém tu nebyla ale ta sporná řeč. To je bohužel průmysl, kde cíleně rozmnožujeme domestikovaná zvířata. To je to jak píšu - "někdo ho sežere". Byla bych blázen, kdybych lidem upírala právo jíst maso, jsme všežravci. Dřív jsme si to maso museli někdo v lese ulovit, dnes už ne.
Spravedlnost neexistuje. Tak aspoň k ostatním se chovejme pěkně.
smilies/wink.gif
říjen 04, 2010 16:08
erika : opas
Pokud nějaká vyšší síla existuje, tak rozhodně nemá podobu křesťanského boha anebo alláha.
Možná tak spáchání velkého třesku nebo něco podobného, ale rozhodně ne péče o blaho každého jednotlivce na malé planetě v zapadlém koutě bezvýznamné galaxie smilies/smiley.gif
Víra je dobrá duševní berlička, jestli někomu pomáhá, budiž mu to přáno, ale ať mě se svoji představu boha nevnucuje.

Konkrétní zvíře si požizuju ke konkrétnímu účelu. Koza mi spase trávu, z narozeného kůzlete mám grilovačku a zbytek roku mlíko. Lepší než sekačka :-)

S nějakým náboženstvím to nemá co dělat, je to druh symbiózy.
říjen 04, 2010 16:14
Opasi, : Lotka
ať chceš nebo ne, tvůj pohled je opravdu hodně křesťanský. Možná jde o předané vzorce chování z původní rodiny, možná to ani netušíš, ale v Bibli se skutečně píše o tom, že příroda je tu kvůli nám. A rozvíjející se věda v 18. a 19. století konečně dala do rukou možnosti, jak si přírodu ve velkém podmanit. No, a došlo to až do dnešního stavu...
V etice se tvůj pohled nazývá antropologický - cenu má jen to, co má cenu pro člověka. On je určovatelem hodnot. Ale je i jiný pohled - třeba biocentrický, píše o něm Albert Schweitzer - hodnota života spočívá v životě samotném, každý tvor má cenu sám o sobě, bez ohledu na ostatní. Můžeme to spojit s úctou k ostatním - nemám přece úctu jen k těm lidem, které můžu nějak využít, ale i k těm, které běžně potkávám na ulici, proto na ně nestřílím (i když by to bylo bezbolestné).
Já osobně nevidím důvod v tom, proč se nepokusit zachránit sice opuštěná, ale jinak naprosto zdravá koťata nebo cokoliv jiného. Pokud nechci, aby se zvířata množila nekontrolovaně, je lepší je vykastrovat nebo nedopusit oplodnění. Tedy řešit příčiny a ne až následky (byť bezbolestně). V tomto případě evidentně příčiny řešit nebylo možné.
A navíc - kdo říká, že mi zvíře za mou péči nic neposkytuje??? Já měla kočku a ta mě tak milovala, že upřímnější lásku bych těžko hledala. A podle pisatele to mělo vliv i na dotyčného Petra. Neodvděčila se mu tedy ta zvířátka?
Na svůj pohled máš jiště právo, určitě žádné zvíře u tebe netrpí, ale dívat se na ně jen jako na věci, nikoliv živé bytosti, je pohled čistě konzumní. Ale tento pohled je pro vzorce chování daleko starší než současný pohled na zvířata spíš jako na domácí mazlíčky.
říjen 04, 2010 16:45
Lotka : opas
Ale já se se zvířatama mazlím rád, je mi u nich dobře. Není nic hezčího, než si večer po krmení na chvíli sednout u koní na zem a poslouchat jak se sejdou do stáda, občas spokojeně přešlápnou a "povídají si". Jde to skoro se všemi zvířaty.

Rozhodně bych ale nezachraňoval zvířáta jen tak z lásky - třeba vypiplat štěně a pak ho dát do útulku protože jsem to nedomyslel. My štěňata máme, hezky si s nima pohrajeme, pomazlíme a pak je prodáme.

Jedno zvíře můžeš mít z lásky, 20 si jich na sebe už musí vydělat a ekonomika chovu je pak součástí toho všeho.
říjen 04, 2010 17:06
vypadají úplně : alena puntík
jakoby to byla Prdlouščina koťátka. Držim jim palce, at se dostanou k hodným lidem. Jo, jestli je budeš chtít udat - zkus www.modrý.kocouř, nebo slando,nebo bazar na seznamu...tam chodí hodně lidí a já tam svoje koťátka vždycky udala.No....uvidíš. Ale koťátka jsou překrásný.
říjen 04, 2010 19:38
u nás obec platí kastraci koček, : Inka kuk
pokud o to má člověk zájem. Já jsem si to platila sama. Ale zabít zvíře také neumím. Kydybych si ho měla zabít či ulovit k jídlu, stane se ze mně v tu ránu vegetarián.

Fakt je, v přírodě přežijí jen silní jedincim slabí či nemocní zahynou bez naší pomoci.
říjen 04, 2010 21:06
Inka : opas
Nejtěžší je to napoprvé... Pak si zvykneš. Ne že by tě to začalo bavit, ale u dvacátýho zvířete pokrčíš ramenama a uděláš to prostě proto, že víš že to musíš udělat.
Zrovna ta pistole na to je dobrá, udělá to bác, zvíře se svalí, párkrát zacuká nohama (jsou to jen reflexy, o ničem neví) a z miláčka je řízek.
Horší je podřezávání a podobné praktiky, to nevím jestli bych zvládnul.
říjen 04, 2010 21:17
ten clanok som nepisala ja : Sipik1
pisla to Darinka, zena ktora sa okrem toho ze ma pracu venuje aj mackam na ulici, pretoze ma pocit, ze musi, preto, lebo niet toho, kto by to robil. A je HOVADSKY sprosty nazor, ze ked nechcem macata, tak ich zabijem. Ked ich nechcem, tak sterilizujem macku, ked nechcem steniatka, sterilizujem fenku. Je to daleko humannejsie ako zabit uz narodene mladatko. Podla mna ma kazde jedno zviera ktore zije na zemi pravo na zivot, rovnaky ako nan mame my. Zviera nie je majetok, je to v prvom rade ziva bytost ktora vnima, miluje, citi zial alebo materinsku lasku rovnako ako my. Lenze taky ako Ty Opas si to nepripusti, lebo by si musel pripustit, ze clovek je najhorsi parazit aky sa na zemi vyvinul. A Ty si paradny exemplar. To Ti akoze ma niekto verit, ze zabijanie zvierat je symbioza?? Si asi nemal v skole biologiu, ked nevies co ten vyraz znamena.
Ani jedno z tych maciat v clanku na ulici neskonci, potom ako sa uvolni miesto v depozite, pojdu tam, budu zaockovane a casom sterilizovane. Ja sama krmim macky na ulici, pretoze su to zvierata vyslachtene clovekom, ktory sa potom na ne vykaslal a na sidlisku nie su schopne prezit. Ked dospeju, za svoje peniaze ich sterilizujem, ak sa da, najdem im rodinu. Nemrzia ma vyhodene peniaze, zivot nie je o tom.
říjen 04, 2010 21:49
opasi, u mě napoprvé není, : Inka
prostě nemohu. Jsou to pro mě živé bytosti. Tady to chce řešit příčinu (sterilizací) a ne následek (zabít přebytečné a nechtěné).
říjen 04, 2010 22:05
no, to by mě zajímalo... : alena puntík
kdy teda zabijou Opase..nepřijde mi zvlášť užitečnej.
říjen 05, 2010 10:26
Nezabijou : wendy
zatím se těší dobrému duševnímu rozpoložení, večer se s ním mazlí, on spokojeně podupává a je užitečný. A ozbrojený. Takže - zatím mu nic nehrozí...
smilies/wink.gif smilies/grin.gif
říjen 05, 2010 14:01
No všeho dočasu - třeba onemocní, bude potřebovat péči, přestane být užitečný... : Myška
Přece ho nenechají zbytečně trpět... smilies/wink.gif Bezbolestně (střelou do hlavy) smilies/grin.gif
říjen 05, 2010 19:30
... : Vodoměrka
Možná mu u toho trochu zacukají ručičky a nožičky, ale nebude nic cítit, to jsou jen reflexy... smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
říjen 05, 2010 19:41
Myška : opas
Kéž by to tak bylo...

Vodoměrka:
mimovolné pohyby končetin jsou opravdu normální. Objevují se i u lidí kteří mají třeba parkinsona. Je to způsobení narušením činnosti nervů způsobené ztrátou nervových buněk, v jednom případě daném nemocí, ve druhém tlakovou vlnou od průletu střely.
S vědomím to opravdu nemá nic společného... Střela je rychlejší než vnímání.

říjen 06, 2010 02:20
Opas ma v jednom pravdu, : Anicka
zviratka nesmi trpet.
Neni jejich vinou, ze se narodili a proto budu dal zachranovat a vypiplavat vsechny ty chudinky nalezenecky. Vzdycky dostanou lekarskou peci a novy domov, je to moje lidska povinnost.
říjen 06, 2010 04:00
21.století nebo středověk? : Káťa N.
Jasný Opas zachraňuje hříbě, protože má větší hodnotu než ty ostatní, je to o penězích, kočka má nulovou hodnotu, je jich hodně a pokud chcípne stačí si stoupnout doprostřed vesnice zařvat, že sháníte kotě a za chvilku by jste pod tou kupou koťat nešel ani vidět. smilies/angry.gif
Já se cítím jako ve středověku ne v 21.století, dnes existuje sterilizace, ale ano, musí se za to PLATIT ,že a za utopení koťat ne,je to grátis, tak co to řešit.´Na vesnicích je veterinář levnější, já dávala za kočku 500,- ale za to už je spousta jiných věcí, že ano. Už aby tohlo barbarství skončilo, nebo názor, že je to proti přírodě a co mi spáchali proti přírodě, je přirozené, že chodím k doktorovi a sedím si u TV a vozím zadek v autě?! Kočka neztratí ani lovecké instinkty a vzhledem k tomu jí to i stresuje, že se jí 2-4x do roka zavraždí děti a porody taky vyčerpávají.
Prosím všechny normální lidi, ať se zamyslí a nechají své kočky a psy sterilizovat, sice je to bude něco stát, ale vyplatí se to, každá kapka je dobrá a víc toho, nemusela by tak trpět a útulky by nebyly tak přeplněné a je jisté, že vaše kočka je nejkrásnější a koťata se vždy udají, ale jednou nemusí a myslete taky i na ty ostatní a ne jen na sebe.

Jinak by se také dalo říct, zabiješ jednoho člověka a pak dalšího a ostatní už ti také asi nepříjdou, člověk otupí asi u všeho, nebo ne? Akorát s tím rozdílem, že je to trestné, ale v uvozovkách, jsme taky potrava smilies/smiley.gif
listopad 26, 2010 19:04
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]