O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

13 LET, STO KILO... PDF Tisk E-mail
Úterý, 14 září 2010

Tahle třináctiletá dívka se jmenuje Oshine a opravdu váží 100 kilo... Na svůj věk má podle expertů dvakrát tolik, než má mít. Než se dostala do Anglie, žila (od narození) v Jižní Africe a byla velmi rozmazleným domácím mazlíčkem... A jak to tak bývá, její stravou byly převážně sladkosti a všelijaké dobrůtky.

 

 

 

 

 

 

     Nyní byla převezena do speciálního Záchranného centra, kde se budou snažit, aby dosáhla správné zdravé váhy.   Ano, i na lidské stvoření by to bylo hodně, ale jelikož patří do rodiny orangutánů, tak je Oshine opravdu sledovaná.

 

     Orangutáni jsou totiž na cestě k vymření a očekává se, že v roce 2017 by mohli už být pouze námětem knih - spolu s asi 25 dalšími druhy primatů, kteří jsou světovými organizacemi označováni jako ohrožené druhy.

 

     Mimochodem asi tak před 14 milióny lety naši předchůdci a orangutáni měli stejný původ. Ale tomu můžete věřit pouze, pokud se vám chce, samozřejmě. že z náboženského hlediska je tohle přeci nesmysl.

 

 

     V současné době, i přes pokles genetického bohatství, je populace orangutánů zatím stále ještě životaschopná. Není však pochyb o tom, že bez rychlých a zásadních změn tento druh v blízké budoucnosti z volné přírody zmizí.

 

     A tak to, že orangutánka Oshine musí držet léčebnou dietu, udělalo docela velký rozruch. Je totiž, jak už jsem se zmínila výše, nejnovějším přírůstkem Záchranného centra "Svět primátů" v Purbecku, v Dorsetu ve velké Británii. Její dieta bude obsahuje hodně ovoce a zeleniny, také bude hodně času trávit cvičením a proháněním se ve speciálním dvoupatrovém areálu. Ano, než se bude moci Oshine představit nějakému orangutánnímu mládenci, se kterým by mohla založit rodinu, musí nutně zhubnout, což (jak známe i my) může trvat několik měsíců.

 

 

      Jakmile Oshine dosáhne normální váhy, přestěhují ji do jedné ze dvou chovatelských zařízení. Pečovatele se ale museli vyrovnat s dalším problémem - Oshine žila celý svůj dosavadní život mezi lidmi, je nesmírně rozmazlená a bude si jen pozvolna zvykat na své orangutánní přátele, kterých má tento park přibližně 230. Mnoho z nich bylo zachráněno ze zajetí.

 

     Orangutáni se dnes ještě vyskytují hlavně na Sumatře a Borneu, kde ale také nejvíce vymírají. Ačkoliv jedním z důvodů jsou požáry, dále pak to, že se kácejí deštné lesy a na jejich místě vyrůstají plantáže olejových palem (pro výrobu mýdla a kosmetických a potravinových výrobků).

 

 

 

Na každý pád vymírání tohoto "pána lesa" neboli orangutána

je skoro stoprocentně zaviněno

počínáním jednoho z primátů - jménem člověk...

 

HankaG.

 

 

 

Komentáře (4)add feed
Držím Oshine palce, : mamča
ať jí ta dieta moc nebolí. Možná by se nám hodil její jídelníček na hubnutí. smilies/wink.gif
Jen si myslím, že jestli byla rozmazlovaným plnoprávným členem nějaké rodiny, že teď bude citově strádat, hubnout bude z citové vyprahlosti, a kdo ví, jestli to ve zdraví přežije.
Je sice hezké, že jí nějaké Záchranné centrum hodlá zachránit, ale mělo by to být konáno s citem a pozvolna.
září 15, 2010 09:20
... : mia
no na druhém obrázku se na tu zeleninu zrovna dvakrát netváří dobře smilies/wink.gif
září 15, 2010 10:03
zvlastni, : mura
byla velmi rozmazleným domácím mazlíčkem... A jak to tak bývá, její stravou byly převážně sladkosti a všelijaké dobrůtky.

co nekteri majitele zvirat (a deti) ve jmenu lasky dokazou tem zviratum (a detem) zpusobit... smilies/undecided.gif

komentar je dlouhy dost
září 15, 2010 11:12
Mio : HankaG
no dobře se netváří ale to co ji dávají ani není v zásadě "dietní" je to právě ta orangutanní strava.....ona prostě žila úplně "mimo" No ale ona tloušťka v obličeji taky krásu nepřidá, že jo. Např. tohle dítě je moc hezké……...


září 15, 2010 12:14
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]