O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MEDVĚDI NEVĚDI, ŽE... II. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 28 květen 2007

 Dalsí nas „meda Beda“ je grizzly - jedno z nejmohutnejsich zvirat Severni Ameriky. Na Yukonu jich zije sest až deset tisic kusu. Když medvedice dospeje, coz je tak kolem jejich sesti let a pozdeji, ma jedno az dve mladata a potom dalsi kazde tri az pet let. Samice odmita samce dokud ma kolem sebe male, proto nekdy samci puvodni rodinu vyvrazdi.

 

    

     Ale vetsinou mladata zustavaji s matkou dva az tri roky. A i kdyz pak od mamy odejdou, casto zustavaji spolu jeste dalsi rok. Jsou vetsinou hnedi, svetlejsi az plavi se stribritym odstinem.

 

     Kombinace barev je casta, nohy o malo tmavejsi nez zada. Charakteristicky pro grizzly je hrb na zadech. Drapy ma grizzly velikosti muzskych prstu, coz neni zrovna moc vhodne k lezeni po stromech, to dovedou jenom mladata.

 

     Dospely medved vypada pomerne neohrabane, ale nedejte se mylit  jeho velikosti i vzhledem, tenhle obr dokaze bezet az 60 km v hodine.

 

     A taky se říká, ze medvedi neumi behat z kopce. To je ale pouze povera, neradim vam to zkouset v praxi - je jim totiz absolutne jedno, jestli bezi dolu nebo nahoru.


    

     A nyní o opravdu nebezpecnem medvedovi: Zatimco cerny medved a grizzly se zivi prevazne vegetariansky (z 90 procent),  lední medvěd je vylucne masozravy a (jak vidět z fotky:) VELICE nebezpecny lidem. 

 

 

      Cestovani v oblastech, kde se nachazeji, se bez primerene ochrany nedoporucuje. Lednich (polarnich) medvedu je tu pomerne malo, vetsinou tu jsou jen v sezone.

 

     V zime a na jare ziji na Hershel Islandu a podel Beaufordova more, v lete na arktickych ostrovech. Jejich bily nebo svetle zluty kozich dostava tou dobou nazelenaly nadech, protoze v jeho dutych chlupech na slunce vyrustaji algy (pozn. red.: alga = mořská řasa).

 

     Dospely ledni medved vazi v prumeru 280 kg a samice 200 kilo. Prvni mladata ma pani medvedova v peti letech a dalsí pak po kazdych 3-5 letech.  

    

       Oteplovani planety jim nici jejich prirodni habitat a je mozne, ze behem dalsich let si k tomuto nadhernemu  zvireti  pripiseme „vyhynulo“…

 

Polárka

 

Zítra pokračování

 

 

Komentáře (57)add feed
a jak to vidis Ty Aleno? : jASMINA
Opravdu jich ubyva?
květen 28, 2007 19:54
ufff - ta fotka toho zdrásaného chlapa je pěkně hrozná! : kiwi
a to to tenhle přežil.. smilies/angry.gif
květen 28, 2007 21:11
myslí mě - nebo jinou z Alen : AlenaT
prý se zase vrčací do Evropy. Kmařádka Vlasta byla před několika lety na dovolené v Tatrách a tam prý běžně jsou. Turistům se doporučuje vzít si s sebou tatranky a podatje medvědovi, kterej je na sladký a tatranky miluje. Jenomže oni než někam došli tak ty tatranky snědlui a pak se modlili, aby ty medvědi co je potaj byli vegetariáni. Ale žádnýho naštěstí nepotkali.
květen 28, 2007 21:51
myslí autorku, : dorka
ale potkáte-li mě, tak taky tatrankou nepohrdnu... Děkuji.
květen 28, 2007 21:57
no to se povedlo... : Iva
Fakt je, že mezi čtenářkama Kudlanky je Alen požehnaně smilies/smiley.gif.
květen 28, 2007 22:27
Aleno T. : Iva
jen v dobrym - doufám, že se neurazíš: ale co kdybys to co napíšeš, někdy po sobě i přečetla? smilies/kiss.gif
"Myslíme to dobře!"
květen 28, 2007 22:28
Jasmi.....ja nevim : Polarka
nejak tady ani nepozoruju nejake oteplovani....i kdyz fakt je, ze letos nebyla padesatka. Ale dva cele mesice jsme meli 40 a vic.....listopad a unor.
květen 28, 2007 23:23
AlenoT : Polarka
tak tohle je asi nejblbejsi napad co jsem kdy slyselasmilies/smiley.gif
Medvedi si zacnou spojovat lidsky pach s jidlem...Ale o tom budu mluvit v dalsi kapitole.
květen 28, 2007 23:30
Ahoj Polárko, : Aknela
díky za články o medvědech, už se těším na pokračování!!!
A co tvůj seriál "Za romantikou na Yukon"? Chvilku jsem tu nebyla, tak nevím jestli mi náhodou něco neuniklo...ještě bude pokračování? Doufám že jo. smilies/wink.gif
květen 29, 2007 06:11
to s těma tatrankama : AlenaT
není originál můj nápad. To jim říkali v tom hotelu, co tam bydleli- Pravda je, žen ty tatranky kupovali tamtéž, tak to možná bylo kvůli kšeftu. Ale zas na tatrankách tolik zas vydělat nemohli....to už jim mohli rovnou doporučit francouzskej koňak, nebo tak něco. Třeba, kdyby si ty medvědi začali spojovat lidi s chlastem, tak by byly družný....ale zatím, myslím, v tomto smyslu nikdo neexperimentoval.
květen 29, 2007 08:04
diky Polarko : Jasmina
Tady se oteplovani projevuje,ikdyz dnes je zase zima jak v psirne,takze ohromne vykyvy.Zrovna dnes rano jsem slysela od kamaradky ze o vikendu byly v Berline dve tornada,ikdyz ne tak nicive jako v USA.O lednich medvedech se hodne pise,ze jim ubyva habitat a jini ze zase nemohou dobre pres zimu spat-budi se teplem,cimz si rujnuji svuj biosystem.Tak jsem se ptala Tebe,jako "svobodne reporterky" bez cenzur smilies/cheesy.gif,jestli to,co se pise je i videt.Diky a tesim se na dalsi plysaky. smilies/smiley.gif
květen 29, 2007 09:03
Že s medvědy není radno kamarádit : Míša šíša
dokazuje příběh Timothyho Treadwella, který pobýval na opuštěném území beze zbraně mezi medvědy grizzly, fotil si je a natáčel na kameru. Vydrželo mu to asi 13 let, než ho i jeho přítelkyni jeden z "roztomilých" grizzlíků roztrhal. Z jeho zachovaných filmových záběrů byl sestříhaný zajímavý film "Grizzly man". Jo, dvakrát podáte medvědovi tatranku a potřetí místo tatranky sežere vás.
květen 29, 2007 09:13
To máte těžký : wendy
teda medvědi i my. Pořáde se lidi roztahujou, zabírají anebo ničí životní prostor zvířatům a těm pak chudákům nezbývá než se taky přizpůsobit, aby přežili. My jedeme za týden na dovču do Tater. Ze zpráv víme, že tam medvědi chodí k hotelům do popelnic na gáblíky a nedají se odehnat. NAučili se. Ale to je problém i Kanady a sev. Ameriky vůbec, že Alenko Polárková.
květen 29, 2007 09:28
no Wendy, : AlenaT
neriskuj a ty tatranky pro sichr kup. smilies/grin.gif
květen 29, 2007 09:53
Wendy : Polarka
tady na Yukonu jsou medvedi v presile. Je jich tu daleko vic nez lidi. Takze se uskrovnujeme mysmilies/smiley.gifJinak tady jsou vsude specialni popelnice, ktere se nedaji otevrit, takze se do nich medvedi nedostanou. Jinak s tema tatrankama je to jenom zert, ktery nekdo vzal vazne. Medveda nepodplatis aby te nechal na pokoji. Jedine ze tatranka by byl zakusek a turista hlavni jidlosmilies/smiley.gif Pak by to celkem mohlo pracovatsmilies/smiley.gif Muj syn mi prave rika, trochu logiky.....jak je velka tatranka a jak je velky medvedi zaludeksmilies/smiley.gifTakze Wendy neblbni a tatranky rozhodne nevoz! Medved bud nema zajem a pokud ho ma.....nepomuze nic. Jestli vas to zajima mohu prepsat par pribehu z knizky "Medvedi utoky". Je moc zajimava. Jinak hezkou dovolenou Wendysmilies/smiley.gif
květen 29, 2007 10:28
Jak pořád říkám : AlenaT
není nad centrum velkoměsta - tam medvěda nepotkáte, kdybyste se rozkrájeli. Když chcete mocí mermo nějaký medvědy vidět, tak jeďte do Zoo. A navíc ušetříte za ty tatranky - jinak zde žijící medvědf Brtník je všežravec (šestá třída ZŠ) a brtník se jmenuje proto,že je na sladký - tedy konkrétně na med, přičemž tuto touhu kompenzuje vybíráním úlů (proto brtník) - takže místo tatranek by se spíš hodily perníčky, nebo snad rovnou med.... smilies/grin.gif
květen 29, 2007 10:37
jo a taky jsme se ve škole učili. : AlenaT
že potkáme-li medvěda, máme si lehnout na zem a dělat mrtvýho. V tom případě bych já měla ušetřenou práci, neb mě by zabilo jen to, že by na mě ten medvěd odněkud mrknul. smilies/cheesy.gif
květen 29, 2007 10:39
Jo a taky je dobrý - koukat mu upřeně do očí :-))) : Míša šíša
Pamatujete někdo, jak Menšík vypravoval story z natáčení filmu Práče, kdy měljako součást role zastavovat splašenou krávu? Tam mu taky nějaký dobrák poradil, že jí má koukat upřeně do očí. Menšík na to kontroval: "Jo, to víte že jo. To bych ji musel obíhat, protože kráva má oči po stranách!"

No, u medvěda by to bylo jednodušší smilies/tongue.gif
květen 29, 2007 10:59
Polárko, : Míša šíša
těch knih o napadení medvědy vyšlo několik a vesměs jsou to velice zajímavé příběhy. Většinou tedy i dost otřesné. Kdyby se ti chtělo přepsat něco z té tvé knížky, budem jenom rádi. Koukám, že je nás dost, koho to zajímá smilies/smiley.gif
květen 29, 2007 11:02
Alenko : Inka
a nemáš strach tam žít, když jich je tam víc jak lidí? Co bys dělala kdybys nějakého potkala? Já bych asi pěkně zpanikařila, předpokládám, že 60 km/hod asi neběžím a jestli jo, tak určitě ne dlouho.
květen 29, 2007 11:16
Inko : AlenaT
tos mi připomněla ten vtip, jak se ptali známého cestovatele, jestli je pravda, že když člověk nese rozsvícenou lucernu a cestovatel odpověděl v tom smyslu, že ano, ale záleží na tom, jakou rychlostí je ta lucerna nesena.
květen 29, 2007 11:34
AlenoT : Jasmina
Nu,ve meste...ja jsem se nastesti nepotkala s jo velkym blbem ale jini by mohli potvrdit ono biblicke-"je lepe potkat rozzurenou medvedici s mladaty nez hlupaka"
asi v tom smyslu ze ne ze by to nekdo prezil ale aspon by chapal duvod one medvedice,ono se pak lepe umira...
květen 29, 2007 12:17
no já jsem tenhle pocit uvědomila : Inka
při potápění, strašně ráda se potápím, ale na druhou stranu mám obrovskou hrůzu z velkých zvířat pod vodou a z toho jak bych se zachovala, naštěstí jsem to ještě nikdy řešit nemusela (možná se mi vyhýbají) a manžel (jehož profese jsou mořské ryby a korýši a u moře vyrostl)tvrdí, že oni mají větší strach než já. Tak si nedovedu představit jak bych se zachovala potkat z ničeho nic velkého medvěda v lese. Já ještě navíc jsem mírumilovný člověk nic nezabiju ani náhodou i pavouky vynáším ven na lopatce (dnes ráno po cestě na autobus jsem sbírala šneky na chodníčku a házela je do trávy, aby je nikdo nezašlápnul), kdybych si měla ulovit zvíře k obědu, automaticky se stanu vegetariánem.
květen 29, 2007 12:36
AlenoT : bb
...že když nese člověk rozsvícenou lucernu, tak co, co dál? smilies/smiley.gif)
květen 29, 2007 14:00
... : bb
hm, a já se potápět nesmím kvůli uším smilies/sad.gif
ale třeba objevím extra vodotěsné špunty do uší, co zároveň vyrovnávají vnitřní tlak a nebudu po potápění trpět ušobolem smilies/smiley.gif
květen 29, 2007 14:02
no jde o to : AlenaT
jak rychle ji nese - zkus si poskočit smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
květen 29, 2007 14:07
... : bb
skáču na křesle jak divá a nic moc vtipného mi nedošlo, asi já jsem od rána moc pracovala smilies/wink.gif tak už mi to radši nevysvětluj smilies/smiley.gif
květen 29, 2007 14:18
no když běžíš s tou lucernou : AlenaT
rychlejc než ten lev, tak jsi poměrně v bezpečí, bežíš-li ovšem pomaleji , pak lucerna ztrácí na účinnosti - rozsvícená, neb zhasnutá. Lev mlůže klidně žrát i potmě
květen 29, 2007 14:20
zkus pošouopnout to křeslo : AlenaT
třeba ti stojí nožičkou na vedení. Mojí kamarádce Vlastě tohle vždycky pomáhalo - poskočila si a hned vtip pochopila a začala se smát.... smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
květen 29, 2007 14:23
a kde je ten lev? : bb
"tos mi připomněla ten vtip, jak se ptali známého cestovatele, jestli je pravda, že když člověk nese rozsvícenou lucernu a cestovatel odpověděl v tom smyslu, že ano, ale záleží na "tom, jakou rychlostí je ta lucerna nesena.


květen 29, 2007 14:28
aha - kus mi tam vypadl : AlenaT
tak promiň - ten vtip zněl tak, že když člověk nese rozsvícenou lucernu, že mu lev neublíží" - omlouvám se, měla jsem si poposkočit já - ale namouduši jsem tom tam psala - muselo to nějak vypadnout omlouvám se smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
květen 29, 2007 14:32
... : bb
prima, aspoň vím,že mi i po dnešním dopoledni mozek ještě trochu funguje smilies/smiley.gif
květen 29, 2007 14:39
Inko : Polarka
ale vzdyt je potkavame porad a vsudesmilies/smiley.gif Pokud se chovaji slusne, tak se respektujeme, pokud delaji problemy tak je zastrelime. Ten posledni nam vyzral celou lednici, coz snad bych mu nejak odpustila, predstav si, ze dokazal otevrit i dzusy v konzerve! Ty mely velkej uspech. Ale ze shodil pri zrani sadla nas jedinej sadelnak (vis takovej ten starej klasickej ceskej) tak to uz bylo moc.....Takze nam akorat skodu uhradil.Skoncil v mrazaku. Jinak medvedi casto chodi kolem srubu a je to krasne se na ne divat, ale rozhodne nechodime ven, abychom mu hodili tatranku ci potrepali prackousmilies/smiley.gif
květen 29, 2007 16:52
nekecej!!!! : AlenaT
a jakým votvírákem?????To vám nebylo líto zabít tak inteligentního medvěda???? Třeba by ho šlo vycvičit a moh vám dělat bodyguarda a hřát vás za dlouhejch zimních večerů - no a sádlo bys mu dávala do umělohmotnýho lavoru...hele to ho fakt budete jíst???? To jste ho ani nepohřbili???? Dyť von nikomu neublížil - akorát to sádlo....chudák ubohej. Taky moh místo sádla a džusů sežrat vás - a moh bejt chudinka naživu....a jak se vlastně dostal do tý lednice - to si jako sám odemknul? Ježíši takhle inteligentní zvíře - třeba to byl převtělenej Einstein!!!!
květen 29, 2007 19:23
Polárko tak to musí být na jednu stranu moc krásný, : Inka kuk
taková drsná příroda, ale na druhou stranu si to prostě nedokážu představit, je to docela nebezpečný, ale jste zvyklí, to je neuvěřitelný. Zabít bych nemohla, nemám na to povahu, pomalu obrečím i langustu k večeři.
květen 29, 2007 21:07
no vlastně : AlenaT
když to vezmeš do důsledků, tak žijete na území těch medvědům, který tam byli dřív než lidi, přijde mi nespravedlivý, když je pak zabiješ kvůli blbýmu sádelnáku. Člověk napřed přírodu ničí - pak je mu to líto a hledá další místa - a postupně je taky ničí...už jen tím, že si tam něco postaví....co tam měl co lízt? A co ty chudáci zvířata? Kam mají jít oni?Jednou si tadyhle člověk vybudoval města a vesnice - tak tam má být a nelézt do zelí jinejm tvorům.A pak se ještě divit, že ho tam nechtěj....neuvěřitelný.
květen 29, 2007 21:40
jim to neprijde, jsou zvykli : matej
květen 29, 2007 21:42
AlenoT, : dorka
tak to je podle mě hlavičkou vo hřebíček, líp bych to nenapsala!
květen 29, 2007 21:50
ale vy tomu nerozumíte, u nás se topěji koťata, tam psi : Iva
U nás se střílej divoká prasata, tam otevřou okno a střelej si medvěda. Tady je to zvířátko, tam je to "kus žvance", no nemám pravdu, Polárko?
květen 29, 2007 21:54
Aleno T., já se ti divím, taky nelituješ vepře : Iva
to je prostě jiná země, jiný mrav. Tam je přeci všechno jinak.
květen 29, 2007 21:58
no Ivo, : dorka
ale bacha, střílej se jen ti co dělaj problémy a shazujou sádelňáky!!! Mě by docela zajímalo jak je to s lidma. Slušný se respektujou a problémový střílej? Jako na Yujonu, myslim.
P.S. Myslim, že na fóru jsem četla, že je Kennedy v Čechách, tak ať se staví o víkendu v Práglu v Blešárně na Kolbence. Tam mezi veteší určitě nějakej sežene. smilies/grin.gif
květen 29, 2007 22:00
no, oni jich tam zastřelejí fakt ročně hodně... : Iva
vím, že je střílej nejen ty u popelnic, ale taky je hodně prodávaj lovcům. Asi jako u nás zajíce.
Co je v Blešárně? Co to je? (nejsem pražská smilies/angry.gif)
květen 29, 2007 22:04
Bleší trhy : dorka
u stanice metra Kolbenova - např. prošlý polífky za bůra a tak. To bys koukala jak to tam lidi skupujou. Ale to jsem neměla na mysli. Je tam fůra lidí, co prodává nejrůznější veteš, co našla po půdách a tak. Stylově si vybavit chalupu sarapetičkama tam neni žádnej problém.
květen 29, 2007 22:08
Nojo, tam by mohli sádelňák mít, to je fakt... : Iva
Jenže - to je zase problém, jak by ho dostal až na Yukon. To je ptákovina...
květen 29, 2007 22:10
myslíme to samý? : dorka
já myslim kameninovej, ty asi živou váhu ne? smilies/grin.gif
květen 29, 2007 22:13
Panebože! : Míša šíša
Tady se všichni krmíme prasatama, krávama, kuřatama, až nám z toho praskají pupky, ale na druhou stranu se budeme pohoršovat nad někým, kdo v drsné divočině "zavraždí" chudáčka medvídka. Chtěla bych vás upozornit, že to zastřelení a zkonzumování medvěda, jak popsala Polárka, je daleko přirozenější než jak tady likvidujeme zvířata ve velkém my. A je naprosto mimo mísu tady psát něco o ničení přírody, kde medvěd žil dříve než Polárka. To mi teda vaří žluč. Naopak ti lidé tam žijí v těsné spojitosti s přírodou, lovem regulují stav zvěře (stejně jako se to děje v našich lesích, kde se střílí divoká) a jestli někdo ničí přírodu a vybil či jiným způsobem vyhubil původní příslušníky zvířecí říše, tak jsme to my tady v Čechách. Jinak jestli jste to pochopili(y) tak, že za smrt toho zmíněného medvěda může opravdu jen ten sádelňák, tak to teda sorry. Ono jde spíš o to, že ten medvěd navštívil lidské obydlí a zjistil, že tam je jídlo. Co myslíte, že by udělal pokaždé, když by dostal hlad? A nejde jen o ty škody na jídle, ale myslíte, že by byl medvěd chodící si po baráku pro lidi za všech okolností bezpečný? Jo, ono se to od compu z kanceláře dobře kecá a mravokárně poučuje, co?

Prosím tě, Aleno T, tvé příspěvky jsou mnohdy vtipné a hezky se čtou, ale to, co jsi tu napsala, to je blábol první třídy! O některých následných rádoby vtipných komentářích platí to samé. Promiňte mi ostrou reakci, ale musela jsem se ozvat - sama Polárka asi na to nemá už sílu.
květen 30, 2007 10:04
no asi ti fakt přijdu pitomá : AlenaT
ale já jsem nikdy žádný zvíře nezabila - a nezabiju. A toho medvěda mi prostě přišlo líto - von za to přece nemoh, že si mu někdo postavil barák v jeho revíru a ještě na něj nastražil to dobrý sádlo....prostě jsem měla pocit, že by se měl taky někdo postavit na stranu těch medvědů - hele kolik znáš medvědů. který uměj otevřít konzervu??? Tenhle je první, o kterým jsem kdy slyšela...takže je jasný, že šlo o mimořádně inteligentní zvíře a je ho škoda. Není to nic proti nikomu ani proti Alence. Ale toho medvěda škoda je.
květen 30, 2007 13:24
Konzervu otevře jakýkoliv medvěd : Míša šíša
Dokáže zdemolovat i celé auto, aby se dostal dovnitř, pokud v něm cítí žrádlo. Dveře do domu či dveře od ledničky pro něj nejsou taky žádné překážky. Ten "Polárčin" medvěd nebyl o nic víc inteligentnější než tisíce jiných. A že si někdo postavil barák v jeho revíru? Hele, to jsme si my všichni postavili baráky v něčím revíru. Kdo myslíš, že zabil posledního medvěda na Šumavě? A proč? Každá vesnice, každé město vzniklo na místě, kde kdysi nebylo nic jiného než panenská příroda. To, čím argumentuješ, je demagogie.

Jo, já taky nezabíjím zvířata, dokonce ani ne mouchy. Ale nemůžu srovnávat svoji životní situaci ve vyspělé civilizaci a životní situaci lidí v divočině na Yukonu. Prostě ty podmínky jsou jiné a životní schémata taky jiná. No a jinak ti garantuju, že bysme obě - coby milovnice zvířat - klidně a bez výčitek zabili jakékoliv zvíře, pokud bysme se cítili ohroženi na životě anebo bysme měly hlad. To by ses divila, jak pak jde veškeré "ťuťu-ňuňu - hele to je roztomiloučkej medvídek" stranou.
květen 30, 2007 14:38
Míšo, tleskám Ti. : toulavej
Velmi mile jsi mě překvapila. Lépe bych to nenapsal, díky.
Není nad to se občas podívat do divočiny, aby člověk začal lépe chápat svět kolem sebe.
květen 31, 2007 13:38
medvěd : Dominika
Ráda bych věděla kde je jich nejvíce jsem u nové agentury kde se zabýváme medvědy ve Vysokých horách.
listopad 23, 2007 13:20
... : Emosta x)
Ledňáčky já upa zbožňuju, hodně je studuju a jsou to moe nej zvířátka smilies/grin.gif a tomu chlapovi dobře tak, nemá se k nim přibložovat'' smilies/grin.gif smilies/cool.gif www.exenka.blog.cz
srpen 28, 2008 19:24
... : denca
nwm docela to ujde smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif smilies/kiss.gif smilies/smiley.gif
prosinec 07, 2008 11:42
good : Ewsíík!!Respect!!
Ale jo mas to tu docela dobrý!! smilies/wink.gif smilies/grin.gif smilies/kiss.gif
červenec 01, 2009 12:33
hruza : vendy
tahle fotka je fakt hnusna smilies/sad.gif smilies/shocked.gif
prosinec 29, 2009 12:20
strašné : SabííínQa
bože to se nedá když to jsou tak nádherná zvířaza smilies/kiss.gif já je miluju a budu je chránit.... smilies/kiss.gif smilies/kiss.gif smilies/kiss.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif smilies/wink.gif
únor 14, 2010 12:02
medvídek : příhoda
važte si jich je jih málo a co na tom že vás to poškrábalo
kdyby jste to nezlobyly tak by jste teď v nemocnici neleželi
proto jim jen lásku dejte ni jiného nedělejte smilies/wink.gif
červen 16, 2011 15:14
medvědi : já
medvědi jsou přátelská zvířata ublíží pouze ve svém, nebo jejich mláděte nebezpečí
březen 17, 2012 15:13
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]