O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VŠECHNY MOJE KOČKY PDF Tisk E-mail
Středa, 18 listopad 2009

Přinesla jsem si domů z útulku dvě kočky. Manžel ale trpí alergií a lékař mu řekl, že po smrti Kocoura s velkým "K" už nikdy žádné kočky. Tak jsem je vzala na domů jen na "zkoušku", na týden. Abychom si na ně moc nezvykli, tak dostaly obě pracovní jména - Jednička a Dvojka. Jenže - přišly, viděly a zvítězily a rozhodly se s námi zůstat..

 

 

 

       Jedna z nich, ta menší, byla nemocná, ale nám to nikdo nesdělil; k tomu poznatku jsme se dopracovali po týdnu dovolené v Londýně, protože když jsme se vrátili domů, tak uvítal nás zápach úplně zdevastovaného přízemí našeho domu. Ještě nikdy jsem tak rychle a důkladně (v lednu!) nečistila venku všechny koberce... 

     

     Z pobytu v nemocnici se vrátila Jednička v dobré kondici, leč měli jsme pokračovat v léčbě penicilínem. Nevím proč, ale měl příchuť a barvu zralých třešní. Naše Jednička by byla dala jistě přednost penicilinu s příchutí sýkorek, ale protože to je nedostatkové zboží, mstila se nám tím způsobem, že jsme museli přetapetovat obývák. Nikdo z vás si neumi představit, co dokáží udělat 2 ml penicilinu 3 x denně s bílými tapetami. Proč jsme ji nedávali léky v koupelně? Ale dávali, ale ona si je někam schovala a vyprskla je v pokoji. 

 

      Dvojka byl velkej černobílej kocour se psí povahou. Chodil s námi všude; se mnou ráno na vlak do práce a čekal do odpoledne a šel zase se mnou domů. Do mateřské školky našich děti měl vyšlapanou cestičku. Chodil s námi i k jezeru se koupat - věřte nevěřte, miloval vodu. V minulém životě byl buď tapetář nebo instalatér. Pilně sledoval všechny kapající kohoutky a nedotažené baterie od sprchy, spával v umyvadle a při tapetování mne sedal na rameni. Jak byl velkej a chytrej, tak byl ale strašnej zbabělec. Dole ve dveřích jsme měli okénko pro kočky.Tedy pro naše kočky, případné nezvané návštěvníky vyhazovala naše malá Jednička. Dvojka, ač 4x větší, byla schovaná v gauči a ani nepipla.

 

     Po jejjich odchodu do věcných kočičích lovišť bylo doma prázdno a tak jsme si vzali malou kočičku, kterou její máma opustila. Vypiplali jsm ji injekční stříkačkou a sunarem pro kočky. Přežila, ale nebyla to kočka - neuměla mňoukat, vydávala zvuky jako kachna a hrozně nadávala, když dostala málo masa. Žila u nás čtyři roky se svoji větší sestrou, kterou srdečně nenáviděla. Umřela letos v létě, po operaci střev, k velké spokojenosti její sestry.

 

     Ta si konečně oddychla, že je sama a nemusí se s nikým dělit o kočičí konzervu. Tedy nemusela, protože v říjnu vstoupil do našeho života Sony. Jsou mu 4 měsíce a naší Susi leze pořádně na nervy. Ona ho vychovává podle metody "škoda rány, která padne vedle". Přenechali jsme jí jeho výchovu, umí to lépe než my. My jsme se zatím jen malinko přizpůsobili: sundali jsme všechny záclony, přelepili všechny dostupné květníky, velké palmy nám z koupelny udělaly zimní zahradu. V bytě to vypadá jak po návštěvě exekutora a my zakopáváme o jeho míčky, kuličky, v noci šlapeme na jeho pískací myši a on nás za to děsně miluje.

  

      Ví asi, že jsme mu zachránili život - mámu mu přejelo auto.

Nanntali

 

 
Komentáře (17)add feed
pekne ;-) : Sipik
Je to krasne napisane... dovolila som si ten textik okopirovat na macky sos do jednej diskusie o najdenom maciatku. Dufam ze nevadi.
Danielka ten obrazok nema chybu :-)))))
http://www.simonscat.com/ poznate Simonovu macku? pozrite si "films", su uplne spickove! S Ninkou sa na nich opakovane bavime. smilies/grin.gif smilies/grin.gif
listopad 18, 2009 05:32
díky, já mám vždycky radost, když se mi povede najít něco vhodnýho :-))) : d@niela
snad se to bude líbit i Nanntali...
smilies/smiley.gif))
listopad 18, 2009 05:44
také máme : Inka
už asi měsíc a půl novou kočičku, jmenuje se Quez (z bretonštiny divoká), právě se mnou leží u klávesnice jako ostatně každé ráno, sleduje jak ťukám a přede a přede, s láskou mě okusuje, tahá mi vlasy a malinko mě škrábe, protože je vyspinkaná a chce si hrát a škodit. Odchytila jsem si jí na farmě, kde jich žije mrak divoce, po té co si manžel postýskl, jak mu mazlivá Bihan strašně schází. Mně také moc schází, ale nechtěla jsem o tom mluvit, moc mě to bolelo a také jsem se zařekla, že už žádnou kočku a žádnou bolest. Rychle jsem změnila, protože s kočkou je život úplně jiný a tak když jsem jela večer pro mléko, vzala jsem sebou také přepravku na kočky, připravená na lov koťátka. Zezadu mlékárny jsou kýble s mlékem a koček se tam srocovalo asi 30 všech velikostí, lapila jsem jednu docela malinkou mourovatou mezi dvě dlaně, ječela, prskala, zeškrábala mě a pokousala, ale já se nedala, nesla jsem jí ve dvou prstech za krkem a šup už byla v přepravce a mám ji! Pak s námi žila asi dva týdny v ložnici, ale moc jsme jí neviděli, syčela a bála se a byla pořád schovaná. Zlomilo to až když jí manžel odchytil a strčil nám jí do postele, asi se jí to sakra zamlouvalo a začala se s námi pomalinku kamarádit, zvlášť večer v posteli. Dnes už běhá všude po domě, do postele na noc s námi nechodí, za to na kanapi v obýváku odpočíváme večer spolu a myslím, že se na to obě dvě moc těšíme. Leze nám sama na klín a stává se z ní velikej převelikej mazel a zlobí Ki. Závěsy jsou v pohodě a kupodivu respektuje i zákaz na stůl a kuchyň, to já totiž špatně snáším, horší je to s mýma milovanýma kytičkama to stále zle hukám fuj Quez to nesmíš, ale vypadá to, že to chápe. V současné době těžce bojuji s manželem, protože si myslím, že by Quez měla chodit ven, ale on má takovou paniku, že o ni zase přijdeme, že je to takřka neschůdné, ale tenhle víkend jsem doma a Guez se seznámí se zahrádkou. Už jsem se rozhodla.
listopad 18, 2009 06:35
Naantali : mia
ahoj, zdravím.
listopad 18, 2009 06:45
asi jsem magor, : alena puntíkovaná
že už jsou tohle někde četla...
listopad 18, 2009 07:55
Nanntali : Milene
Tak manželovu alergii jste překonali neustálým přísunem kočiček? smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif

listopad 18, 2009 13:11
Inko : Milene
gratuluju k další kočičce. U vás jí bude určitě přenádherně. Dáváte vašim zvířátkům pěkný jména, co je jistě dlouhé přemýšlení. smilies/wink.gif
listopad 18, 2009 13:14
Inka : Sipik
ahoj, tentoraz sa priklanam na manzelovu stranu. Tiez by som sa bala smilies/sad.gif
ak ju budes pustat, bud s nou... Je dost maciciek ktore zazili zivot vonku a vobec sa im tam nechce vratit, su stastne v byte.
listopad 18, 2009 13:49
také jsem si říkala Naatali, : Inka
jak zvládáte tu alergii s manželem, mám kamarádku u které přeběhne kočka, začně kýchat, smrkat a dusit se a moc oteče, je to děsný.

Sipíku když mě připadá, že Quez potřebuje běhat venku, už to tu všechno okoukala a lítá tu jak vystřelená z rakety, občas Ti v nestřeženou chvíli za chůze prolítne mezi nohama, to je na zabití, zvlášť v noci. Má velké roupy. O víkendu budu běhat s ní po zahradě, snad bude hezky jako dneska.

Milene jména nedají velkou práci, manžel sedne k počítači, otevře bretonský slovník a většinou už máme v češtině nebo francouzštině nějaké připravené, co to zvířátko nějak chrakterizuje nebo jak na Tebe působí. A Quez je prostě divoké koťátko, tak jsme ani na výběr jiné nedávali, to bylo dané. Ještě že manžel nevybírá jména našim dětem smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
listopad 18, 2009 17:49
Inko a víte něco : alena puntíkovaná
o Pich pichovi? Viděli jste ho ještě někdY?
listopad 18, 2009 19:44
ježky jsem tu viděla, : Inka
je jich tu hodně, mají tu dobré podmínky, ale nevím zda je to Pich Pich, to bych si vymýšlela. Manžel jednoho v noci v létě drbal na zadečku a nekvákal, tak usoudil, že to Pich Pich nebyl smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif
listopad 18, 2009 19:58
vsechny moje kocky : nantaali 1
Tak vsechny moje kocky to nebyly, meli jsme jeste Finduse,Svartise. Pepsiho,Sussie,Smulis. Rudiho a Sweet little 16.A ruzne dasi vice ci mene anonymni kocky. Allergie se objevila pri navstevach u nasich znamych a jejich kocoura.Manzel musel btat preventivne leky 24 hodin pred navstevou. Dalsi allergie se objevila az s prichodem Jednicky,ale ne okamzite- az po zkusebni dobe.Ke mne nechodila, u mne vedela, ze ja ji nikdy nevyhodim, ale u manzela si to "zehlila", aby mohla zustat.Sedala mu na prsou, tlapicky kolem krku a slintsla a on smrkal, a teklo mu z oci a nosu. PO jejim odchodu z tohoto sveta odesla i jeho allergie.Co my uz usetrili za papirove kapesniky.

listopad 19, 2009 19:07
ta moja nerozhodnost.... : Sipik
Ludkovia moji inteligentni, poradite mi? lebo uz si zacinam mysliet ze mi sibe. Riesim jednu vec druhy tyzden a neviem sa rozhodnut.
Tulavy Emilko ma deticky. Nie on osobne, ale tulava macicka a on sa o ne stara. Maciatka boli tri, su malicke, asi 3 mesacne, jedno som nasla vcera mrtve ked sme ich isli nakrmit.
Byvaju pri jednej ropadnutej budove, vacsinu casu travia ukryte pod schodami ( vonku ). Dala som im tam vrstvu svetrov a zimnu bundu, aby boli na teplom, ale stale sa mi to zda malo.
Takze riesim, ci vyrobit skatulu, alebo nie. Mam jednu prichystanu, z mikrovlnky, aj polystyren, ktory by som oblepila dokola. Neviem sice ako to urobim, ale odhodlanie mam. Len neviem, ci sa tej skatule nebudu bat a ci ich tym neohrozim. Aby im niekto neublizil ak budu spinkat vo vnutri a nebudu moct utiect. Tak vzdy ked im donesiem jest pozeram a premyslam co urobit. Maju tam kdejake skryse, mozno by som mala len do tych otvorov napchat seno?? neviem smilies/undecided.gif
listopad 20, 2009 19:46
a nebylo by lepší : Inka
je zanést někam do útulku nebo dát inzerát či se někoho zeptat zda nechce kočičku? Bude zima co pak s nimi bude? není tam někde poblíž útulek? To by bylo lepší řešení.

Tak já jsem dneska vzla Quez ven, bylo krásně sluníčko svítilo, bylo teploučko. Quez to vysabotovala, běhala kolem vchodových dveří a usedavě plakala až jí jak jinak než manžel vzal domů, pak jsme měli celý den otevřené dveře ven i na terasu, ale Quez se raději zašila v podkroví a k nikomu nešla abychom jí nedopatřním zas nevzali na vzduch . smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif
listopad 21, 2009 16:48
Inka :-( : Sipik 2
Inuska, nejde to. Je kriza, ludia si zvieratka neberu. Depozity maciek sos su plne a keby som ich dala do karantennej stanice, tak ich po 3 tyzdnoch utratia. A neda sa ku nim ani priblizit, su plache, jest pridu len ked im odidem z dohladu. Je to taka starostlivost len pre dobry pocit, ze ich nenecham zahynut hladom. Este ze Emilko sa pride vzdy pomaznat.
Ked im donesiem konzervu, tak za mnou bezi a prosi ma aby som mu kupila masko, ze on konzervu nelubi. Samozrejme ze vzdy to skonci tak, ze on preslapuje za vykladom masiarne a nakuka dnu, ci uz idem s tou kuracinkou. A potom mi spinavymi labkami vylezie na koleno a necha sa pohladkat smilies/smiley.gif
listopad 21, 2009 22:11
No Ona se Quez domnívá, že ji zas chcete vyhnat : alena puntíkovaná
tady soused /už se odstěhova/ měl pejska z útulku. Vodil ho na řemínku, protože se bál, aby mu pejsek nevlítl pod auto, nebo tak. Jednou šel domů a zrovna před vrátky zjistil, že přes chodník leží ulomená velká větev, která zasahovala až do silnice. Tak přivázal pejska za vodítko k plotu a chtěl tu větev odtáhnout, aby se nikomu nic nestalo. Ten pejsek spustil tak zoufalej nářek...byl to tak hrůznej řev, že stydla krev v žilách. Toho pejska zřejmě někdo někde uvázala opustil ho. Tak se soused vykvajz na větev, napřed odvedl psa domů a pak se vrátil. Pes s nímpak chodil i na záchod a když se koupal, tak seděl pes u vany a hlídal ho, aby mu nezmizel.
listopad 22, 2009 06:57
Sipíku to je strašně moc smutný, : Inka
s těmi koťátky, ještě ke všemu bude zima smilies/undecided.gif smilies/undecided.gif smilies/undecided.gif

Alenko, to máš asi pravdu, také mě to napadlo. Můžu nechat klidně všechny dveře otevřené a ona vůbc nevyleze, má úplně paniku. Snad se to zlepší na jaře až bude hezky. Je to takovej můj mazánek. Večer spole ležíme na kanapi před Tv a Quez mi spinká na břiše na zádech s packama nahoru, tuhle měla přes mě hozenou packu jako by mě držela, je to moc hezké a milé stvořeníčko.
prosinec 04, 2009 22:03
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]