O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KŮŇ JE KDYŽ... - I. PDF Tisk E-mail
Středa, 07 říjen 2009
Přejít na obsah
KŮŇ JE KDYŽ... - I.
Strana 2

Všude, kam se podívám - tedy pokud hledám nějaké recenze na dopravní prostředky, je opravdu z čeho vybírat. Ovšem - na následující dopravní prostředek hned tak správné zhodnocení nenajdete. Rozhodně tedy ne v následující formě... Jedná se o nekolový dopravní prostředek, dříve všeobecně využívaný, v současné době provozovaný spíše pro zábavu. Nelze vyloučit jeho opětovné masivní používání v budoucnosti.

 

 

 

Vzhled:

 

     Kůň je dopravní prostředek poněkud neobvyklého tvaru, zhruba dva metry vysoký, dva a půl metru dlouhý a půl metru široký. Hmotnost se pohybuje mezi 400-800 kg. Rozměry se velmi liší podle typu a stáří. Nejvýše položená je takzvaná hlava, která obsahuje řídící jednotku, kamerový systém a detektory zvuku. Dále na ní jsou ventilační otvory a otvor pro doplňování paliva.

 

     Pod hlavou je tzv. krk, což je v podstatě malý jeřáb, který je na sedmi vnitřních spojích schopen hlavu zvedat, otáčet a  naklánět ji do všech směrů podle potřeby. Krk bohužel není teleskopický. Je připojen k tělu, což je základní konstrukční blok. Zde je nutné zmínit zvláštnost konstrukce,  totiž že kůň není poháněn válcovým spalovacím motorem, ale jedná se o velmi zajímavou techniku přeměny paliva na energii.

 

     Zájemcům doporučuji odbornou literaturu. Většinu těla tedy zabírá zásobník paliva a systém jeho zpracování, systémy chlazení a další. Pod tělem jsou nohy, které obstarávají vlastní pohyb koně. Skládají se z různě dlouhých tyček spojených klouby, kterými pohybují tzv. svaly. Ty jsou funkcí podobné hydraulickým pístům, jen princip činnosti je poněkud jiný.

 

     Celý kůň je potažen kvalitní kůží s vyhříváním.

 

 

 

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]