O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Fauna a flora

AŽ SE ZIMA ZEPTÁ... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 29 duben 2024

Smrkové výhonky v medu pro zdraví a imunitu | PlevaAž se zima zeptá, jak moc jste byli pilní, tak vám pak bude stačit šáhnout do špajzu a vybírat, co byste si tak asi smlsli. Pouze ale v tom případě, že jste se pěkně předzásobili. Mrazy posledních dnů, nebo spíše nocí, daly přírodě pěkně zabrat. Stížnosti zemědělců, že se neurodilo a proto je taková drahota, jsou už evergreenem. Ale letos opravdu nebude a pokud ano, tak kdoví odkud, neznámé kvality a s napálenou cenou. Jako rozumné řešení je si něco vypěstovat, nasbírat, levně nakoupit a to všechno nacpat do mrazáku, zavařit do sklenic, nebo usušit.

 
CO JSME TO JEN ZA PTÁKY? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 07 březen 2024
Řeč bude o opeřencích a tak trochu také nás, o lidech. Občas se mi dostane do ruky časopis Ptačí svět, jediné periodikum v ČR zaměřené výhradně na popularizaci domácí i světové ornitologie a ochrany ptáků. Časopis vychází každé čtvrtletí a první číslo roku je vždy věnováno druhu, který byl zvolen PTÁKEM ROKU. V roce 2021 to bylo káně lesní, které zná snad každý, rok 2022 zvonek zelený, o kterém si neznalý člověk nejspíš myslí, že to je divně vybarvený vrabec. Roku 2023 to byl polák velký, který u nás stále patří mezi lovné druhy, přestože je celosvětově ohrožený. Je to vlastně potápivá kachna.
 
PO ČEM SE TOUŽÍ... PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 29 únor 2024
Ta vážná dáma na fotografii je Siegelinda, nejmladší člen domácnosti. A má docela zajímavý rodokmen. To bylo totiž tak: jednou v zimě, před léty a léty, se u nás objevila velká černá kočka ze sousedství a protože dostala něco na zub a bylo jí dovoleno natáhnout se na mřížku ústředního topení, přišla další den znovu a postupně u nás trávila spoustu času. Dostalo se jí tedy i nového jména (původní jsme neznali) a protože krásně hluboce brumlavě předla, znělo Brumhilda, a časem správněji Brunhilda.
 
MOJE ČERNÁ KAMARÁDKA PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 09 listopad 2023
Když někdo týrá zvíře, tak je mi v prvé řadě líto zvířete a v druhé řadě bych onoho tyrana zadupala do země. S lidmi je to jiné - když se stane zločin, který se má smysluplně a v souladu se zákonem vyřešit, nejde do toho vkládat emoce. Jímavé americké filmy o tom, jak se policista vrhá na zvrhlíka, který znásilnil dítě a dává mu co proto, sice mnoha lidem lahodí, nicméně v praxi je to nepoužitelné. Jednak je to regulérní zneužití pravomoci veřejného činitele a jednak se ten, s kterým emoce cloumají, daleko nedostane. Takové věci je třeba přijímat s chladnou hlavou.
 
TEN NÁDHERNEJ KRYSAŘÍK PDF Tisk E-mail
Neděle, 24 září 2023
Toto je všeobecná instruktáž pro všechny podivíny, kteří si přes všechna varování chtějí pořídit krysaříka a mají v sobě ještě tolik naivní víry v jeho vychovatelnost. Dobrá, rozhodli jste se pořídit si Pražského krysaříka (a dokonce jste již sehnali chovatele, u kterého je alespoň částečná naděje, že vám nepodstrčí stájového pinče). Než ten (upozorňuji že nevratný) krok provedete, měli byste ve vlastním zájmu absolvovat těchto několik (jednoduchých :-D) úkolů:
 
TY NAŠE KRÁSNÉ LOUKY ... PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 03 srpen 2023

Používá se odborný název smetanka lékařská, nebo pampeliška lékařská? -  Zeptejte se přírodovědců | Přírodovědci.czMuž založil květinovou zahradu. Zryl, zasel a čekal. Vzešlo mnoho krásných květin, které chtěl, ale i mnoho pampelišek, které velmi nechtěl. Zkoušel všelicos, ale nepodařilo se mu zahradu jich zbavit. Zašel i za rabínem, velkým znalcem zahradničení. Vyzkoušel i jeho rady, vše marné. Seděli spolu s rabínem nad zahradou plnou pampelišek a mlčeli. Po chvíli řekl rabín: „Mám ještě poslední radu. Zkus mít rád pampelišky.”  -  OK, a jak to vidí konkurence - Bůh?  Ten se jednoho dne zeptal sv. Františka...

 
ASI JE TO VŠECHNO PLEVEL - ALE KRÁSNÝ ... PDF Tisk E-mail
Středa, 19 duben 2023
Jak se tak spolu - s mým milovaným pesánkem - kroksunkrok touláme Jižním Městem, tak zvláště teď, v těchto dnech, pozoruju, jak déšť oživuje zdejší louky. Najednou je tu neskutečně a nádherně zeleno, a už je "to", co na nich roste, v průměru cca 20 - 30 cm vysoké. Tedy, než přijedou brigádníci se sekačkami, a zase to zarovnají do té nějaké předepsané úhledné výšky. Vytáhla jsem proto fofrem z kapsy mobil a několik z těch krásek nafotila. Vím totiž, že zdejší botanická sekce jistě promptně odhalí jejich identitu - a hlavně i něco navíc!
 
ČESNEK MEDVĚDÍ I JINÝ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 17 duben 2023
Česnek medvědí: Využití ve studené kuchyni | pomazanky-recepty.czJeho chuť je krásně kořeněná s charakteristickou vůní česneku a navíc je doslova vitamínovou bombou. Roste v lužních lesích a kolem potoků, má rád stinné, vlhké lokality. A proč ten přívlastek medvědí? Říká se, že medvědi jej konzumují po zimním spánku, aby získali zpět potřebné vitamíny a minerály a zbavili se parazitů. Sbírají se listy, které jsou podobné jedovatým konvalinkám. Záměně se ale vyhneme velmi snadno – stačí promnout mezi prsty a ovonět… Ke sběru je nejlepší používat nůžky, aby se ochránily cibulky.
 
MILENA A JEJÍ PONÍCI - JEDEME DÁL! 7. PDF Tisk E-mail
Neděle, 19 březen 2023
Na Kudlance se v minulosti často řešily mezilidské vztahy, nevěry, rozvody, problémy s dětmi nebo sousedy, mnohdy šlo o nečekané jednání ze strany někoho, komu člověk předtím důvěřoval, ale ten bohužel  zklamal; takže pisatel na svou důvěru doplatil. Já minulé pokračování  končila slovy: „…postupně tedy přebírají můj chov do svého vlastnictví a já se z úředního majitele, který se za koňmi podívá jen na chvíli v neděli, změním v pomocníka v chovu, který bude v mé chovatelské práci pokračovat“. Stalo se. Ale nečekala jsem to, co následovalo, takže dnes bude moje psaní smutné…
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 1 - 13 z 467
[CNW:Counter]