O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Fauna a flora

VOSKOVKA SE MNOU NEKAMARÁDÍ PDF Tisk E-mail
Středa, 20 únor 2019
Výsledek obrázku pro hoya bellaTmavě zelené lesklé listy a květy vypadající jako navoskované… Asi proto se jí říká voskovka. Voskovka patřila k oblíbeným pokojovým rostlinám našich babiček a prababiček. Bohužel dnes už se jako pokojová rostlina téměř nevidí. Něžné květy mají doslova porcelánový vzhled. Jsou bílé nebo světle růžové s červeným středem a mají hvězdicovitý tvar. Svou přítomnost dají najevo omamnou sladkou vůní.
 
ROZEZNÁTE - POZNÁTE - NAJDETE? - COPA NÁM TO VYROSTLO??? PDF Tisk E-mail
Úterý, 20 listopad 2018
Výsledek obrázku pro zahradnice pngAčkoliv podzimní mrazíky připraví většinu keřů a stromů o jejich překrásné barevné listí, není okolní příroda smutná. Rozjasní ji a oživí plody různých tvarů i barev, které s podzimem dozrávají na okrasných keřích. Dokonce je možné, že jsou nejen okrasné, ale i jedlé... Jenže - to by to jeden/a - museli umět poznat.... A tak je tu dnes zase pár obrázků, ze kterých (prosím, prosím) zkuste poznat, "vocogou"... Více na: https://abecedazahrady.dama.cz/clanek/okrasne-kere-s-barevnymi-plody
 
NEMÁTE TAKY NĚKDO MALIŇÁKA? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 06 srpen 2018
Související obrázekV roce 1988 se první jedinec tohoto plemene dostal do Česka. Avšak i nadále zde byly bráni jako tabu. Bylo to z důvodu, že klasický německý ovčák při dopadení zločince nebo figuranta za rukáv tahal, zatím co malinoisové jsou typičtí tím, že maso a rukáv figuranta zásadně trhají a rvou, nikoliv tahají. To se příčilo většině chovatelů a kynologů a obliba malinoisů začala značně stoupat až v prvním desetiletí 21. století. Tenhle psí "dravec"  je velmi vitální a téměř  neunavitelný.
 
JAK UDRŽOVAT KYTKY PŘI ŽIVOTĚ PDF Tisk E-mail
Středa, 01 srpen 2018
Nevím, jak vy, ale já vždycky trpěla, když jsem měla na víc než dva dny zmizet, respektive opustit svoje milované zelené děti. Určitě jsem si tu už mnohokrát skuhrala, že po delší absenci jsem je pak nacházela “uschlo-shnilé”, neb je synek napřed nechal pěkně proschnout, a těsně před mým návratem je zase pooooořádně zalil…
 
ŠLECHTICI I VOŘÍŠCI PDF Tisk E-mail
Úterý, 24 červenec 2018
NENÍ PES, JAKO PES... Když si představíme malinkou čivavu a obřího vlkodava, každého z nás jistě napadne otázka: Jak je možné, že všechna psí plemena pochází z vlka? Dnes už můžeme bezpochyby říct, že pradědem všech psích plemen je opravdu vlk obecný – Canis lupus. Jak k tomu ale mohlo dojít?
 
MÁTE RÁDI AVOKÁDO? PDF Tisk E-mail
Úterý, 03 červenec 2018

Výsledek obrázku pro avokádo pngAvokádo, neboli "hruškovec přelahodný", je perfektní do salátů, k těstovinám, do toastů, je základem pro výborné guacamole a existuje dokonce i avokádová zmrzlina! Plody obsahují až 30 % oleje, který je dobře stravitelný, po mnoho let trvanlivý a obsahuje řadu vitamínů A, B, E, G, železo, ale vitamínu C jen minimálně. Olej je pro použití v kuchyni výhodný, ale drahý, hlavní uplatnění nachází v kosmetice. A proč jíst právě avokádo? Tady máte pár super důvodů:

 
SLEPIČKY S NEJTMAVĚJŠÍMI VAJÍČKY PDF Tisk E-mail
Úterý, 26 červen 2018
Před časem ve mně uzrálo pevné rozhodnutí chovat slepičky a mít vlastní vajíčka; touha byla čím dál silnější. A tak jsem slepičky začala nenápadně zkoumat … Převelice mě zaujala tmavá vajíčka slepiček Maransek, též slepičky samotné a jejich krásně vybarvení kohoutci v různých variantách. Nejen pro jejich opeřené nožky a krásná hnědá vajíčka, která na velikonoce nemusíte barvit v cibuli, tak jak to s oblibou dělám já. Ale také proto, že slepičky pochází z Francie. Mám pozitivní vztah k Francii, a nejvíce k Bretani.
 
NEJKRÁSNĚJŠÍ ŠKODLIVÁ BREBERKA PDF Tisk E-mail
Úterý, 26 červen 2018
Posledních padesát let byli brouci vázaní na jalovec ve střední Evropě velmi vzácní a ohrožení. S útlumem pastvy totiž přišli o svůj přirozený biotop, který tvořily keře jalovců na pastvinách. Brouci se však dokázali přeorientovat na okrasné dřeviny, které dnes zdobí téměř každou zahradu, a společně s jejich sazenicemi putují v kamionech, zabydlují se v celé Evropě a způsobují usychání okrasných cypřišů, jalovců a především tújí. To je i případ „nejkrásnějšího“ nového škůdce, krasce Lamprodilla festiva.
 
DOČASKÁŘKA OLINKA PDF Tisk E-mail
Pondělí, 28 květen 2018
OLGA je psí andělíček. Tedy, ona není pejsek, ona je krásná mladá holčina, nesmírně hodná a empatická, která věnuje velkou část svého volna (i svého srdce) nešťastným a mnohdy i nemocným pejskům. Jednoduše takového malého zoufalce "vyfasuje" a teprve když ho zdravotně i psychicky dá dohromady, tak pak teprve ho "pošle dál", do jeho nového báječného domova... A - mimo to Olinka umí skvostně psát.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 53 - 65 z 467
[CNW:Counter]