O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Fauna a flora

PROČ S NÁMI BYDLÍ HAD PDF Tisk E-mail
Sobota, 07 červenec 2007

Jak už jsem minule psala, jedna z kudlanek, Saša, žije nejen s rodinou, ale i s papoušky. Tedy, vlastně žije nejen s rodinou a papoušky, ale ještě i se psy. A - představte si, že ti psi (mimo dalších dovedností) dokonce závodně tancují...   mj. hodnotí se to jako krasobruslení, podobně...  Že jsem vám už čtení o psech jednou slíbila? Nojo, jenže - oni měli ještě myši...

 
 
BONNA, NAŠE MILOVANÁ POTVŮRKA PDF Tisk E-mail
Úterý, 03 červenec 2007

Tvoreček, který je na svá léta neuvěřitelně nabitý energií. Chová se občas zcela neúměrně svému vzrůstu a běžným zvyklostem. Občas si myslím, že má v sobě zakódováno dokonce cosi z pavouka... Velice ráda totiž leze po výškách. Když byla malá, byla  můj velký mazel. Nyní je to tvrdohlavá mrška, která ač malinká, ovládá celou naši rodinu.

 
JAK VYCVIČIT TOHO SVÉHO? PDF Tisk E-mail
Úterý, 26 červen 2007

Jedna z kudlanek, Saša, žije nejen s rodinou, ale i s papoušky. Vlastně nejen s papoušky, ještě se psy… Ale o těch zas až příště. Prohlížela jsem si stránky této velké rodinky; jsou velmi hezké a jednoznačně s velkou láskou udělané. Že by ženská ruka? Ale vraťme se zpět k papouchům.

 
CHŘEST - ZELENINA KRÁLŮ PDF Tisk E-mail
Úterý, 05 červen 2007

Znate chrest? Rekla bych, ze v Cechach je to rostlina dost znama, ale mene pouzivana. (Nechci vas v zadnem pripade poucovat, jen jsem se chytla dotazu Misi, jak na to). Jak mozna vite, jsou dva druhy chrestu. BILY,  ktery roste pod navrsenou pudou a zakryty folii, je chutove jemnejsi a krehci, ale musi se loupat. 

 
MEDVĚDI NEVĚDÍ, ŽE.... - III. PDF Tisk E-mail
Úterý, 29 květen 2007

 Posledni druh medveda (mimo ty zoologicky zname) bych nazvala medved zkazeny. Tech clovek vidi nejvic; staci si dojet na nejblizsi mestskou skladku (myslim tim napr. tady na Yukonu). Nevystupujte však z auta, tihle medvedi jsou ze všech nejnebezpecnejsi. Vetsinou jsou to mladi medvedi, kteri nemaji sve uzemi, hledaji jidlo, při svém hledani narazi na skladku a zjisti, ze je to pohodlny zpusob obzivy.

 
MEDVĚDI NEVĚDI, ŽE... II. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 28 květen 2007

 Dalsí nas „meda Beda“ je grizzly - jedno z nejmohutnejsich zvirat Severni Ameriky. Na Yukonu jich zije sest až deset tisic kusu. Když medvedice dospeje, coz je tak kolem jejich sesti let a pozdeji, ma jedno az dve mladata a potom dalsi kazde tri az pet let. Samice odmita samce dokud ma kolem sebe male, proto nekdy samci puvodni rodinu vyvrazdi.

 
MEDVĚDI NEVĚDÍ, ŽE… I. PDF Tisk E-mail
Neděle, 27 květen 2007

 turisti nemaj zbrane... a taky ze se boji jen vylezt do buse. Na batohy si proto zavesi cinkave zvonecky, aby medved vcas rozpoznal, ze mu prichazi vecere.  Podle toho se pry pak pozna grizzly od cerneho medveda, protoze v jejich trusu se ty zvonecky najdou. Alespon tak zni mistni historky... Pravda je, ze nekteri zdejsi navstevnici v touze po dobrodruzstvi neprimerene a taky hloupe riskuji.

 
SÁRINEK, MŮJ BALZÁM PDF Tisk E-mail
Pondělí, 21 květen 2007

 Už delší dobu jsem se neozvala s tím, jak postupuje moje „zbláznění se“. Kocourek, kterého jsme si nečekaně přivezli z víkendového pobytu u příbuzných, se pomalu, ale jistě stává pořádnou šelmou a já se teď vážně pobavila, protože v knížce, kterou jsem koupila Janině, se píše o tom, že kdo má pocuchané nervy, pak je pro něj pravým balzámem kočka.

 
JEDOVATÉ ROSTLINKY PDF Tisk E-mail
Středa, 18 duben 2007

Venku je krásně, zelení se i těm, kterým se lení, co nevidět budou květinky, keře i stromy vábit hmyzí hladovce k lásky hrám... Za trochu žvance je promění v posly lásky. Ale - ne všechny příslušníci nádherné Flóry to myslí dobře, mnohé rostlinstvo je nesmírně nebezpečné. Ne pro včely, vosy, čmeláky a další, ale především lidem mohou přinést smrt... Například:

 
<< Začátek < Předchozí 31 32 33 34 35 36 Následující > Konec >>

Výsledky 456 - 467 z 467
[CNW:Counter]