O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Fauna a flora

HAJ OVEČKY, HAJ, PŘES ZELENÝ HÁJ... PDF Tisk E-mail
Pátek, 23 červenec 2021
Lamb - Animals Photo (30710602) - FanpopVe vybraných pražských lokalitách se i letos objevila stádečka ovcí, koz a skotu. Jejich úkolem je spásání porostů ve zvláště chráněných oblastech. Vedení města si projekt pochvaluje s tím, že jde o tradiční a zároveň k přírodě šetrný a efektivní způsob obhospodařování pozemků a to hlavně v těžko přístupném terénu. Půda také dostává zpět potřebné živiny, což se o motorových sekačkách říct nedá…
 
ZNÁTE TUTO ROSTLINU? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 10 červen 2021

A další hádanka - tentokráte "jedlá". To, co vám ukážu, je z nějakého vzdáááleného konce světa. Rozhodně hodně teplého světa. Přiznávám, že ani nevím, jestli tohle vůbec někdy v Čechách bylo ke koupi ... Tady na Floridě, se dá obstarat celkem běžně. Takže tu růst bude; když jsme snědly jedlou část,  to "uvnitř" zkusíme probudit k životu :- ))).


 
ORCHIDEJE, FENG SHUI A "VĚŘ SI KDO CHCEŠ, ČEMU CHCEŠ" PDF Tisk E-mail
Úterý, 11 květen 2021
Siirto, erityinen kokoelma specialni květináč na orchidej - mirca-art.comPokojové rostliny si pořizujeme proto, aby lahodily našemu oku, vnitřně nás zklidňovaly a čistily vzduch. S orchidejemi - ač jsou opravdu nádherné - může být v tomto směru velká potíž. Pro spoustu lidí jsou velkou láskou. Ale četla jsem, že podle zásad feng shui  orchideje z lidí vysávají životní energii. Že tyto rostliny se zkrátka chovají jako energetičtí upíři. Dle feng shui odebírají z lidí veškerou energii a pokračují v tom stále a stále, dokud mají co sát.
 
MY DVA, NAŠE RÁNO PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 11 únor 2021
Image result for black catAno, každé ráno probíhá podle stejného rituálu... Otvírám oči a mám pocit, že mám mezi nohama balvan. Hřejivý, chlupatý. Ten můj rošťák si zase vybral nejhřejivější místo na mém těle a vyhřívá se, pacholek, v mé nejspodnější energetické čakře. Opatrně se pokouším pohnout nohama. Pak je zkouším ještě víc rozevřít, abych se vymanil... To už jde o něco hůř. Tříselné svaly jsou za noc znehybnělou pozicí ztuhlé — zatímco hřejivá koule mezi nimi reaguje jen mírným zavrtěním.
 
ÚŽASNÍ KAMARÁDI PDF Tisk E-mail
Úterý, 01 září 2020
Lidé a psi si byli nejspíše souzeni samotným Stvořitelem. Jak jinak si vysvětlit, že právě psa lidstvo domestikovalo dávno před kočkou, koněm, oslem, kozou, krávou nebo slepicí, tedy zvířaty zdánlivě užitečnějšími, která jim pomáhala při práci nebo v boji, nebo se stala součástí našeho jídelníčku? Psi prokazatelně doprovázejí člověka víc jak 14 tisíc let. Nejstarší vyobrazení psa nalezneme ve Španělsku na jedné z tamějších slavných nástěnných jeskynních maleb.
 
ARCHIV - KRYSAŘÍKOVO BLÍZKÉ SETKÁNÍ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 22 červen 2020

Na to, proč jsme letos vyrazili na dovolenou na Slovensko, existují dva názory. Obecný, rodinou uznávaný, je ten, že je potřeba čas od času se připomenout příbuzenstvu – kvůli soudružnosti a případnému dědictví; druhý názor, který zastávám já, je ten, že krysařík poté, co stačil počůrat všechny myslitelné patníky, popelnice a dětské hračky v našem okolí, potřebuje nové cíle.

 
NEBEZPEČNĚ JEDOVATÁ KRÁSKA PDF Tisk E-mail
Pátek, 19 červen 2020

NEVÍTANÍ HOSTÉ – LUPINA - Zahrádkářův rokLupina mnoholistá (Lupinus polyphyllus), původem ze Severní Ameriky,  roste od jižní Aljašky a Britské Kolumbie až do jižního Utahu a Kalifornie, na východ do Alberty a na západě do Wyomingu. Rozhodně na naše louky nepatří a vytlačuje původní luční druhy. A hlavně je celá jedovatá – a nejen pro zvířata.

 
MALÁ ZAHRADNÍ SAHARA PDF Tisk E-mail
Středa, 13 květen 2020
Eva HauserováUž to vypadá, že každé léto bude naše krajina žíznit. V malém to vidím na své zahrádce a je to drásající. Nejde ovšem jen o letní problém, v létě je to jen víc vidět – jde o trvalý úbytek vody v naší krajině, postupné vysychání, které si lidé snad začínají uvědomovat... i když se zdá, že většina populace (které pořád teče voda z kohoutků) to nevnímá jako moc naléhavý problém.
 
RVETE SE S NÍM? NA ŽIVOT A NA SMRT? PDF Tisk E-mail
Středa, 06 květen 2020
Ptačinec žabinec: plevel nejzelenější – Abecedazahrady.czNevím jak vy, ale například moje kamarádka s ním zápasí v jednom kuse. Kdyby to šlo, tak by ho nejraději zahubila napořád. Jenže – ono tak jednoduché není… Sotva ho „vyzmizíkuje“ tuhle, objeví se tamhle. A tak to jde stále dokolečka. Přemýšlela, že by tu potvoru mohla otrávit nějakým jedem, ale to je zas riskantní – protože co kdyby….
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 27 - 39 z 467
[CNW:Counter]