O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Fauna a flora

JAK SI VYCHOVAT SVÉHO PSA? - 2. PDF Tisk E-mail
Neděle, 25 září 2022
Je to už nějaká doba, co jsem vám napsala, jak se z nevychovaného pejska dá správným jednáním vychovat hodný a poslušný kamarád. (Pokud byste si chtěli ten předchozí díl přečíst, tady si klikněte.) Takže v onom minulém díle jsme se seznámili se základními způsoby, a skončili jsme u povelu „Ke mně.“ U tohoto povelu se ještě zastavím, protože může dojít k tomu, že budete nuceni použít tzv. negativní motivaci.
 
MILENA A JEJÍ KONÍCI - JEDEME DÁL! - 6. PDF Tisk E-mail
Úterý, 30 srpen 2022
V letošním roce jsem byla příjemně překvapená návrhem jedné kolegyně chovatelky, abychom si na sezonu 2022 vyměnily své chovné hřebce. Velmi o tuto výměnu stála, takže nabídla i veškerou potřebnou dopravu ve své režii. Já jsem chápala její důvody – odchovat si na základě mého britského hřebečka nějakou klisničku nepříbuznou s jejím hřebcem, jedna z jejích chovných klisen dokonce pochází ze stejného britského hřebčína, jako Rupert.
 
MILENA A JEJÍ KONÍCI - JEDEME DÁL! - 5. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 22 srpen 2022
Dnes vám napíšu, co se stalo v roce 2021. Minule jsem nakousla, že jsme chtěli rozšířit stádo ještě alespoň o jednu klisničku. Doufala jsem, že by se nám mohla nějaká narodit od našich březích klisen, ale nevyšlo to. V dubnu a květnu se nám narodili tři rošťáci. Tedy hřebečci Rošťák, Raubíř a Rascal. Pro pojmenování hříbat shetland pony platí jednoduché pravidlo, že hřebečci dostávají jméno se stejným začátečním písmenem, jako má jejich otec.
 
JAK SI VYCHOVAT SVÉHO PSA - 1. PDF Tisk E-mail
Středa, 27 červenec 2022
Takže – při mém posledním článku o tom, jak jsem přišla ke svým chlupatým miláčkům, padlo pár dotazů, jakže tedy to je s tím přivoláním, aby hafan přišel vždycky, když ho zavoláte a nejenom tehdy, když jemu se zrovna chce. Z toho důvodu jsem se rozhodla, že sepíšu takový manuál, který může pomoct jak majitelům (zatím ještě roztomilých ) štěňátek, tak i majitelům psů odrostlejších, kteří řeší problémy tohoto rázu.
 
MILENA A JEJÍ KONÍCI - JEDEME DÁL! - 4. PDF Tisk E-mail
Středa, 20 červenec 2022
Bylo toho hodně, co se všechno stalo, a tak jsem propásla Milenino další pokračování jejího krásného vyprávění o životě s poníky. Já odletěla za dcerou na Floridu, tam se mi nějak zašmodrchal notebook, a i když to nechci svádět na něj (to já jsem ten nedouk, u kterého všechno ožije vlastním životem), tak se stalo, že další článek vychází teprve dnes. To předchozí najdete zde...
 
MILENA A JEJÍ KONÍCI - JEDEME DÁL! - 3. PDF Tisk E-mail
Středa, 22 červen 2022
Na jaře 2019, cca rok poté, co jsem azyl v Borohrádku pro své koně získala, nastalo jejich druhé stěhování doslova za kopec za naším domem. Asi by bylo na místě, popsat jaké podmínky k chovu koní jsem měla ještě na Plzeňsku. Na rozdíl od skotu nebo zpočátku chovaných prasat, se s koňmi dobře manipuluje, takže bylo logické, že když jsme potřebovali více místa pro zvířata, jejichž chov nás živil, museli poníci místo uvolnit.
 
JE TO KRÁSNÉ, JE TO MILÉ, ALE - CO JE TO? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 20 červen 2022
Jak víte, rozeznávám z rostlinstva jen vskutku minimum. Trávu, zeleninu, keře, stromy, pak ještě to jedlé a nejedlé. Ale to neznamená, že nemám kytičky ráda. Mám jich doma opravdu neurekom, jak by řekli bratia Slováci. Pravda je, že ne o všech vím, jak se přesně jmenují. Ale - na to tu mám přeci vás... Tak dnes vám sem nabídnu pár fotek nádherných květů, všechny jsem si nafotila venku, takže se nejedná o nic, co se kupuje a pěstuje doma. A je na vás, abyste uhodli, respektive určili, co to je.
 
MILENA A JEJÍ KONÍCI - JEDEME DÁL! - 2. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 16 červen 2022
Ještě před převozem poníků jsem se byla u Jitky podívat, abychom se domluvily. Ona mi ukazovala dvě klisničky, které si mezitím koupila. Jedné teklo z nosu, nic dramatického – a já si řekla, že na chřipku přece mám své koně proočkované. Neviděla jsem v tom problém. Dodnes nevíme, jestli nemoc přinesla do chovu ta klisna, která měla výtok z nosu, nebo jestli se nakazila od té, co už žádné klinické příznaky neměla, protože později, když onemocnělo celé mé stádo, nešlo už původce nemoci prokázat.
 
JUPÍÍÍ, KONÍČCI JSOU ZPÁTKY! PDF Tisk E-mail
Úterý, 14 červen 2022
Pro ty, kteří dřívější MILENINY texty, tak suprově popisující život s shetlandskými poníky, pamatují: vrací se zpět s nejnovějšími zážitky. Že život věnovaný péči chovu koní není procházka májovou zahrádkou, asi chápete, ale představovat si jen jízdu na koni, kovbojské zážitky - jsou romantické představy. Mít jako „koníček“ koně, vyžaduje poměrně časově a fyzicky náročnou každodenní péči. Ale teď už má slovo Milena:
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 14 - 26 z 467
[CNW:Counter]