O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JSEM PROSTĚ POLYKOČKNÍ... PDF Tisk E-mail
Neděle, 09 srpen 2009

Jen milovníci koček pochopí, jak jsem nadšená. Máme dvě nová koťátka, Mokoš a Černoboga alias Černobyla alias Černovouska. Souhrnně oběma koťátkům říkáme řádidla. Zrovna dnes ráno mi Černobog s Mokoší rozbili keramický květináč, během uplynulého týdne zlikvidovali několik pokojových květin, záclony a osušku, navíc všechno, co se kde povaluje, okamžitě shodí na zem a odpálkují pod skříň.

Naše důstojná desetiletá kočka Sofinka je z nich celá vynervovaná a snaží se před nimi ukrývat.

 

 

 

       Přes to všechno jsou prostě k sežrání!

 

     Když jsme v únoru přišli o kočku Grušenku, můj přítel Cyril i zbylá kočka Sofinka byli jednoznačně toho názoru, že žádnou další kočku nepotřebujeme. Sofinka se tvářila dokonale šťastně a dokonce bych řekla triumfálně, jako suverénní vládkyně domácnosti. „Na tohle čekala celý svůj život, deset let," prohlašoval Cyril, „to jí nemůžeš udělat, abys přitáhla domů další kočku!"  Dala jsem se přehlasovat a novou kočku jsem nepořizovala, i když jsem v hloubi duše cítila, že mi jedna kočka nestačí. Několik nabídek jsem dokonce odmítla, přestože mi to kapku trhalo srdce. Pak ale můj syn Honza přišel s tím, že rodiče jeho dívky mají koťátka a že je utopí, jestli si je nevezmu. „Nenecháme se citově vydírat," prohlásila jsem, „ať dají inzerát do Annonce." Honzík poznamenal něco v tom smyslu, že mi tedy koťátka rovnou přivezou, až přijdou v neděli na oběd, ale myslela jsem, že si dělá legraci.

 

      Jenže nedělal.

 

     Předminulý víkend opravdu Honzík a Ivanka dorazili na oběd s papundeklovou krabicí, z níž vyvaleně koukaly dva kočičí obličejíčky. Okamžitě jsem roztála (tohle jsem četla i v nějaké anglické příručce o kočkách - jakmile uvidíte jejich obličejíky, „their little faces", jste ztraceni, jediná možnost je se na ně vůbec nedívat) a prohlásila jsem, že je chci a hotovo.

 

     Je to silnější než já, jsem prostě polykočkní, obdobně jako někteří muslimové jsou polygamní. Musím říct, že i na Cyrila efekt kočičích obličejíků trochu zapůsobil, a tak postupně vyměkl a dokonce právě on koťátka pojmenoval. Prohlásil, že černý kocourek vypadá jako staroslovanský bůh Černobog (což je pravda, má výraz jako malý démoník, i když přiléhavější vzhledem k jeho ničivosti se mi zdá Černobyl), a tak musela i kočička dostat jméno podle staroslovanské bohyně - nejlepší nám připadala Mokoš, což je vlastně Matka Země. V pondělí už Cyril vyrazil nakoupit koťátkům výběr speciálních konzerviček a mléčných výrobků.

 

     Jediný, koho koťátka nenadchla, je podle očekávání Sofinka. Ti odporní haranti jsou všude (doslova na všech místech bytu současně jako známá Schroedingerova kočka) a ještě za ní dolejzají, protože jim připomíná jejich mourovatou maminku. Syčí na ně a drží si od nich odstup. Je mi jí líto, ale jak už jsem řekla, prostě si nemůžu pomoct. Z toho všeho plyne poučení, že když chcete udat koťata, musíte je zájemci brutálně vnutit. Tedy - samozřejmě to musí být milovník koček a nesmí být imunní vůči efektu kočičích obličejíků.

 

     Mimochodem, moje sousedka má tři krásné černé čtyřměsíční kocourky, které nemůže udat. Nechcete je?

 

 

Eva Hauserová

 

 

 

Komentáře (86)add feed
Jste Eva Hauserová - : alena puntíkovaná
která píše Scifi, nebo paní učitelka téhož jména, která učila na ZŠ Vodičkova v sedmdesátých letech a učila obě moje děti, nebo je to shoda jmen?
srpen 09, 2009 23:27
aleno :) : b2
srpen 09, 2009 23:34
moje posledne dni... : Sipik
Ja uz tyzden riesim iba macky a macata. Moja mama si pravidelne mysli ze som trhla a ja ju v tom tymto sposobom utvrdzujem. Pred tyzdnom som tri dni patrala po poranenom maciatku, nenasla som ho :-(( ale zato som nasla ine, ktore ti ludia nechceli a hadzali ho do potoka, tak som ho zachranila spolu s mackami sos. A teraz sterilizujeme tulave macicky z okolia.
A moja mama nemackomilka len skonstatovala, ze ale na zahradku jej pomoct nejdem.
Kamaratka ktora nie je o nic lepsia, skor naopak, lebo ona dokonca berie domov maciatka z ulice a krmi ich kazde dve hodiny, tak ona mi na to povedala, ze "moja mila, ale vsetko sa zachranit naozaj neda".
Tak sa aspon pokusame
srpen 09, 2009 23:38
:)) : b2
rozumu jsi pobrala až až, jen jsi přepracovaná, a já mohla k tomu odkazu napsat pár slov

Nejsem Evah Hauserová, ale na tom odkazu najdeš - v rubrice Biografie a bibliografie - vše o E.H., a uvítá tě tam její stará kočka Grušenka :-)
srpen 09, 2009 23:45
Jo mačiatka - o tom mi povídejte : alena puntíkovaná
já mám právě podobnou squadru doma. Aje to kolikrát opravdu rachot.
srpen 09, 2009 23:45
No já jsem uchvácená, protože já vždycky považovala Kudlu za takový : alena puntíkovaná
nezávazný kecando, kde je příjemně a kde se člověk jednak vyventiluje, druhak pobaví.... najednou sem napíše profík formátu Raye Bradburyho.....no je to užasný - určitě je to lepší zážitek, než potřást ploutví americkému presidentovi, či poklonit se před britskou královnou. Díky. Paní Hauserová, jsem vaše nadšená čtenářka a obdivovatelka - z vašich stránek je vidno, že krom psaní, musíte dělat ještě fůru dalších věcí, abyste se uživila. Jojo, takový je už život geniálních spisovatelů v této zemi - většina z nich se stala slavnými až poté, co pošli hlady. Doufám, že Vás nic podobného nečeká. Ta kočka je krásná.
srpen 09, 2009 23:53
nevadí :) : b2
teď si budou myslet o mně, že jsem přepracovaná :-))
srpen 09, 2009 23:57
a teď, když jsi smazala i svoji hlášku, : b2
tak tuplem :-))
srpen 09, 2009 23:58
... : b2
(to bylo pro Danielu)
srpen 10, 2009 00:01
Nic si z toho nedělej bíbí : alena puntíkovaná
já působím "přepracovaně" již léta, nicméně, jsem živým důkazem toho, že i tak se dá přežít. - tu hlášku jsem nesmazala já. smilies/cheesy.gif
srpen 10, 2009 00:03
to tie inteligentne zenske : Sipik
vsetky miluju macky
Moja kamaratka Saska, zachrankyna maciciek je spisovatelka fantasy - Alexandra Pavelkova.
Tiez pise obcas pekne o cicuskach. Ale teraz sa trosku odmlcala, zomrela jej jedna z maciciek a kym to preboli, tak o nich pisat nedokaze
srpen 10, 2009 00:03
to bylo od tebe laskavé Sipik, : alena puntíkovaná
já osobně si právě připadám jako největší dement na světě.
srpen 10, 2009 00:06
Bane, tuhle poctu mi neber... : d@niela
smilies/grin.gif
srpen 10, 2009 00:16
i já před 3 mi týdny zachránila : Inka
perskýho kocoura Kubu a tak ho máme doma, manžel pochopil mé důvody neb je stejný leč důrazně řekl, že máme doma stop stav koček. Pes Ki to pochopil velmi brzo, že nový návštěvník zůstá natrvalo a přiliš mu neškodil jen se chtěl kamarádit, ale na Kubu byl ze začátku přiliš velikej, ale už je to dobrý. Zatímco mrňous Bihan hájila své domácí teritorium urputně, zarputile a dlouho a dávala Kubovi čočku jak ho jen viděla a my zase jí jak jsme jen viěli, že mu škodí. Takže pak už stačilo jen zařvat Bihan NE! a prchala mílovými kroky v dál. No nicméně místní boje tento týden ustaly.
srpen 10, 2009 06:42
chtěla jsem dát fotku do příspěvku, ale nějak : Inka
se mi ztratil ten program na vkládání http://imageshack.us/ nemůžu ho najít na internetu.
No nicméně Kuba měl dlouhé chlupy a protože se o něho nikdo moc nestaral, měl v nich dredíky, tak mu původní majitelka vyholila záda. Vypadal děsně a tak jsme se po velké rodiné radě rozhodli dát Kubu ostříhat, pominu shánění kocouřího holiče a sobotní večer s Kubou při té akci. Když jsme dorazili domů tak už mě tu čekala dcera, která mi oznamovala, že budu babičkou. Po vypuštění Kuby se manžel dlouho válel smíchy po zahlédnutí Kuby. Vypadá jak šedý panter s velkou kulatou hlavou jak řádný kynutý knedlík, zůstaly mu chlupaté bačkůrky no spíš bačkory. Bohužel to odhalilo různé nedostatky jako jeho vysící pupík. Když jsme se pak všichni uklidnili a probírali v klidu to babičkovství, tak Kuba mňoukal nahoře na schodech a nechtěl sejít a nechtěl i když jsem ho volala, manžel se nezřízeně řehtal a říkal, že se ani nediví, že je Kuba z toho celej rozhozenej, protože má v půlce léta boty na zimu. Druhý den tvrdil, že Kuba ani nepůjde ven, protože se stydí, že se mu budou všechny kočky smát, zvlášť až ho potká kocour pana Svačiny, ten je totiž stejně škodolibý jako jeho majitel. No nicméně přes všechny ty úskalí a útrapy si myslím, že to Kubovi udělá dobře, kožíšek mu na zimu doroste a pak ho budeme česat a vše bude o.k.
srpen 10, 2009 07:12
Inuš, tak mi tu fotku pošli - to fakt stojí za to :-)))) : d@niela
tak zatím aspoň tuhle:
srpen 10, 2009 08:10
:-)) : Míša šíša
Hezká debata o dementech a přepracovaných inteligentních ženách. smilies/grin.gif

Ženský, potřebuju poradit. Netýká se to teda kočiček, i když ty teda taky miluju, neb jsem přímo zářivě inteligentní smilies/grin.gif smilies/grin.gif
Ale... v září si budeme brát štěně německého ovčáka a už týden se doma dohadujeme o jménu. Nebudete tomu věřit, ale i po prostudování všech možných psích jmen na internetu si nemůžeme vybrat. Tohle jméno se nám zdá infantilní, tohle se nám jeví jako spíš pro jorskšíra, támhleto je moc dlouhý a tamto je zase totálně ujetý... atd.atd.
Takže - znáte ze svého okolí nějaké německé ovčáky? A jak se jmenují? Hoďte mi sem něco, my to doma zase probereme a třeba i něco vybereme smilies/smiley.gif
Komisař Rex se předem zamítá smilies/grin.gif
srpen 10, 2009 09:10
No, já mám jednu doma : alena puntíkovaná
ale asi neuspěju - jumenuje se Fifinka
srpen 10, 2009 09:13
Tak mu říkejte : alena puntíkovaná
Jarda, Franta - nebo tak....
srpen 10, 2009 09:14
S Fifi opravdu neuspěješ, : Míša šíša
je to pes, ne fenka.
Prosim tě - Jarda, Franta.... to bude PAN PES, ne nějakej vesnickej buran smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
srpen 10, 2009 09:21
sousedovic : mura1
NO se jmenovali ben a sam. nuda nuda, sed sed

pak znam malamuta cenicha :-) pak znam belgicky ovcaky whiskey, brandy a bols
srpen 10, 2009 09:31
Čenich : Míša šíša
by se mi moc líbil, ale obávám se, že to neprojde u ostatních členů rodiny. smilies/kiss.gif
srpen 10, 2009 09:37
miso : mura1
prastenejch jmen ti muzu nabidnou seznam:
mura, kyselina, kalamita...

nas pan pes se jmenuje jonas. psi pani kluci pak alik, skippy, ace (= eso) a canny

co treba clyde? ten gangster? to ale abyste si jeste poridili bonnie :-)
srpen 10, 2009 09:48
No, Bonnie ne, když je to pes : alena puntíkovaná
Ale mohl by to být Clyde?
srpen 10, 2009 10:33
aleno, : mura1
zkus si jeste jednou precist posledni vetu mehopredchoziho prispevku ;-)
srpen 10, 2009 10:35
... : b2
:-)
a teď by ještě mohla Daniela zase něco promazat...:-)
srpen 10, 2009 10:43
... : b2
pro NO bych dala asi obyčejné Nero, Ajax, Cézar, Argo. Nějak mi k nim nepasuje nic vznešenějšího, jsou to takoví pracanti, Felix nebo Cyprián by vlčáčovi neslušelo :-)
srpen 10, 2009 10:44
:-))) nojo, sem včera jela.... :-))) : d@niela
mám taky návrh, resp. řeknu, jak jsme vybírali jméno pro našeho čokla, pidipsa boloňáka. Tedy - bílého. No, napadlo mě říkat mu obráceně - prostě jsme mu dali jméno a) spíš ženský a b) opačný - můra. No, a protože to byl děsnej šlechtic, tak jsme pak to jméno i šlechticky psali: Mooray... A říkali jsme mu Můro, Můrinku, Můráku, zvíře mizerný .... :-)))
někde na dně kudlanky o něm je plno článků.
...........................................
nějak podobně ta mrcha vypadala :-), bůhví, jestli vůbec ještě žije...
srpen 10, 2009 10:54
... : Sandra.
Můj kamarád měl NO, který se jmenuje Smíchov. Výborný pes s výborným jménem, teď už bude někde ohlodávat kosti v psím nebíčku. Jinak kdybych já vybírala jméno pro psího kluka, tak jedině Hugo, ale u nás se asi psí kluk jen tak nevyskytne, manžel je na holky (psí).
srpen 10, 2009 11:43
... : Sandra.
který se jmenoval Smíchov, jsem chtěla napsat- člověk nemá dělat pět věcí najednou, pak to takhle dopadá:-)
srpen 10, 2009 11:45
Já bych dala jméno Brit... : Vodoměrka
Je to takové stručné, vznešené a pro velkého psa...
srpen 10, 2009 11:52
Brita bych dát nemohla, protože jsem Britta měla, : b2
a ten byl tak jedinečný, že jiný si to jméno vzít nemůže
srpen 10, 2009 11:55
b2, : Vodoměrka
myslím, že i Míša šíšatá chce mít tak jedinečného psa, a tak může dát Brita (mimochodem, ten tvůj byl se dvěma té, a Míšin bude třeba s jedním) smilies/wink.gif
A věřím, že tvůj Britt by na to shlížel ze Síria s lehkým povděkem a uznáním, že i někdo další se bude pyšnit tímto jménem... jo a sousedům tedy vyřídím, že si mají toho svého přejmenovat, chudák Brit, po 11 letech s tímto jménem aby si zvykla na nějaké novoty smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif
srpen 10, 2009 12:02
... : b2
nepsala jsem, že Míša nebo sousedi nemají dát Brita, ba ani Britta, ale že já bych ho dám nemohla - a proto že mne napadla jména předtím uvedená
Jinými slovy, byla to vzpomínka na mého Britta, nikoli pokyn pro Míšu a tvé sousedy.
srpen 10, 2009 12:13
Když né Brit : alena puntíkovaná
tak co Scott - čti skot
srpen 10, 2009 12:36
... : b2
znám dobrmanku jménem IRA :-)
srpen 10, 2009 12:40
Díky všem za ochotu : Míša šíša
Jenom pozn. k několika uvedeným jménům:

ad Smíchov - můj brácha navrhoval Vichren /nejvyšší hora Pirinu/ = neprošlo
Argo - líbí se nám, ale stejné jméno má sousedův belgický ovčák, mj. děsnej blbec (ten pes, ne soused)
Brit - moc se mi líbí, ale jméno neprošlo u dcery

Jó, holky, a né že se tu kvůlivá našemu psovi pohádáte smilies/grin.gif
srpen 10, 2009 12:40
tak at si dcera : mura1
hleda na netu a predklada svoje navrhy. kritizovat umi kazdej smilies/grin.gif
http://www.google.cz/search?q=dog+name
srpen 10, 2009 12:44
... : b2
Max, Cir, Goran, Gaston
srpen 10, 2009 12:44
co třeba : alena puntíkovaná
Waldemar - když je to německej ovčák - mohli byste mu říkat důvěrně Waldo
srpen 10, 2009 12:45
:) : b2
přesně tak, dcera je nějaká zpovykaná a nic ji není dobrý! :-))
jestli si nevyberete nic odsud, tak se snad ani radši nechlubte!
srpen 10, 2009 12:46
je dcera patriot? : mura1
pak by ji mohlo zaujmout sultan nebo tyrl smilies/wink.gif
srpen 10, 2009 12:48
... : b2
a jestli je uvědomělá,tak Šarik, nebo Marx

srpen 10, 2009 12:55
Samson? : Sipik
Moj svagrik mal Samsona. Ale vsetci ho volali Samsonko, aj ked to bol velky psisko. Zomrel nedavno, bol velky smutok.
srpen 10, 2009 13:18
:-))) : Míša šíša
Hezký jména, rozesmíváte mě. Musím nechat diskuzi přečíst dceři smilies/wink.gif

Alčo, Scott - čti skot je fajn. Taky by se mohl jmenovat Wool - čti vůl. smilies/grin.gif
srpen 10, 2009 13:42
Taky se přidám: : ivanka
Max, Rinn, Marc (voláme Markuuuuuu), Toro, Kris (voláme Krysoooo, Krysánku), Paris, Darek (nojo: Dárečku!), Kobi,

a pak jsou jména... Pupík, Pivo, Blb (to je obzvláště zajímavé, co se otočí lidí, když voláte psa...)
Jo, to Wool - to by fakt stálo za to... :-))))
no, třeba mě ještě něco napadne..
smilies/grin.gif
srpen 10, 2009 13:47
kdyz nemeckej : mura1
tak nemecky jmeno, ne? ten marx by nebyl marnej smilies/wink.gif

nebo Wolf.

kdyz budenejhur, sleduj dole "tyto znaky opiste". nekdy jsou to prima kombinace, a takovy jmeno zarucene nenajdes druhy v celym humplu
srpen 10, 2009 14:22
a co : mura1
akela? takovej to byl moudrej vlk. treba by byl po nem. nomen omen. kamoska dala kakadacce jmeno viktorka a pak si rvala vlasy smilies/smiley.gif
srpen 10, 2009 14:27
Míšo, : Ariana
co třeba Aris? Vlčáka tohoto jména jsme zažili na Benecku, pravidelně sám chodil na procházku do Špindlu. smilies/cheesy.gif
srpen 10, 2009 16:48
no, hlavně , že se tahle diskuse : alena puntíkovaná
jmenuje "Jsem prostě polykočkní" smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
srpen 10, 2009 16:52
NO - jméno: : Myška
měla jsem křížence NO jménem Čert, znala jsem krásného čistokrevného psa NO jménem Šaron, a moje vysněné jméno pro NO bylo od dětství Ir. NO nemám, ani mít nehodlám, takže jméno Ir je volný smilies/wink.gif. Mně stačí černá ruská teriérka Cora (Kora).
srpen 10, 2009 18:25
No, Brit, Ir, Skot - ještě by : alena puntíkovaná
byl volnej Velšan, Kelt, Viking, Gal....
srpen 10, 2009 18:28
No, krátkejch podobnejch by bylo víc... : ivanka
Rus, Frank, Rom...
srpen 10, 2009 19:33
Tak z jiného soudku - : Myška
třeba Car, nebo Kat. Kata měla kdysi jedna známá, říkala mu někdy Kateřino...
srpen 10, 2009 21:39
soused má NO : Inka
jmenuje se NERO, je to docela hezký. Když my jsme s manželem vybírali jména, tak v bretonským slovníku máme psa Ki (znamnená to pes v bretonštině) a kočka Bihan (znamnená to malinká v bretonštině) a to jsme se docela trfili, protože to je takopvý malý mazlivý drobek s bojovnou povahou. Ještě že nemáme dítě smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
srpen 11, 2009 06:48
Nero je dobrý : alena puntíkovaná
a co třeba Cézar?
srpen 11, 2009 07:26
akorát jsem myslela, : alena puntíkovaná
že ten pes není NO, ale německý ovčák smilies/smiley.gif
srpen 11, 2009 07:28
To je vtip, Aleno? : Myška
NO je zkratka pro plemeno německý ovčák, tak jako BO pro belgického ovčáka, nebo VK pro velkého knírače.
srpen 11, 2009 09:04
AHA - tak vona je to zkratka : alena puntíkovaná
NO se taky jmenuje jeden japonskej pes.
srpen 11, 2009 09:13
Míšo a všechny zúčastněné "kmotry", : radkab1
ženich naší Dášenky se jmenuje Larry a jeho páníci si chtějí, až bude domeček hotový, pořídit Flinta. Tak co takhle pojmenovat nového člena smečky Larry Flint (no a ovčanda by byla Laura Flintová!). A zpět ke kočkám - můj dvouletý Mikeš je platným členem demoliční čety. Co nevymyslí Dorotka, to doplní on. Proto si Dášenka při našem návratu domů vždy oddechne. Kdo má to jejich řádění sledovat a zachovat si dekórum distingované dámy. Přeji všem hezký den
srpen 11, 2009 09:36
Aleno, myslíš japonské plemeno? : Myška
Nebo konkrétního jedince? O japonském plemeni NO jsem nikdy neslyšela, tak se nechám poučit...
srpen 11, 2009 09:42
to jsem blázen, : alena puntíkovaná
já dokonce znala lidi, který ho měli. Měl takovou hodně hustou a krátkou strst a měl pískovou barvu
srpen 11, 2009 10:10
jo, aleno : mura1
srpen 11, 2009 10:16
jinak : mura1
piskovej japonskej hustosrstej kratkosrstej pes byl pravdepodobne akita inu smilies/wink.gif
srpen 11, 2009 10:18
hele možný to je : alena puntíkovaná
já ty lidi zas až tak důvěrně neznala, asi jsem si to spletla já, nebom mi to řekli špantě oni. Vypadal trochu jako dingo, ale byl takovej festovnější.
srpen 11, 2009 10:23
Aleno, akita inu, nebo, jestli byl menší, tak to mohlo být : Myška
plemeno šiba inu, taková lištička.
srpen 11, 2009 10:27
A nebo měli křížence, a jméno plemene si prostě vymysleli. : Myška
Někdo to tak dělá, a má pak z neznalosti ostatních legraci.
srpen 11, 2009 10:28
né : alena puntíkovaná
měl krátký uši a byl větší a takovej festovně stavěnej, a byl děsně hodnej
srpen 11, 2009 10:35
Aleno, : Myška
tak to mohl být akita inu.

http://www.akita-inu.cz/plemeno.php
srpen 11, 2009 10:41
jo taskhle podobně vypadal, : alena puntíkovaná
akorát byl celej píškovej - ne kombinovanej s bílou a měl rovnej ocas - asi to byl vořech, voni ty majitelé byli tak trochu snobi smilies/smiley.gif
srpen 11, 2009 10:46
tak pozor : b2
Nera a Cézara jsem navrhla první, viz
... : b2
pro NO bych dala asi obyčejné Nero, Ajax, Cézar, Argo. Nějak mi k nim nepasuje nic vznešenějšího, jsou to takoví pracanti, Felix nebo Cyprián by vlčáčovi neslušelo :-)

srpen 10, 2009 10:44


tudíž, bude-li vybráno, medaile je má

Míšo, ještě jsou k mání taky voříškovská jména - my měli v rodině taky Čerta,Šumáka,Cipíska, Cikána, Lumpa.
srpen 11, 2009 10:48
Aleno, nebo ainu inu :) : b2
srpen 11, 2009 10:52
... : b2
srpen 11, 2009 10:53
vypadá to na toho : alena puntíkovaná
ainu inu - asi si to jméno zjednodušili
srpen 11, 2009 10:59
Tak kotě už slezlo s křesla : alena puntíkovaná
pomalonku chodí po pokoji, teď našlo mámu, lehlo si k ní a ta ho olizuje. tak to bude určitě dobrý
srpen 11, 2009 11:39
Já bych řekla, : Míša šíša
že ten japonskej pejsek prováděl něco nepřístojnýho a páníčci na něj křičeli: "No! No!" (Protože neuměli japonsky, zákaz volali anglicky neb to je jazyk, kterým se domluvíš všude, jak říká Mikin.) No a Alena si to vyložila jako že na něj volají jménem smilies/grin.gif

/To měl být vtip smilies/tongue.gif /

Jo, děkuji všem, vybrané jméno samozřejmě zveřejním. Ale nevím, kdy to bude smilies/wink.gif
srpen 11, 2009 11:52
to mi hlava trosku nebere : mura1
spadnout dite ze zidle a vypadat jako to kote, maze kazdej na pohotovost, jen se mu za patama prasi. ale kdyz se neco stane zvireti, zkousime, co vydrzi?
srpen 11, 2009 11:58
tady žádná pohotovost není, není tu ani veterinář : alena puntíkovaná
musela bych s ním do Prahy, bála jsem se, že by tu cestu autobusem a MHD, taky chudinka nemuslo přežít. A veterinář by s ním nic jinýho neudělal, protože zlomenýho nic nemá, tk je kotě doma v klidu u maminky, dostává po kapátkách tu vodu, večer dostal trochu vývaru a teď splivnul asi čtyři lžičky jogurtu. Arychle se vzpamatovává - jo a nemám auto - pokud mi budeš chtít doporučit, abych ho k tomu veterináři vzala autem.
srpen 11, 2009 12:05
jo a kdyby spadlo dítě : alena puntíkovaná
tak nejedu na pohtovost, ale volám sanitku. Ale sanitka pro kočky neexistuje
srpen 11, 2009 12:06
sanitka pro kocky : mura1
srpen 11, 2009 12:18
to jsem fakt : alena puntíkovaná
netušila - dík za informaci smilies/kiss.gif
srpen 11, 2009 12:20
... : b2
ale pozor,není hrazeno z vzp :-)

Můro, taky hned plaším když se něco děje zvířeti, ale třeba moji rodiče nejdřív zkoušejí samoléčbu a přírodu a doktora volají až v nouzi. Pak tedy bez váhání zaplatí cokoliv, pokud to zvířeti uleví. Jsem si jista, že by Alenino kotě nejdřív pozorovali, napravovali, kurýrovali, případně mu dali umělé dýchání :-) a až pak volali doktora.
A skoro jsem si jista, že totéž by udělali i se mnou :-)) mě celkem otužovali a na nějaké přehnané lítání po doktorech si nepotrpěli, takže třeba výtok z ucha mi léčili 2 týdny sami, než přiznali prohru a poslali mě na ušní. Což je, pochopitelně, extrém. Důsledkem tohoto jsem dlouho bylinky a jinou samoléčbu odmítala a letěla s dětmi k doktoru ihned. Až v hluboké dospělosti se to rozumně ustálilo.
srpen 11, 2009 12:27
Když jsem odjížděl, : Alena Bodka
kotě bylo přisáté k matce a sálo mléko, zatímco maminka ho olizovala a utěšovala. Sice chodí pomalu a opatrně - ale chodí - včera jen tak ležel. Je to ohromnej pokrok a já jsem si jistá, že do týdne bude v pohodě. Asi se bouch do hlavičky, protože nožičky a tak má v pořádku. Samosebou, že jsem ho pořád osahávala a kontrolovala, čumáček má studenej, očička jasný, obě zorničky stejný a když jsem ho ráno kontrolovala, tak mě sek pazourkem a rozsek mi kůži na ruce - takže reflexy má taky dobrý. Já jsem stejně přesvědčená, že než bych ho včera v tom vedru dotáhla do Prahy, tak že by byl mrtvej. Nacpala jsem do něj v poledne trochu jogurtu, už ho ulizoval ze lžičky a taky jsem mu pořád kapala tu oslazenou vodu. Což mu patrně dodalo energii a sladký uklid|ňuje. Myslím, že bude v pohodě a vyroste z něj kocour jak řemen.
srpen 11, 2009 17:28
... : b2
kdyby mu bylo něco vážnějšího, měl by bolesti, tak by asi nepilo nejedlo. Maminka ho vykurýruje :-)
srpen 11, 2009 17:44
pořád je živej : alena puntíkovaná
ale sám se nenají, tak jsem ho zabalila do ručníku, aby mě zas nepodrápal a lžičkou jsem mu dávala kotěcí kapsičku, a splivnul ji skoro celou. Byl teda celej zaprasenej, ale jedl. Tak snad to bude dobrý.
srpen 11, 2009 22:40
Bodka : Sipik
macicka je selma, ked je poranena, musi fungovat, inac by neprezila a samovrazdu spachat nevie. Ak predtym jedol sam a teraz nie, tak nie co nie je v poriadku.

srpen 11, 2009 23:55
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]