O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NEUVĚŘITELNÁ KYTKA U PUNTÍKŮ... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 25 květen 2009

Tak co veverušky? Pěstujete? Ryjete? Hnojíte, odplevelujete? Tak na mně nemáte. Upřímně řečeno, já mám přírodu ráda, ráda se koukám do zelenýho... ale tím to taky končí. Ve všech horoskopech se dovíte, jaký že jsou býci zahradníci a jak jim práce v přírodě dodává energie a podobně. Já jsem patrně jediná výjimka, která potvrzuje toto pravidlo.

Jako dítě jsem na zahrádce musela pracovat za trest a tato skutečnost mě k lásce k zahradničení rozhodně nepřivedla.

 

 

 

     Občas se nechám strhnout davovou psychózou - letos to byla ta čtyři rajčata, která jsou stále ještě v lavóru na balkoně. A taky tam ještě zůstanou, akorát je přenesu i s tím lavórem do ložnice - neb zítra mají přijít bouře s krupobitím a za ty rajčata jsem dala čtyři pětky, tak je přece nenechám  rozmlátit kroupama. No, ale přece jenom se mi něco vypěstovat podařilo. Moje sousedka z vedlejší zahrady má takovou tu kroucenou vrbu. Kdysi před lety mi dala asi dvě větvičky, které jsem použila coby dekoraci k jiným květinám do vázy. Květiny chcíply, ale vrba (tedy ty dvě kroucené větvičky), pustila kořínky.

 

 

 

     A já je zasadila před okno od pokoje - děj se vůle páně. Představte si, že vrba nejenže nechcípla, ale dokonce roste - bez jakéhokoli přispění z mé strany - a už je docela velká a krásně zelená - je to pastva pro oči a balzám na nervy. Miluju zelený a koukání do zelenýho mě uklidňuje. No a dneska ráno jsem vyšla s kávou na balkón - a zůstala jsem jak opařená. Vrba mi totiž vykvetla... Je celá osypaná krásnými růžovými kvítky. Jo, jasně - vím, co si myslíte... ale fakt jsem pila jen to kafe - a taky jsem se domnívala, že jsem se totál pomátla. 

 

     Pak jsem sebrala odvahu a v noční košili, s tím kafem v ruce, jsem vyšla na zahradu. Naštěstí mě nikdo neviděl, protože to by zaručeně volal sanitku. Se sevřeným žaludkem jsem došla až k tý vrbě - a zjistila následující. Asi ptáčkové, co jich tu kolem jsou mraky a na tý vrbě sedávají, vykakali semínka šípků, kterých se předtím napucli, semínka se ujala a nakonec z jednoho vyrostl jeden jediný prut šípkové růže, který se - jak rostl - ovinul kolem té vrby a jejích větví. Patrně na cestě za sluncem. A dneska ráno vykvetl.

 

     Je to fakt nádhera, takže dneska  bydlím na balkóně a nemůžu se vynadívat na tu krásu. Jo, řekněte - má z vás někdo na zahradě vrbu, která mu kvete růžově? Počítám, že se mi tak odměnili ti ptáci, co je celou zimu krmím.

 

 

     Někde jsem četla, že co vysíláte - to se vám taky vrací.... asi to fakt funguje.

 

Alena Puntík

 

Komentáře (50)add feed
... : bb
foto, prosím :-)

u nás takhle parazituje zlatý déšť na túji, vine se po ní jak liána a v květu to vypadá velmi efektně
květen 26, 2009 01:25
Jo Alenko Teckovana : Alena P-H
musi to byt nadhera.
Ale tu 'kroucenou vrbu' je tezko dokonce i zabit - jakkoli se clovek snazi. Je to ale dobra rostlinka. Ziskaval se z toho i salicyn pro vyroby acylpirinu. Ale to uz je davno asi pase.
Ani ja nebyla rozenym zahradnikem - nez jsem zasadila 40 palmovych seminek v nadeji, ze snad alespon jedno poroste - a bohuzel vyroslto to vsechno jako plevel. Pak jsem to ale nemohla "zabit", ze jo? A tak jsem to zasadila kolem baraku vsechno...no a dnes mne sousedi proklinaji a hlavne muj bejvalej. smilies/smiley.gif On totiz plati takove to auto s plosinkou a cloveka, kterej to obcas nahore oseka pac ty me seminka uz jsou strasne vysoke palmy. Ono to roste neocekavane rychle. Teda pro mne jako stredoevropanku to bylo sokujici zjisteni. Ale zase po mne neco zustane, no ne?
No a dneska jsem zahradnik jak vysitej. Venku i vevnitr. V dome mam kolem 600 rostlinek gesneriad - to je rastlinna rodinka kde patri treba africke fialky a ty muzou byt fakt nadherne, nejenom ty babickovske ruzove ci fialkove. A pak miluju hoye, teda asi voskovky? No a kupu jineho jen tak na okraj. A venku mam par stromecku, ktere jsou fakt zajimave. Nejnovejsi je suebelle sapote - to ani tady nikdo nezna, ale zatim to krasne roste a snad zacina i poupovatet. Ma to byt neco mezi bananem a pomerancem, takze uvidim a uz se tesim. A pak jsem si zasadila boruvku - kerik. Ma to byt neco do dvou metru vysoke a taky uz to ma boruvecky, ale jsou jeste zelene. Trochu mne sokovalo najit boruvky na stromku - ale kazdy den si k stromecku zajdu a obdivuju se mu.
Jo kyticky vevnitr a stromecky a travy venku jsou ma laska... Taky na to neni spoleh, ale clovek tomu odpousti...
květen 26, 2009 04:32
milá Bíbí : alena puntíkovaná
fotograqfování je další věc, ke které nemám talent. A taky nemám foťák a taky to neumím dát do počítače - sorry
květen 26, 2009 05:10
Jemnovkyně PH : alena puntíkovaná
jakou palmu jsi to zasadila? -Já předloňské vánoce zasela několik semen datlové palmy - z datlí, co se kupujou - vzešly z toho dva listy - a ty mám pořád. Když vyroste třetí listž, chcípne ten první a tak pořád dál. ale je to hezký. Jednou jsem na ten velkej květináč na tu palmu položila rozbitej květináček s polochcíplou voděnkou - /což jsem chtěla původně vyhodit/, ale zapomněla jsem na tom. Když jsem se na to šla za pár dní podívat, tak ta voděnka se chytla, tak jsem ji tam nechala. Dneska mám na okně obvrovskej květináč, ve které mám kouli voděnky, která kvete a z toho čouhají ty dva listy. ?Lidi se mě furt ptaj, co to je za rostlinu, tak říkám, že nevim, že to mám od kamarádky z Ameriky. Voni jsou tady všichni šílený zahradníci a furt něco pěstujou a ruchaj na zahradách, tak je mi blbý říct jim pravdu.
květen 26, 2009 05:18
Jakou palmu? : Alena P-H
No preci vobycejnou smilies/grin.gif Ale ted vazne - rika se ji "Queen Palm"(Syagrus romanzoffiana). Ale je to ta nejobycejnejsi palma, ktera roste v Stredozemi. Seminka jsou takove kulicky, pripominaji trochu pepr, teda celej, nemletej smilies/smiley.gif

..................................

To jenom doplnuju, pac ja jsem byla nemehlo na skoro vsecko a muselo se na mne polopatisticky. A jestli fakt chces kyticku, ktera nechce zadnou starostlivost a roste a kvete(a voni!) tak si porid hoyu cili voskovku. Jen si dobre vyber velkost protoze nektere z nich jsou fakt prilis velke. Ty nechteji moc zalivky a presazovani, cim vic na ne zapomenes tim budou stastnejsi. A nezoufej, i kdyz vlastne vim, ze ty nezoufas. To je spis generalne - ja snad mam nejakej zelenej palec, protoze vetsinou nase kytky prosperujou, ale stejne neudrzim pri zivote ty nejjednodussi, treba scindapsus - ceske jmeno mi nejak vypadlo.
květen 26, 2009 05:37
voskovku mám : alena puntíkovaná
roaste, to jo, ale nekvete - prostě nejsem ten správnej zahradník
květen 26, 2009 06:51
... : mura1
Ale tu 'kroucenou vrbu' je tezko dokonce i zabit - jakkoli se clovek snazi.
tak mne se to podarilo. a vubec jsem se u toho nesnazila. proste si svevolne chcipla.

jinak, dani, hlasim, ze mata je zasazena, dokonce zalita, led nasackovan a dneska bude mojito smilies/smiley.gif
květen 26, 2009 07:48
A bude to na mně... : d@niela
Už to vidím, jak po jedenácté jede záchytka do Modřan a po dvanácté budou odvážet i motající se záchranáře :-))))))
květen 26, 2009 08:07
nojo, : alena puntíkovaná
ty assi nebydlíš ve Středních Čechách...hahahahaha, dovedu si představit mé šílené sousedy, kteří tráví život na břiše na zahradě a pomlouvaj mě kudy choděj - neb já užívám zahrádku pouze k rekreaci, kdyby mi tam najednou vyrostli takovýhle palmy...ne , že bych po nějakých palmách toužila, ale za tu legraci by to stálo.
květen 26, 2009 08:29
... : katka*
lidi, já včera sebrala první červenou třešeň!!!! Máme od loňska zasazený stromek, loni neměl ani pecičku a letos - už má!!! a v květnu!!!
květen 26, 2009 08:56
Vrby máme u rybníka, : Míša šíša
tu kroucenou u okna do ložnice, ale nekvete ani jedna. Mrchy! smilies/grin.gif

Alenko, že ty máš tu voskovku samej zelenej lupen, šlahouny se táhnou až na druhej konec republiky, přesto nekvete a nekvete? Tak takové jsem měla dvě a taky mi nekvetly. Pak jsem se poučila. My jsme měli v práci voskovku, takovej neduživej chudáček to byl, pár nažloutlejch lístků... když ji někdo zalil, byl to skoro zázrak, no a ta kvetla v jednom kuse. Tak jsem na ty svoje voskovky taky začla kálet - a už kvetou. smilies/grin.gif
Jenže, ony když kvetou, tak hrozně smrděj. Asi jako kočičinec. Takže v konečnym důsledku je lepší, když nekvetou. smilies/wink.gif
květen 26, 2009 09:26
jo? : alena puntíkovaná
a já ji blbec zrovna před chvílí zalila. Nám jednou v práci vykvetl Zmijovec. Tp byl tak strašlivej smrad...to se nedalo vydržerl. Vynesli ji na střechu budovy, co jsme tam sídlili - pak se na ni zapomnělo a ona zmrzla
květen 26, 2009 09:32
Mojito : Míša šíša
Tuhle jsme si zrovna říkali, co nám narostlo máty, že bysme si mohli udělat mojito. Jenže jsme zjistili, že nemáme ani bílý rum, ani sodovku, ani třtinový cukr, ani limetky, jenom tu mátu. A tak mojito nebylo smilies/grin.gif
květen 26, 2009 09:35
Voskovky - ty nám taky občas kvetou : wendy
ale nepřipadá mi že by extra smrděly, ovšem jsou silně silné vůně, těžké, podobně jako když se dá do kvetení tchynin jazyk...ale uzmijovec, ten teda smrdí jako shnilé maso.
smilies/wink.gif
květen 26, 2009 09:55
aleno : bb
tak až příště vykvete na vrbě růže šípková, napiš grafikovi, že jsi uvařila svíčkovou nebo že tě skolila náhlá nevolnost, podle toho co zabere rychleji, a ať sebou vezme foťák :-)
květen 26, 2009 10:26
pokud se Alenina Prdlouška rozhodne, : d@niela
a přivede co nejdřív svůj "talířek" na svět, pojedu to nafotit, a při té příležitosti... (jak se říká v tom prehistorickém vtipu) bych vyblejskla i ty kytičkové úžasnosti smilies/cheesy.gif

Jinak - mám dvě voskofky, mám je ráda, starám se o ty bestie - a za cca 5 let ani jedno kvítí. Stejně tak ty dlouhý zelený šlahouny, co jinejm každej rok vyhoděj trs květů. U mně ne. Jestli mě naštvou, tak jednou vyhodím já je :-)))

květen 26, 2009 10:33
Míša šíša : mamča
Většina těchhle "lupenatek" (voskovka, tchýnin jazyk, krotón...ap.) kvetou v pudu sebezáchovy. Když cítí, že smrt hlady a žízní se blíží, snaží se aspoň vysemenit.
Jednou se nám chlubil náš šéf, že jeho ženě kvetou kytky, co nikomu jinému nekvetou, a normálně mají jenom listy. Tak jsme mu zkazili radost touhle teorií o pudu sebezáchovy... smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
květen 26, 2009 10:55
danielo : bb
to jako že jim na vztek rozkveteš? :-)
květen 26, 2009 10:59
mamčo, ano, ano, mohu potvrdit !! : bb
mám v kanceláři směs kytek co mi kdy kdo dal, doma se mi to nehodilo, nejsem zas tak moc kytková, stačí dvě tři do jednoho pokoje a dost. Ty kytky v kanclu nebyly 5 let přesazené, osprchované, otřené, jen s bídou občas zalité, obvykle když začaly věšet hlavy. Kvetly rok co rok, vánoční kaktus obsypán, pak kytky, co kvete podobně jako anturie, ale bíle a listy má jiné.
Letos mne popadl zahradnický duch, všechny jsem přesázela, osprchovala, kvalitní substrát včetně drenáže z keramzitu dopřála, nové květníky, měsíc po přesazení začala jemně přihnojovat, pravidelně zalévám, občas rosím - a nic ! Tři navíc začaly odcházet do věčných lovišť. Totéž doma fikus benjamin. Zaslechla jsem za mými zády nějaké poznámky o náhlém šoku z přemíry péče...
květen 26, 2009 11:03
bb : mamča
Šok z přemíry péče ! smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif Jo, asi to tak bude.
Dokud jsem zahradničila metodou pokus-omyl, všechno se mi dařilo přesně podle hesla "Čím blbější sedlák, tím větší brambory". Od té doby, co jsem začala studovat odbornou literaturu, hnojila, přihrnovala, okopávala...tak mi kytky a plodiny sotva skomíraly. Tak na to jdu zase selským rozumem, a ejhle ! Úroda brambor se letos vydaří.
smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
květen 26, 2009 11:14
voskovky : mura1
chtej svetlo a malo zalejvat. pak kvetou. v pudu sebezachovy. a nesmrdej, vonej. ale je to takova hodne tezka vune, neco jako lilie
květen 26, 2009 11:14
holky, já to snad tu hrůzu vyfotím... : d@niela


včera, jak jsem už pravila, u mne byla návštěvou drahá Můra s cibulema (modřenců, aby nedošlo k vomylu). a Ukázala jsem jí tu chudinku ubohou... Nejhorší je, že já ji mám pověšenou od stropu, u okna, takže sotva vejdete do pokoje, ta zdechlina vás přímo praští do očí. No, uvidím, uvidím...
(zvorala jsem prve to vložení obrázku :-D)
No, na snímku to nevypadá tak schlíple, jak ve skutečnosti :-)))

OK, vzdávám to, uschněte si, bestyje...(třeba to zabere, uvidím...) smilies/grin.gif
květen 26, 2009 11:16
Daní, : Vodoměrka
voskovku jsem měla, léta letoucí, vinula se na skříni, za skříní, no bylo jí hezkej pár metrů na každým šlahounu... a nekvetla a nekvetla... pak jsem na ni nějak zanevřela a protože neumím vyhodit rostlinu jen tak, ale až když uschne nebo uhnije, tak jsem ji možná z tohoto důvodu párkrát nezalila, až vypadala jako v posledním tažení, no pak se mi jí zželelo a zalila jsem ji, no a neuvěřila bys, od té doby mi ta mrcha kvetla a kvetla a to tak, že velmi a skoro pořád, a odkvetlý kvítečky na stopce mi házela za krk do postele... plazila se totiž nad postelí... a při stěhování jsem ji darovala sousedce... ta ji náležitě ostříhala, a dál nevím, co s ní je... smilies/wink.gif
květen 26, 2009 11:20
Dani : mia
na pokojovky nejsem specialista.Ty moc uspěšně nepěstuji.Hele ta kočka nahoře si ale drží tempo!že tys jí sem dala,aby nám ukázala jak zatočit s těmi jarními kily navíc,když už Míši návod se švihadlem se ukázal jako málo účinný smilies/grin.gif
květen 26, 2009 12:25
ta vytrsávající kočička je fakt kouzelná : alena puntíkovaná
akorát moje kočky nic takového neprovozujou. Buď se cpou, nebo se jen tak povalujou
květen 26, 2009 12:49
..: : kordulinka
zrzavý můj kocourek s modrýma očima, zvaný Borisek, ač vykastrován dones tuhle jednou myšku a přesně takhle s ní vyváděl, to by chtělo fakt navideit,...
pozorovali jsme ho asi hodinu, pak jsme si šli po své práci a za chvíli z myšky zbyla jen hlavička s páteří, fuj to tedy byl hnusňoučký pohled!
jinak kytí jsou nááááhoudou krásný,....!!
květen 26, 2009 13:03
Daní, : Vodoměrka
ta rostlinka na obrázku (cissus, jinak taky žumen - ale to je hnusné jméno) vypadá jako přelitá... ale jestli je to jeho setrvalý stav, ne právě akutní příznak, tak bych ho asi nařízkovala a vypěstovala si nový... tahle příšerka strašně rychle zakoření, a potom roste a roste a až na to přelití je téměr nezničitelná... já ho taky měla nahoře na lince, ale květináč byl blbec a několikrát spadnul, jednou si to udělal o víkendu v srpnu a potom jsem ho už skoro suchý vynesla do popelnice... ach jo, málem jsem to obrečela... ale měla jsem ho tak dlouhý, že se převažoval a pořád nebyl čas zasadit ho do většího květináče... no za chyby se platí... smilies/wink.gif
květen 26, 2009 13:34
já bych tu potvoru : Ivča
ostříhala... smilies/grin.gifJako většinu těch chudinek,co jsem minulý týden vynesla na letní byt na zahradu a přemíra sluníčka jim neudělala vůbec dobře...i když byly třeba ve stínu...ale tohle ony už znají,každý rok se to opakuje a zas se z toho vzpamatují...co je nezabije..... smilies/cheesy.gif
květen 26, 2009 21:02
ja davam letnit : mura1
domaci kytky do stinu. bohuzel kousek vedle mame ohniste. a mezi mymi dobrymi vlastnostmi nejak trosku chybi trpelivost. takze, kdyz palim drevo, je to vzdycky fajrak. a ty ubohy kyticky, co jsou schovany pred upalem ze slunicka maji upal od ohynku.
květen 26, 2009 21:09
Jedna ma zahradnicka "spolutrpitelka" : Alena P-H
tvrdi, ze kdyz voskovky nekvetou tak se ma dost silne trisknout kvetinacem o zem - ze to ty kytce da vystrahu pred smrti a ona zacne kvitnout. Ja teda nevim - ale hlavne je moc casto nezalivat, nepresazovat(maji rady plnej kvetinac korenu) a hodne neprimeho svetla. No a kdyz uz zalivka, tak hnojivem s dostatkem fosforu. Existuje kupa vselijakych vokovcich druhu, vetsi, mensi, vonave ci nevonave - ja se soustreduji na ty druhe a musim uznat, ze umi vonet nadherne. I kdyz trochu tak jak Ruske barysne za sociku - jestli si ponekteri pamatujete na socialistickou "Krasnaja Moskva" - to by si ty Puntikovana mela mit jeste v pameti, nebo ne? To byla sila... A tak voskovky do loznice nepatri.
květen 27, 2009 00:33
Kordulinko : Alena P-H
nase "kocicka" nam zase hrde prinesla krysu a jeste hrdeji ji polozila pred krb - to jako aby sme videli jak se o nas stara a jak je sikovna. Kdo by nemiloval tak hodnoucke zviratko? smilies/cheesy.gif
květen 27, 2009 00:36
tos mi připomněla příhodu, která se mi před lety stala : alena bodka
byla jsem u mámy na chatě, spalo a žilo se v jedné místnosti, bylo hrozný vedro a moje maminka - dej jí pámbu věčnou slávu - chrápala tak, že jsem si připadala, že vedle mě túruje autobus. Tak jsem si vzala polštář a deku a šla si lehnout na zahradu na lavici pod jabloň. Musím ještě dodat, že máminý sousedi měli takového mourovatého kocoura, se zjizveným tělem a ukousnutou špičkou ocasu a my jsme ho přikrmovali, neb nám ho bylo líto. Vesničani si totiž myslej, že kočky žijou ze vzduchu a když maj hlad, ať si chytěj myš. Tak jsem toho kocourka večer nakrmila a von byl docela přítulnej, tak jsem se s ním mazlila - a ani jsem nechzila blechu. V noci teda spím na tý lavici a zdálo se mi že na mě najíždí nákladďák s rozsvícenejma světlama a svítí mi do očí. Tak jsem se probudila a na prsou mi seděl ten kocour, předl jak motorek, oči mu svítily a v hubě měl nakousnutou myš....a teď si představte...von mi ji podával, abych si taky kousla. No mě to fakt dojalo...pak, že jsou kočky nevděčný a falešný. Se slzama ve vočích jsem ho pohladila, poděkovala mu, řekla mu, že už nemám hlad a šoupla ho i s tou myší pod lavici, na které jsem spala. A jak si tak pomlaskával, když porcoval tu myš, tak jsem zas usnula. Ještě štěstí, ale, že tohle udělal mně - kdyby se chtěl takhle odvděčit mý mámě - tak ji měl na svědomí, protože ona se myší šíleně bála - možná ještě víc, než já pavouků.
květen 27, 2009 01:03
jo ruské voňavky - to byla síla!!!! : alena bodka
nejhorší byla "Vzpomínka na Kyjev" - to snad nabírali v Kyjevě v kanálech.I když "Krasnaja Moskva" taky stála za to. smilies/grin.gif
květen 27, 2009 01:06
Pokusim se nejakou tu moji voskovku zalepit sem : Alena P-H

snas se mi to podari...
květen 27, 2009 02:28
Pardon vsichni : Alena P-H
chybicka se vloudi... smilies/shocked.gif
květen 27, 2009 02:29
Kytku mají u Puntíků : alena bodka
Puntíkovi mají kliku.
Každá jejich kočka jásá -
neb ta kytka - to je krása! smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
květen 27, 2009 05:02
že všechny ty vůně : Ivča
nějak souvisely s Moskvou?Pamatuju,že jsem mámě k MDŽ jednou koupila Ogně Maskvy...Smrad hroznej,nikdy se ní nenavoněla,ale snad 15 let ji měla schovanou ,zřejmě kvůli krásné modré lahvičce ze skla se zabroušeným uzávěrem... smilies/cheesy.gif
květen 27, 2009 07:19
Teda Bodka, zase jsi mě pobavila : Míša šíša
V noci teda spím na tý lavici a zdálo se mi že na mě najíždí náklaďák s rozsvícenejma světlama a svítí mi do očí...
smilies/grin.gif smilies/grin.gif
Tohle udělal náš kocour sousedovi, že mu v létě vlezl otevřenym oknem do ložnice, sednul si mu na prsa a čuměl na něj. Soused se vzbudil a když viděl přímo tváří v tvář ty svítící oči, tak z toho skoro zkolaboval. Druhej den k nám přišel s tím, že mu musíme koupit flašku rumu na vzpamatování, neb se tak leknul, že se málem pos*al.

Ruská voňavka! No a pak že voskovky nesmrděj!!! Někdo tomu řiká kočičinec, jinej zase ruská voňavka smilies/grin.gif
květen 27, 2009 09:31
Míšo, teď jsem málem spadla z balónu... : d@niela
smilies/grin.gif (sedím totiž u počítače na balónu) - já si to totiž živě představila a tímpádem pěkně vyprskla smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
No, ale připomnělo mi to jiný tíživý sen:

To je před hooodně léty, když moje malá holčička byla asi tak jedenapůlletá. My měli pidibyt, takže jsme ani neměli kam dát postýlku. Takže dcera spala s námi: dvě válendy, svázaný vnitřní nohy, na jedné straně mimi, na druhé manžel, obětavá maminka uprostřed.
No, a jednou jsem se vzbudila z hrůznýho snu, že jsem zavalena skálou a dusím se v bahně..
na prsou mi leželo mé buclaté dítě, její roztažený nožičky jsem měla kolem krku a vonné plenky těsně u nosu... Ona měla taky tyhle kočičí zvyky, jak mohla, tak si lehla nějak na mně, ale tehdy mě málem udusila :-))))
květen 27, 2009 10:08
Taky dobrý :))) : Míša šíša
Dušení se v takovémto bahně musí být ještě úžasnější než topení se v moři, o čemž se mi zdává docela dost často.

Hele, Daní, nemohla bys nějak přinutit Tečkovanou, aby psala víc článků s historkama ze svýho života? Já když ji čtu, tak mi to vždycky rozjasní celej den, a to i když třeba leje jak z konve, jako je tomu právě dnes.

A když to nepůjde po dobrém, tak ji donuť ke spolupráci silou, Katuško. (Oprava: Danuško) smilies/grin.gif
květen 27, 2009 10:41
Míšo šíšo : alena bodka
vona chudák dělá co může, ale já taky nemám furt čas - teď momentálně jednak učim a jednak dělám tu noční recepční, a pak pokaždý mě nic nenapadne. Musí to přijít samo, já měla psát původně o tom jak si pletu lidi a vyšla z toho trsající kočka u rozvetlý vrby. Od středy mě Daniela dusí, abych napsala "jakpak je dnes u nás doma" a prej nemám psát furt o počasí. Já nejsem Hašek, kterej přišel do hospody, napsal povídku a dostal guláš a pivo a měl vystaráno.Nejlepší věci mě napadaj ve tři ráno, když se musím jít vyčůrat. Ale nikdo mě nedonutí abych si sedla a napsala to. Naopak, zalezu do postele, řeknu si, že to stačí, když to hodím na papír ráno a usnu. Ráno pak nenapíšu nic, protože jsem všecko zapomněla a vím starou bačkotu, co jsem vlastně tak úžasnýho chtěla. Takže Daniela je v tom fakt nevinně.
květen 27, 2009 11:10
Kurnik, : Míša šíša
tak si kup diktafon a na tom záchodě si to namluv smilies/grin.gif
Jaktože tě nic nenapadne? Pěkně kecáš a mrháš svým vypravěčskym talentem. Jenže ty vždycky nějakou tu příhodu napíšeš jen do komentářů a v těch to pak časem zanikne a už to nikdy nikdo nedohledá. Stačilo by to jen trochu rozvést, přidat omáčku - a máš článek jak vymalovanej.
Zrovna nedávno jsem vzpomínala - a samosebou že jsem si nevzpomněla - jak jsi v nějakym komentáři psala o chlapíkovi od vás, co se jmenoval nějak jako šroubek či co a ty jsi mu řekla hřebíček, protože ti to nakukali.... teď píšu kraviny, ale nějak tak to bylo, ale za boha si nevpomenu, jak přesně - a už to taky nenajdu. No vidíš - a hned máš téma na "jakpak je dnes u nás doma". smilies/grin.gif
květen 27, 2009 11:18
nééé lidimu přezdívali slepice, nebo slepička : alena bodka
a já mu řekla "Dobrý den pane Slepička" a von se jmenoval Snášel, My takhle dáváme těm autobusákům přezdívky, jednomu říkáme Bruce Willis (je mu trošku podobnej) a jmenuje se Hájek, jinýmu říkáme Sandokan /má takový ty černý hára obtočený šátkem/, jinýmu říkáme Viking / je zrzavej má zrzavý fiousy a ty vlasy a ty fousy mu trčej do stran a je furt nas*anej - jako pravej Viking. a tak - no a tomule se říká slepice. Snášelovi.
květen 27, 2009 11:24
No vidíš, vždyť to je krásný :-) : Míša šíša
Napiš knihu a pojmenuj ji "Příhody z naší vesnice". Takový obyčejnský příběhy ze života...

Teď jsem zrovna četla pěknou básničku. Nevím, kam bych to jinam hodila, tak to dám sem.
květen 27, 2009 11:54
K. J. Erben – Finančnice : Míša šíša
U záložny lidé stáli, z plna hrdla křičeli.
Kde jsou naše prachy, králi,kam úspory zmizely?
Královy jim ruce kynou – mlčte, dám vám svobodu!
Lid však kleje: piješ víno, nás posíláš pro vodu!!!
Tady každá rada těžká ve čtvrtek i v pondělí.
Zeptejte se Klause, Ježka, kam se prachy poděly.
Král jim hází hračky z věže – Klause, Ježka, kohouta...

Všechno marno, Klaus i Ježek, bum bác letí do kouta.
Bude-li vám, lidi, zima, bude-li se krátit dech,
chcete-li se míti prima, čtěte si v mých dramatech.
Zase křičí, rudnou v líci – čti si svoje kydy sám!
Že na vás, vy nezbedníci, Koženého zavolám?
Pojď si pro ně, zbohatlíku, pojď, vem si ty zlostníky!

A hle, kdosi bere kliku, lodě, banky, podniky -
Jako stín se ruka plíží, na co sáhne – otočí.
Z obýváků, ložnic, spíží vybírá si obročí.
Již vztahuje černé ruce po chlebě i po soli -
Sametová revoluce dneska právě vrcholí.

Slyšte, první, druhá, třetí, v poledne zvon udeří -
klika cvakla, dveře letí – EU vchází do dveří.
Ve mdlobách tu národ leží, na čele se perlí pot.

Pokladna je prázdná, temná – zbudou prachy na důchod?

květen 27, 2009 11:55
jo a lidi si budou mslet, že je to : alena bodka
o kolektivizaci. a ni,kdo to nekoupí. Je krize
květen 27, 2009 11:57
Hele, : Míša šíša
tak nám aspoň ještě prozraď, jak si pleteš ty lidi. Vsadim se, že to je zase něco k pobavení.

Jinak podle mě děláš chybu. Mohla by jsi bejt slavná. Ale musela by jsi to psát tak, jak to tu píšeš v těch komentářích, aby z toho dýchala ta člověčina.
květen 27, 2009 12:23
míšošíšo : alena bodka
tak jsem si dala tu práci a prohrabávala jsem se starými Kudlankami a pár "vejšplechtů" mcco byly docela dobrý jsem našla - přeposlala jsem je Daniele, aby ti je poslala, neb na tebe nemám spojení Říkala jsem si, ať se tvoje maminka k stáru zasměje. Ale dopadlo to jinak. Z několika různých příspěvků vyrobila velekudla další článek, který je úplně nahoře. Tak to vypadá, že slavná už nebudu smilies/wink.gif
květen 28, 2009 05:52
Teda ta Daniela je pěkná potvora! :-))) : Míša šíša
Samozřejmě že mi nic neposlala a škudlí si ty poklady pro sebe. smilies/grin.gif

Jinak ti pochopitelně moc děkuju, že jsi věnovala svůj čas vyhledávání jenom kvůlivá mně (a mojí mamce). Já jsem si taky říkala, že to zpětně budu projíždět a ty perly si vytahovat, ale s tím časem je to na pokakání. Ale počkej, jak se budeš divit, až to jednou udělám, vydám to knižně a prohlásím se za autorku! Pak si budeš trhat vlasy, že jsi to neudělala sama. smilies/grin.gif
květen 28, 2009 09:15
nic si trhat nebudu : alena bodka
zažaluji tě za krádež a zacvakáš mi pár melounů a oodbyt a prodej knih se starej sama. Já mám totiž svědků jak psů, že jsem to psala já....nehledě k tomu, že akétři mnohých příběhů jsou dosud naživu..a jen já vím, o koho se jedná. Tak holka hledej a vydávej, ať se konečně napakuju smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif to se teprve bude tvá maminka smáááát smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
květen 28, 2009 10:25
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]