O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZE ŽIVOTA DRŮBEŽE - IV. PDF Tisk E-mail
Středa, 15 duben 2009
Přejít na obsah
ZE ŽIVOTA DRŮBEŽE - IV.
Strana 2

"Nejprve mi papoušci učarovali svou schopností inteligentně a láskyplně komunikovat s člověkem. Ale čím více jsem poznávala jejich chování, tím více jsem si uvědomovala, jak rozsáhlé jsou jejich schopnosti a nakolik podceňujeme jejich vnímavost a inteligenci." (To jsou slova přední světové odbornice na papoušky, Angličanky Rosemary Low.)

 

 

 

 

Srpen 2006

 

     Tak se nám smečka zas rozrostla. Místo do Rumunska jsem vyrazila do Hradce Králové a přivezla papouška šedého - žaka. O jeho jméno se svedla menší rodinná hádka. Protože je jasné, že v historicky krátké době dostane babu, tak jsme hledali rovnou dvě jména, která by patřila k sobě. Něco jako Romeo a Julie, Tristan a Isolda, Hurvínek a Mánička... Já jsem prosazovala jméno Kalamita, ale nenašli jsme pro něj vhodný protějšek. Nakonec jsem byla přehlasována a mrňous dostal jméno Mickeymouse.

 

 

  

     Žakouš odmítá louskat zrní a vyžaduje si dokrmování kašičkou. Proto byly z venkovní voliéry povolány na pomoc Zuzana s Můrou, aby dávaly Mickeymu dobrý příklad a naučili ho zásadám samostatného stravování. Zatím to vypadá, že první (a jediné) co ho naučí, je otravně sedět mi na rameni a obírat mi obličej.

     Koukali na sebe všichni jako puci a jejich kontakty byly nesmělé. Mickeyho dost rozčílilo, že neznámí vetřelci sedí na JEHO majetku (přestože doposud neměl ve zvyku na mně posedávat). Zuzany se ho zas trošku bály, přece jen je třikrát větší.

     To bylo včera. Dneska se Můra tvářila, že už se tolik nebojí a že nového vetřelce teda možná zakousne. Zato Zuzík by se zas rád kamarádil, ale Můra mu dost organizuje život a hlídá ho. Mickey by se možná taky trošku kamarádil, ale je to těžké, když všemu velí Můra.

 

 

Září 2006

 

Můra a Mickey svedli zápas o počítačovou myš.


Výsledková listina:


1. místo - Mickey
2. místo - Můra
3. místo - myš

 


Pak se Mickey snažil Můru nakrmit. Krmení proběhlo v přátelské a srdečné atmosféře.
Pak by Zuzan rád svedl zápas s Mickeym o obal od miňonek. Ale je srab.

 

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]