O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZE ŽIVOTA DRŮBEŽE - II. PDF Tisk E-mail
Středa, 01 duben 2009
Přejít na obsah
ZE ŽIVOTA DRŮBEŽE - II.
Strana 2

 

 

 

 

 

 

 


      Můra je a) hardwarový specialista - opravila kolečko na myši. Už se, zaplaťbůh, neprotáčí.

 

      Můra je b) elektrikář - snažila se prozkoumat zapojení drátů v lustru. Líbí se nám zelená barva Můry, takže ji v další elektrikářské práci bylo zabráněno.

Černou mutaci ary červenoramenné nepodporujeme.

 

     Můra je c) aranžérka - upravila vkusně zbytky vánoční výzdoby. Teda původně to byla docela pěkná koule ze šišek a jehličí, zbytky jsou to teďka.

 

     Můra je d) fyzik - ověřovala, jestli pro papoušky platí zákon setrvačnosti. Platí, pan Newton nebyl blbec. Sklo to vydrželo, Můra taky.


     Můra je e) asertivní. Při uklízení do klece uletí klidně i desetkrát a vůbec při tom nenadává. Já nejsem asertivní. Nakonec ji z tý záclony servu a s několika šťavnatými nadávkami ji do klece vrazím.

 

 

 


     Můra a Zuzana chodí trávit slunné podzimní dny do letní rezidence (letní proto, že jsme ji dělali celé léto). Do rezidence - voliéry je ovšem třeba jezdit v kočičí přepravce. Zuzana přepravku nesnáší. Zuzana není asertivní a kdyby měl čas, hlasitě by nadával. Ovšem čas nemá, protože musí zdrhat. Nakonec je ale vždy odloven a nacpán dovnitř.

 

     Tuhle trousil nějaké drzé poznámky o vězeňském autobuse. Nacpat do přepravky dalšího papouška tak, aby ten první nezdrhnul, je náročné. Čas, strávený lovením a opětovným cpaním zpět, se nepříznivě prodlužuje na úkor času stráveného ve voliéře.

 

 

Můra Saša

(pokračování příště)

 

Ze života drůbeže I.

 

 

Komentáře (11)add feed
Muro, moc hezke vypraveni, : Bara
ale me by moc zajimalo, jak je to s kakanim, kdyz se volne pohybuji po byte...
duben 01, 2009 13:36
Chacháááá, naši taky měli papouchy, : mamča
tak vím, o čem je řeč. smilies/cheesy.gif
Růžovohrdlí pořád hnízdili, a odchovali spoustu potomků. Byli děsně pořádní, takže večerní úklid klece zvládali v pohodě tím, že párkrát zamávali křídly. V kleci jako v klícce, ale v okruhu 1 m kolem klece nastláno jak na skládce. Agapornis Fischeri, něžný zelený papoušek s červeným zobáčkem, mi napřed ožužlával prst, aby mě pak prokous ukazovák - na tři stehy.
Nejlepší byla sestřina malinká Andulka jménem Hrášek. Nádherně mluvila. Její oblíbená věta : "Jsem strašný orel" zaskočila každého neznalého příchozího. smilies/grin.gif
duben 01, 2009 13:48
Baro, z té konzole, po které se volně perocházejí, průběžně se.ou. : mamča
Záclony se praly nejmíň jednou týdně. smilies/cheesy.gif
duben 01, 2009 13:49
baro : mura1
mam takovou sikovnou houbicku smilies/wink.gif
duben 01, 2009 14:01
Pořád lepší papouch : wendy
než opice. Teda ne ta po alkoholu, ale živá. Ty prý nemají svěrač a jsou hodně produktivní, taky o něco větší než papoušek, to musí být radost. To máme téma.
smilies/wink.gif
duben 01, 2009 16:07
tyhle : Wendy Dvořanda
zážitky čtu moc ráda, vzpomínam, když jsem byla malá, měli jsme obyčejnou andulku jménem Ferda, ale byl tak perfektní. Když jsme obědvali, vyváděl v kleci dokud jsme ho nepustili. Potom se producíroval po plastovym ubruse a tak zvláštně to ťapkalo. A mýmu tátovi se uhnízdil pod bradou a probíral se mu knírem. Bylo to úžasný.
duben 01, 2009 16:40
Můra Saša : mamča
Tvoje povídání o "drůbeži" mi trochu připomíná veselé vyprávění "O krysaříkovi". Taky se u toho chechtám, a poprskala jsem si obrazovku. smilies/cheesy.gif (Nic tak člověka nepotěší, jako cizí neštěstí.)
Kdepak je asi Jónu Kixxovi a jeho malé nové krysařici konec ?
Těším se na další "ptačí" pokračování.
smilies/wink.gif
duben 01, 2009 17:27
Krysaříka jsem vytiskla, : wendy
úhledně svázala, a měla origoš dárek pro dvoje milovníky psů. Jó, taky by mě zajímalo kde mu je konec...
Wendy Dvořando, od kterýho Dvora ty jsi ?
smilies/wink.gif
duben 02, 2009 07:51
Wendy : Wendy Dvořanda
od žádnýho královskýho dvora atd. nejsem, ale bylo by to pěkný smilies/smiley.gif Já jsem si jen na krk uvázala Michala Dvořáka smilies/grin.gif
duben 02, 2009 08:28
... : katka*
příběhy strašně ráda čtu a musím se u toho smát smilies/cheesy.gif je to moc hezky napsané...
Jinak jsem taky Dvořanda smilies/wink.gif
duben 02, 2009 09:38
nepatří to k tématu : alena puntíkovaná
ale připomnělo mi to jednu legrační historku. Máma kdysi dělala s nějakou paní Svatošovou, která se za svobodna jmenovala Dvořáková. Její bratr - tedy Dvořák se oženil s dívkou, která se jmenovala Svatošová. Nebyli nijak příbuzní, prostě to byla náhoda a shoda jmen. Jednou se ta Paní Svatošová (rozená Dvořáková( se svou švagrovou Dvořákovou (rozenou Svatošovou) vydaly do NDR nakupovat. Nedovedete si představit, co to udělalo s celníky. Obě Skončily na hranicích v Děčíně, kde si mesely vystoupit a podrobit se prohzlídce - a to nejen zavazadel, ale i tělesné - bus měl tím pádem hodinu zpoždění a všichni na ně koukali jak na vyvrhele a následně se dověděly, že busem o nich kolovaly různě divoké pověsti. Už spolu pak nikdy nejely za hranice.
duben 02, 2009 10:40
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]