O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZE ŽIVOTA DRŮBEŽE - I. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 30 březen 2009
Přejít na obsah
ZE ŽIVOTA DRŮBEŽE - I.
Strana 2

"Ahoj Dani, tak jsem provedla revizi svých papoušcích deníčků a udělala z nich seriálový výcuc. Nevim, jestli se to bude na kudlu hodit a jestli by to lidi zajimalo. Ale posilam, i s fotkama ... " A pak následovalo něco úžasného - co vám tu velmi ráda předkládám. Je to soupis zážitků víc než čtyř ptačích let. Ostatně - jaký je vlastně rozdíl mezi věkem papoucha a člověka?

 

 

 

 

 

 

Osoby a obsazení:

Arové červenoramenní - Zuzana a Můra

Pyrurové modraví - Kyselina a Pecka

Papouškové šedí - Mickeymouse a Minnie, krátce zvaní Disneyland

 

 

Únor 2005

 

     Tak jsem si pořídila papouška. Je to nejmenší z arů - ara červenoramenný. Jmenuje se Zuzana podle písničky od Johnyho Cashe „A boy named Sue". Zatím se moc destruktivně neprojevuje - jen ho baví dírečkovat papíry a krade tužky. To je obzvlášť praktické, když děti píšou úkoly. Už jednou jsme měli složité vysvětlování, jak se stalo, ze štěně roztrhalo žákovskou knížku. Pochybuju, že vysvětlení, že domácí úkol roztrhal papoušek, se setká s větší důvěrou.

 

 

Březen 2005

 

     Zuzana už není sama doma. Přibyl jí totiž kamarád pyrura modravý - narozeninový dárek našeho benjamínka. Dostal jméno Frodo, ale většinou mu říkáme Kyselina, protože sežere, na co přijde. Velkou část dne tráví v některém z krmítek. S napětím očekávám chvíli, kdy pukne, ale zatím ani nevypadá obtloustle. Ten metabolismus bych chtěla mít.

 

     Včera jsme si užili hezký rodinný večer. Skládali jsme puzzle - teda já se synem ...a Zuzana rozkládal. Rozkládal rychle. Tak ho to bavilo, že si ani nevšimnul, ze běhá po zemi, což nikdy nedělá. Má strach z hloubek.

     No, a když už nebylo co rozkládat (byl velmi důsledný), objevili s pyrurou dracénu. Experimentálně vyzkoušeli, jestli se převrhne, když se jí zavěsej na listy a budou se houpat. Kupodivu jsem ji stihla chytit. Tak jí aspoň udělali jarní sestřih, potom vyházeli všechny kameny z květináče ...no a potom byli odejiti spát.

 

 

Duben 2005

 

     Takže jak si žijeme? Zuzanka je pořád stejný telátko. Už se pyrurky nabažila a opět nastoupila kariéru mého ramenního implantátu. Zato Kyselina se nám rozkoukal a nastolil diktaturu pyruriátu. Z jakéhosi záhadného důvodu si myslí, že na velikosti nezáleží.
     Docela drze si na Zuzanu dovoluje, hlavně bývá bitka, kdo mi bude sedět na rameni blíž ke krku. Asi jako alfa pes chodí pánovi u nohy a ořezávátko až na kraji. Je to prostě alfa papoušek. Taky je neskutečně vokální, nezavře zobák ani když spí. Připomíná pískající čajník, když už se voda vaří jen trošku. Když ale nevidí Zuzanu, pak se voda vaří o sto šest.

 

 

 

  



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]