O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MÁME NEMOCNOU KOČIČKU, ACH OUVEJ! PDF Tisk E-mail
Sobota, 28 únor 2009
Přejít na obsah
MÁME NEMOCNOU KOČIČKU, ACH OUVEJ!
Strana 2

 

 

 

 

 

 

 

     Četla jsem na internetu, že ta rýma může být opravdu chronická, ale říkám si, že je ještě strašně malinká, že by se s tím jistě dalo něco dělat, zavčas. Já nejsem zastánecm léků jako takových, a jak i na ní je vidět, ve věku něco přes dva měsíce v 600 gr své váhy už měla dvoje antobiotika a nijak jí to zatím moc nepomohlo.

 

 

Máte s tím někdo,

moc prosím,

nějakou zkušenost?

 

 

     Připadá mi, že jí ty kapičky na uvolnění rýmy, co jí mažu pod krček, dost uvolňují dýchací cesty, snad i ty výplachy nosíku Vincentkou po ránu, ale co jinak?, nechci to nijak zanedbat, aby se to nestalo chronickým onemocněním.

 

 

Děkuji předem všem moc za rady,

 

zvířátka jsme měli vždycky zdravá,

takže s tím bohužel nemám žádnou zkušenost.

 

Inka

 

 

 

 

Komentáře (13)add feed
Inko, rozhodně bych nespoléhala na útulek, nebo na domácí léčbu, : Myška
ale šla bych s ní k veterináři. Nechala bych ji vyšetřit s důrazem na možnost toho onemocnění Cortiza. Možná ti tady nějaká kudlanka poradí dobrého veta na kočky. Je už nějak vakcinovaná? Měla by asi být, i když já neznám očkovací plán koťat.
únor 28, 2009 13:10
Inka : Sipik
Skutocne dobry veterinar, nemozes male maciatko liecit domacou liecbou, je to prilis maly tvorcek, mozes jej ublizit. Humanne lieky nie su pre macky. Teraz existuje antibiotik a lieciv pre zvieratka, jajaj...
únor 28, 2009 16:31
Proboha, co to bylo za útulek? : Los evropský
My jsme si včera přinesli kočičku, získanou z útulku inzerovaného na stránkách kocky-online, a o žádné pokutě, pokud by se s ní něco stalo, teda ani slovo, naopak byli hrozně rádi, že ji chceme....
únor 28, 2009 16:31
Inko, : Bara
mam pocit, podle toho co popisujes, ze vam ji vratili vic zubozenou a v horsim stavu nez jste ji tam nesli chudinku. Moc preji aby se uzdravila.
únor 28, 2009 18:36
Veterinář : kočičí máma
je první místo, kam bys měla jít. Příčin rýmy u kočky může být více a jen veterinář Ti správně poradí. V prosinci loňského roku u mě zazvonila paní s kotětem v dlani a informací, že je nemocné a ona na jeho léčbu nemá ani čas ani peníze (přijela v BMW) a pokud si ho nevezmu, hodí ho do blízkého rybníka. Ač jsem v té době měla doma kočičáků už osm, maličkou kočičku jsem si samozřejmě nechala. Měla tak zalepený nos, že skoro nemohla dýchat, uslzené oči a špinavé uši. Černý nános v uších je z 95% způsobený ušním svrabem. Je nutno kočce uši mechanicky vyčistit vatovými tyčinkami, které jsou namočené v oleji (dětský nebo stačí i stolní) aby se krusty lépe uvolnily. Jelikož svrab dost svědí, čištění uší kočka obvykle docela dobře snáší, jen hrabe do vzduchu zadní nohou. Poté, co jsou uši čisté, je třeba zlikvidovat i ty breberky, které to způsobily, na což se mi nejlépe osvědčil ADVANTAGE. Kupuje se to u veta a zabíjí vnější i vnitřní parazity, může se použít i u koťat. Rýma mojí Julie byla způsobena mykoplasmou. Veterinář naordinoval 5 dní injekce TYLOSINU, pak dalších 10 dní tablety RONAXAN (obojí veterinární antibiotika). Po léčbě se rýma znatelně zlepšila, nicméně dodnes má Julie občas bublinu u nosu, nebo nudli. Nechci do ní dál cpát antibiotika, takže jí hleny z nosu odsávám injekční stříkačkou (obsah 1ml-má nejlépe pohyblivý píst) a otírám nos vodou. Topím jí v krbu, aby byla v teple. Pokud číča normálně žere a má snahu si hrát, situace určitě není fatální, neboj. Hlavně jí, prosím Tě, v dobré víře nedávej žádné člověčí léky proti teplotě např.ASPIRIN, ANOPYRIN, PARALEN! Tyto jsou pro kočku smrtelně jedovaté!!! Držím Vám oběma palce a přeju hodně radosti.
únor 28, 2009 18:37
já jí žádné léky nedávám nebojte se, : Inka
měla už dvoje antiboitika v tom útulku, tak to snad stačí, je to mrňous. A u veterináře tam právě také byla 3x, dostala jsem jí už jen na doléčení, že je v pořádku a že jí ta rýma brzy přejde, no přešla na dva dny a teď jí má zas obrovskou. Asi jí tedy vezmu začátkem týdne raději k veterináři.
únor 28, 2009 20:22
Inko, spolehla bych se na vyšetření SVÉHO veterináře, ne útulkového. : Myška
Držím palce, ať je kočenka brzy v přádku.
únor 28, 2009 21:00
Inka : Sipik
este sa vratim ku teme, Ninka ma vyrusovala, tak sa mi nedalo... Poslala som link na clanok kamaratke, uzasnej zienke, snad bude vediet poradit a zatial moj nazor: Inka, veterinar v utulku je podla mna masiar, este som nepocula, ze by injekciami mohol vyrobit dieru do koze, chudatko malicke. Na taketo rany je dobra calciova masticka, tu by si mala mat doma v zasobe,moze sa zist aj Vam, podporuje hojenie. Veterinar v utulku nemusi byt ten najlepsi smilies/undecided.gif a urcite sa k zvieratku sprava lepsie, ked nad nim stoji platiaci majitel..
Ak Ta to utesi, Ninka sa mi z kasla liecila mesiac, este stale ju to uplne nepreslo, mozno len treba vyskusat inu liecbu a budete OK smilies/wink.gif
únor 28, 2009 21:53
Danielka : Sipik
Dani poslala som Ti mail pre Inku, prosim pozri ci Ti ho nesuplo do spamu, lebo je z inej adresy. Dakujem.
Drzte sa cicusky
březen 01, 2009 07:28
děkuji moc, : Inka
jste moc hodní
březen 01, 2009 07:30
Inka : Sipik
Neda mi, este musim znovu zdoraznit jednu vec, Inka, ak z nej vysla skrkavka, podstatne viac ich ma v brusku. Nie je to ziadna sranda, robila som kedysi vo vykupe a videla som par steniatok, ktore umreli na perforaciu bruska skrkavkami, velmi skareda smrt. Kedze je to taky drobcek, bolo by idealne, keby Vam spravny pripravok urcil veterinar, hlavne trafit aj mnozstvo. Cielene sa da spravit aj koprologicke vysetrenie, potom by mohol dat pripravok na konkretny druh parazita.
Urcite by som na Tvojom mieste rychlo nasla dobreho!!! veterinara ktory sa specializuje na male zvierata a dala ju poriadne vysetrit. Je to drobcek z ulice, ktovie cim presla smilies/sad.gif a ten pristup v utulku nic moc.
březen 01, 2009 15:42
už je odčervená podruhé, : Inka
poprvé toho byla plná, teď podruhé už jen jedna škrkavka, tak ještě jednou, kdyby tam ještě něco bylo. Mám něco na odčervení od veterináře a neboj zvážíme jí a dáme jí to podle návodu. Já s ní tento týden zaskočím k našemu veterináři.
březen 01, 2009 19:34
Inka : Sipik
Dobre, tak ako u steniatok, tri krat po sebe, ob tyzden. Odcervovacie pripravky je dobre striedat, nie su v nich rovnake ucinne latky. Potom napis ako ste dopadli u veterinara, drzim drobciatku palce.
březen 01, 2009 19:53
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]