O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SOUBOJ S DIVOU ZVĚŘÍ - IV. PDF Tisk E-mail
Úterý, 29 červenec 2008

Tak roztomilá zvířátka, jako jsou čipmankové, se hned tak nevidí. Asi je znáte alespoň z televize, ale stejně vám je pro jistotu trošku popíšu. Jsou to takoví malí hlodavci, něco mezi myší, křečkem a malinkou veverkou. Na zádech mají roztomilé proužky a jejich oči vypadají jako korálky. Celkově vypadají jako velice hezká plyšová hračka. Jenže... Jsou to ale hrozní „hraboši"!

 

 

 

 

 

     Pořád někde ryjí díry. Naštěstí jich nemáme kolem domu nějak moc a na zahrádce zatím opravdu moc neřádí. Asi jen občas ukradli nějaké to rajče, které bylo dostatečně nízko a nebo nějaké koktejlové, které mi uniklo a přezrálé padlo na zem.

 

 

 

     Sedím tak jednou v kuchyni, povídám si po telefonu s taťkou a z velikého okna se dívám na předzahrádku. Najednou se tam objeví tohle rozkošné zvířátko. S nadšením ho popisuju taťkovi a ten mi jen tak říká něco jako: „Počkej, ten ti to tam sežere...“

 

     Já na to, že si myslím, že ne, že asi spíš se jen hrabe v zemi a hledá hmyz. A jen jsem to dořekla, tak ten malý čipmánek si předními packami přidržel květ okrasného žlutého máčku a chroust, už byl v něm. Aspoň, že sežral jen ten květ, co už byl tak jako tak odkvetlý.

 

     Zabouchala jsem na okno, čipmánek utekl a nejspíš se nacpal, až když jsme zase nebyli doma. Ale abych mu nekřivdila, vážně nám tam žádné kytky nechyběly, tak to asi jen ochutnával.

 

     Jednoho dne, když manžel něco dělal na zahradě, přiběhl najednou za mnou do kuchyně a zděšeně mi řekl, že jeden čipmank se nám zapletl do sítě, která sahala až na zem. Když mu chtěl manžel pomoct, tak čipmank celý vyplašený sebou tak mrskal, že se zapletl ještě víc. Manžel se bál, že se nám tam oběsí. No vidíte, ony se nám ty potvory roztomilý vrtají v zahradě a nám je jich ještě líto a nechceme, aby se jim něco špatného stalo.

 

 

 

 

 

     Tak jsem si nasadila nejdřív gumové a pak silné hadrové pracovní rukavice a šla jsem vyprošťovat. Ještě že za mnou manžel přiběhl s nůžkama, protože i když jsem zmítajícího se čipmanka už držela v rukou, tak do toho byl tak namotanej, že to měl kolem krku tak natěsno, že to teda rozhodně  sundat nešlo.

 

     Opatrně jsem tedy potvůrkovi odstřihla za krčkem síť a celou dobu jsem ho držela jemně, abych ho nezmáčkla a něco mu v bříšku nepoškodila, ale přitom tak, abych ho udržela. Jakmile ucítil, že je opět volný, vyškubl se mi a zmizel pod sousedovic plotem. No budiž, stejně bych ho pustila, co bych s ním asi tak mohla dělat? Do parku bych s ním neběžela, beztak by si našel cestu zpátky.

 

Tak tolik o čipmancích. Tím se taky uzavírá můj popis boje o zahrádku s divokou zvěří. Řekla bych, že skóre je přinejlepším nerozhodné, ale nevzdávám to, stojí to za těch pár čerstvých darů přírody. Vždyť vloni jsme měli čerstvá rajčata, okurky a bazalku celé léto a do ještě do nedávna jsme jedli vynikající loňské nakládačky.

 

 

 

 

Giussi, Washington, DC

 

 

 

Komentáře (10)add feed
Moc hezký, : Lenka1
a jestli to správně chápu, tak to končí, tenhle miniseriálek. To je velká škoda.
Moc pěkný psaní i obrázky, člověk se pobaví i poučí!
červenec 29, 2008 09:23
No : Milena
poučný to je. Já tohle zvířátko neznám. Říkala jsem si, že by se mě líbilo, kdyby tohle roztomilý zvířátko běhalo po zahradě a mohli jsme ho pozorovat. Ale žádný hrabání a vokusování ap. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červenec 29, 2008 10:15
česky se tomu říká : alena puntíkovaná
zemní veverka a je to jedno z nejroztomilejších stvoření vůbec. Já veverky miluju. U nás na půdě bydlí dvě, černá a zrzavá. Přes léto je člověk téměř nevidí...ale v zimě je krmím. Jsou nádherný.
červenec 29, 2008 10:21
Taky bych je krmila : Milena
A snažila se je ochočit, aby mě žraly z ruky (vím, že marně). Asi taky budou mít jako veverky blešky. Jsou takový hezoučký. smilies/cheesy.gif
červenec 29, 2008 11:16
Leni : Giussi
Dekuju za pochvalu, jsem rada, ze se Vam to libilo. Ja jsem si myslela, ze jsem jeste napsala neco o srncich (jeste pred cipmankama), ale mozna jsem si to popletla, mam ty clanky doma na pocitaci a ted jsem v praci.
červenec 29, 2008 14:52
Cipmakove : Giussi
jsou opravdu hrozne roztomila zviratka. Na tech obrazcich vypadaji stejne velci jako veverky, ale ve skutecnosti jsou o hodne mensi, skoro tak, jako mysi a diky tomu jsou jeste roztomilejsi. Mysleli jsme si, ze se drzi pri zemi a nikam nesplhaji, ale onehda jsme jednoho videli u souseda na strese. Ony ty mrsky lezou na strechu okapovou rourou. Ale po stromech vazne nesplhaji.
červenec 29, 2008 14:56
jestli po nějakým zvířeti opravdu toužím, : alena puntíkovaná
tak je to psoun prérijní. Je to takovej americkej sysel, ale mnohem hezčí. Je dost oprsklej a nechá se krásně ochočit. V Zoo se jim nějak vymkli z rukou a poskakujou po cestičkách, nechaj se krmit i pohladit, natahujou k vám pacinky...no jak lidi.Ale mám fenku a dvě kočky...tady by psoun asi nepřežil.
červenec 29, 2008 15:12
Tak jeste jedno pokracovani : Giussi
bude. Nejak se to zamotalo a ten posledni dil prisel pred predposlednim. smilies/smiley.gif
červenec 29, 2008 16:29
roztomila zviratka : Polarka
ala jako obyvatele je nedoporucuju. Vytahuji isolaci se strechy, v jidelni kulne radi jako cerne ruky. Nedavno jsme nasli asi kilo cokoladovych chipsu v moji zimni bote v druhe kulne!Jo a maji blechy, coz je desne zajimave protoze tady treba psi nebo kocky blechy nemaji.
červenec 29, 2008 17:13
Jo, jsou to nádherná zvířátka : Vodoměrka
i když jsou to takoví rarášci.. přímo jim to kouká z očí smilies/wink.gif
červenec 29, 2008 18:07
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]