O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CO MÁ RÁD VÁŠ PES? PDF Tisk E-mail
Středa, 23 duben 2008

 S příchodem psa do rodiny se změnila spousta věcí. Pro mě asi největším pozitivem bylo, že jsem dostala nové dítě, to nejhodnější a nejoddanější. Pesan u nás našel nový domov, lásku a pravidelnou stravu. A hlavně získal svoji „smečku“, a také spoustu nových stravovacích návyků.

A já se zase dozvěděla o psech spoustu jiných věcí, třeba o tom, po čem (po jakém jídle) tajně sní...

 

 

    

 

 

       Tedy kromě toho, že ze všeho nejvíc mu chutná ucho jeho kamarádky Tiffany, to by mohl ožužlávat celé hodiny, ovšem jen pokud mu to ona psí slečna dovolí. Většinou se tak děje poté, co Tiff vybílí jeho misku s granulemi, sežere veškeré piškotky, co z nás vymámí, vychlemtá polovinu misky s vodou a oběhne všechny pokoje, jestli náhodou někde nenajde nějakou dobrůtku.

 

          První den jsem pátrala po internetu, jaké granule jsou pro něj nejlepší, nejvýživnější, nejprospěšnější a jaké rozhodně nekupovat. Desetikilový pytel za nekřesťanské peníze jsme nakonec prodali sousedce, protože mu nechutnaly. O to víc pošilhával po toastech s máslem a meruňkovým džemem, bílé kávě a vepřové pečeni. Játrová paštika se stala předmětem jeho touhy a mocného slinění, pro umělohmotnou krabičku od mandlové paštiky od Veselé pastýřky  byl ochoten vrhnout se do odpadkového koše a riskovat důkladné vytřepání za kůži na krku.

 

 

 

     Ovšem po několika měsících odkoukal vegetariánství od dcery a jeho  jídlem nejoblíbenějším - hned po velkých měkkých granulích Chappi - se stala syrová mrkev.

 

     Kdykoliv jsem vzala do ruky onu oranžovou zeleninu, pes si blaženě lehal k mým nohám a sledoval mé ruce s hypnotickým zaujetím. „Spadne jí kousek, spadne… no tak, spadni už, paničko, aspoň kousíček ať ti spadne“!

 

 

     Dlužno říct, že navzdory jeho úpěnlivým pohledům mi toho moc nepadalo. Když jsem vyhodila okrájené odřezky mrkve do koše, začal někdy lítostivě kníkat, v horším případě se začal ládovat s hlavou v odpadkovém koši a musel být fyzickou silou vykázán na pelech, kde si nesouhlasně pobrukoval.

 

 

     Další lahůdkou se staly syrové brambory. Jejich slupky ho neskutečně lákaly. Několikrát kvůli nim i převrátil koš s odpadky, jen aby se k té dobrotě nějak dostal. Neumíte si představit jeho šťastný výraz, když se mu povedlo ukrást mi tajně celý brambor přímo z kyblíku ve spíži.

 

 

 

     Opatrně, jako matka přenáší čerstvě narozená štěnátka, si ho odnesl na pelech a s blaženým výrazem se snažil sežrat brambor dřív, než si toho všimnu...

 

     O tom, že jsme zřejmě dostali psa s přímo sebevražednými sklony, svědčí i skutečnost, že je samonakládací. Nedej bože, když mi při loupání česneku upadne kousek na zem. V tu chvíli je u něho a jak mu, pane, chutná. Nepomůže mé varování, že to nesmí, že je to nebezpečné, protože je to stejné jako nakladač k okurkám. Česnek v jakékoliv podobě, ať už pomazánka, polévka nebo v omáčce, ho láká víc než maso. Ještě že si ho neumí sám vzít z lednice, to by mohl riskovat, že bude mít brzy masíčko naložené a provoněné a stane se kořistí hladových bezdomovců, sídlících v brlohu pod mostem.

 

     Ovšem, je tu jedna věc, kterou nesežere a nesežere. Zpočátku mu nechutnal meloun a banán, i když někdy svýma psíma očima od dětí vyloudil kousek, tak ho vždy jen ožmoulal, poválel v hubě a zase vyplivl. No, asi se z něho časem stává labužník a meloun ani banán už nevyplivuje. Zato s olivami se před ním nemusíme ubírat do soukromí. Mé oblíbené plněné papričkami nebo mandlemi mu nejedou. Takže, shrnuto na závěr, není kousek jídla, který by našemu zlatíčku nechutnal, až na olivy. No, já jsem se je taky naučila jíst až v pětatřiceti letech. I když, přepočítáno na roky psí, by je ten náš už od loňských narozenin měl mít rád taky… ale nemá.

 

     Nebo i u psů přicházejí tyto choutky až v pozdějším věku? 

 

 

 

Pavla Vodoměrka

 

 

Komentáře (25)add feed
Co má rád váš pes : Helen
Taky jsem konstatovala, že kdyby týmy vědců,co pracují na skladbě toho,co všem psům( s výjimkou našeho a vašeho )chutná a mohou se po tom utlouct.Tak kdyby tyto týmy pozorovaly našehop psa,tak by zjistily,že nejlepší cukrárna je sousedovic kompost a nejzajímavější kousky jsou kolem popelnic. A Eukaneba - ta zůstane v misce a žere se jako poslední.
duben 23, 2008 11:06
to naše fenka : psquare
žere dokonce i kedlubny, ředkvičky, višně i angrešt. Maskuje se za německého ohaře a přitom je to normální vysavač smilies/smiley.gif
duben 23, 2008 11:51
jo Fifinka - : alena puntíkovaná
ta nejradši stravu kočičí - a jinak naprosto všechno.
duben 23, 2008 11:55
Náš "šicák" : Míša šíša
má nejradši kočičí výkaly.

Dobrou chuť, pokud právě obědváte smilies/grin.gif
duben 23, 2008 12:43
Kedlubny taky miluje... : Vodoměrka
včera večer mi snědl skoro celou půlku, teda já mu dávala, ne že sám, a on by pak nejraději sežral i ty slupky... stejně tak jako si sežvejká i košťál od brokolice, když se k němu namane smilies/wink.gif
duben 23, 2008 13:36
Kokřina : Lucišák
miluje mrkev, kedblub, květák. Jako štěně vyplivovala třešně a marmeládu, ale dneska ihned zblajzne všechno, co spadne pod linku, abych jí to nesebrala. I rožek z tetrapaku.
duben 23, 2008 13:50
Míšo šíšo, : Vodoměrka
ten náš se zas v kočičích výkalech semtam vyválí... to je potom odér.... smilies/wink.gif
duben 23, 2008 13:51
Já si pamatuju, když jsme měli ještě Alíčka : alena puntíkovaná
tak jsem za šíleně drahý peníz koupila super zápaďácký psí suchary. No a Alík k nim čuchl, odplivl si a ani se jich nedotkla. Suchary ovšem hrozně chutnaly mému muži, který si je máčel do kafe.Tak jsme je nakonec nevyhodili
duben 23, 2008 14:55
Muj pes zere naprosto vsechno... : mila1
dokonce ocesava i jablone na zahrade...
duben 23, 2008 15:32
taky jsme doma měli retrívří popelnici... : Káča
...zbytky všeho možnýho do ní padaly jak Němci do krytu.
Ale kamarádka má jezevčíka, se kterým udiveným návštěvám předvádí kouzlo se šunkou. Mává plátkama šunky před jeho čenichem a on znechuceně odchází. Nevím jak vy, ale to jsem ještě neviděla. Někdy ho musí dokonce na kolenou prosit, aby se nažral, když se tři dny ničeho nedotkne. Asi anorektik...
duben 23, 2008 15:50
Co chutna moji hyene? : Ceskymo
Mrkev, slepici hovinka, cesnek, ruzny kostaly, kocici zradlo, vajicka (nejlip ukradeny), mleko, kachni hovinka, cokoliv hodim slepicim (v tom pripade to zkousi i s kukurici), krysy a mysi, cokoliv co vyzebra, nejvic to, co ukradne, ale misto obvyklych dvou reci rozumi jakymukoli jazyku, pokud nekdo drzi v ruce kus stejku.
No a pokud najde obetavou dusi, ktera je ochotna se s ni o kus zvance (nejlip kosti) poprat, tak je v sedmym nebi... teda ne, ze by dotycnymu dala kousnout, to zase ne!
Drahy granule odmita, specialni "umely" kosti jsou dobry tak akorat k zahrabani a zapomenuti, zvlast upraveny psi hracky sezere, aby je pak vyblinkala... Ale na rozdil od my predchozi cubinky, ktera zrala tresne i s peckama a pak jsme na dalku slyseli tu strelbu, kdyz se sla vykadit, tahle moje hyena tresne miluje, ale pecky vyplivuje, v pripade nouze je rozchrousta.
Uplne nejlepsi pochoutka asi je cokoli v domech jinych lidi, kolem ceho muze rozehrat svoji skvelou sou na tema "chudak ja, nikdo me nema rad, nikdo si se mnou nechce hrat, nikdo me nikdy nenakrmi" atd... Jeji slastnej pocit z absolutniho vitezstvi, kdyz se nad ni lidi rozplyvaji a lituji ji, si pak odnasi domu a spokojene s nim usina...
Slava vsem pejskum, bez nich by tu bylo smutno! smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
duben 24, 2008 02:44
Jsem nadšena : wendy
donedávna jsem si myslela, že jen náš pes je takový čuně...no, tento domestikovaný druh šelmy psovité opravdu sežere na co přijde, už neplatí - nekrmte ho lidskou stavou, psům to škodí ?
Naše Lukyna sní všechno kromě oliv - ano, PAvlušo, jsou to asi vzdálení příbuzní. Mizí v ní všechno, bez valného kousání, aby se to občas objevilo na dlažbě WC - ale prvnotní cíl byl dosažen - sežrala to všechno ona a ne my. Ještě že je tak decentní a většinou doběhne... už jste doufám dávno po snídani...
duben 24, 2008 07:40
nemůžu odolat : lištička
a musím se taky připojit smilies/smiley.gif. Jezevčík mých kamarádů šel jednou se svým páníčkem na procházku, ale za chvíli byli zpátky s tím, že ten pes je nějakej divnej, že nechce ani moc jít a je takový nějaký apatický. Tak ho chvíli hlídali a zjistili, že mu strašně narostlo břicho. To je už vyděsilo, ale asi za půl hodiny pejsánek vyblinkal asi půl kila těsta na vánočku, které před odchodem sežral, ale tak opatrné, že ani neshodil utěrku, kterou bylo v míse přikryté. Ten pes jim prostě normální vykynul smilies/grin.gif
duben 24, 2008 09:58
tyhle čuněčinky : bb
jako hrabání v odpadcích a požírání výkalů často způsobuje nedostatek vitaminů, minerálů. Dávám pupalkový olej, tvaroh, žloutky apod. Občas spirulinu, nespásá pak venku trávu a nevyhodí ji na koberec.Excesy ve stravování, kdy se pes rozmlsá, tu buchta tam kus salámu, zbytek řízku, chlebíček od dětí, obvykle vyřeším jednodenní dietou, kdy jsou jen na vodě, pak dostanou vařené maso s troškou rýže a mrkve a jedeme zase normálně. Jinak ten poslední od nás z ruky sežere cokoli kromě ořechů. Od jiných lidí venku si nevezme.
duben 24, 2008 10:00
... : bb
za koláč nebo buchtu by nás asi prodal, mísa masa je standard a jako takový ji sežere, granule má jako křupky k televizi, ale jak ucítí sladké těsto, odhodí hrdost a v krajní nouzi začne předcvičovat - začne sám dělat sedni, lehni, vstaň, dej pac - pořád dokola, než se nad tím malinkým 30kilovým ubožátkem slitujeme
duben 24, 2008 10:03
Káčo, : Míša šíša
takového psa mají moji rodiče. Nevezme do huby buřta, šunku, ale ani žádné psí laskominy. Nejlepší je, když je s ním táta třeba na procházce a potká nějakou paní, která se nad ním rozněžní (ne nad tátou - nad psem), odrbává ho, a pak najednou řekne: "Počkej, já pro tebe něco mám..." a začne z tašky dolovat nějaké kolečko salámu. Táta už dopředu ví, co bude následovat - pes aniž by k salámu aspoň čuchnul, odfrkne a znechuceně odvrátí hlavu. A paní dotčeně prohlásí: "Vy ho máte teda zmlsanýho!"
On ale není mlsnej, on jen nemá vyhraněnou potřebu jídla (jako třeba já) a žere jen proto, aby vůbec přežil.
duben 24, 2008 10:04
bb, : Míša šíša
náš pes nemá nedostatek vitamínů, on je prostě hrozný prase smilies/grin.gif
duben 24, 2008 10:08
... : bb
žere jen proto, aby vůbec přežil


jako můj syn :-)
duben 24, 2008 10:09
míšo šíšo :-) : bb
zkuste ho půl roku krmit vařeným masem s trošičkou rýže-těstovin, s masem uvař pokaždé jednu mrkev, 1-2x týdně přidej kousek syrového kuřecího, obden mu dej pacholíka se žloutkem, přidej piškoty pokapané pupalkovým olejem, tu a tam do toho ještě lžičku droždí, 1-2x ročně spotřebovat krabičku spiruliny - pár kuliček do masa vmíchat, granule jako doplněk, a možná se to prase přestane tolik prasečit :-)

duben 24, 2008 10:13
bb, : Míša šíša
věř mi - nepřestane, už ho máme 9 let, tak vím, co od něj čekat. A neboj - stravu má rozmanitou. My jsme to vyřešili tak, že jsme koupili kočičí záchod s poklopem, takže se k těm produktům nedostane (prolézací otvor je pro něj malý), horší ale je, když tu kočičí pokroutku najde někde venku na zahradě. Mně by to bylo teda jedno, ať si žere co chce, víš ale, jak mu pak smrdí z držky? smilies/grin.gif
Druhý náš pes (něm.ovčák) je taky magor, ale ho*na nežere smilies/grin.gif smilies/grin.gif
duben 24, 2008 10:25
... : bb
ať si žere co chce, víš ale, jak mu pak smrdí z držky?


musíš mu uvařit máthové thé a vyčistit mu zuby perličkou, je sladká, bude mu chutnat a jeho dech sladce vonět :-))
duben 24, 2008 10:47
Moj je nedovercivy... : Sipik
Nas psik si nikdy nevzal nic od cudzieho cloveka, ani nezdvihol zo zeme. Je asi nedovercivy a velmi podozrievavy, pretoze este aj jedlo, ktore mu pripravime doma s podozrievavym pohladom obchadza a nedotkne sa ho. Potom nastupuje otec s kuskom maska v ruke, ktory chodi za nim a presviedca ho, ze je to dobre. Nas Gino to najskor ovonia a potom jemne papulkou ochutna. Takto dostane este asi 10 kuskov a potom s nechutou ide k miske a zje zvysok, asi aby nas potesil....
duben 24, 2008 14:24
Oj, Sipik, : Vodoměrka
asi pošlu toho našeho k vám do školy... aby něco odkoukal...hahaha...
duben 24, 2008 14:42
Sipik, teda nee psisko, : Ceskymo
ale kocoura jsem takovyho mela.... dala jsem mu (jeho) zradlo, pricuchnul, evidentne prohnal mozkem kompletni analyzu, a pak na me vycitave cucel: TOLIK PROTEINU? A TOLIK TUKU? TAK MALO VITAMINU? A otocil se, vykracel ven, ulovil a sezral smrdutou mys - a byl spokojenej. Ale jak jsem domu prinesla flak mas, tak najednou zapomnel, ze se boji dracat, tedy velmi dravych stenatek od ty my hyeny, a uz sedel pekne v rade - stene - stene - hyena (mama) - stene - kocour - stene..... a zebral uplne stejne jako vsichni ostatni. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
duben 25, 2008 07:43
nhg : sima
ahoj milujem psi mam sharpeia je zlty ma 2 roky a vola sa goldie smilies/kiss.gif
březen 29, 2009 15:16
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]