O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MILENA A JEJÍ KONÍCI - JEDEME DÁL! - 3. PDF Tisk E-mail
Středa, 22 červen 2022
Přejít na obsah
MILENA A JEJÍ KONÍCI - JEDEME DÁL! - 3.
Strana 2
Strana 3
Na jaře 2019, cca rok poté, co jsem azyl v Borohrádku pro své koně získala, nastalo jejich druhé stěhování doslova za kopec za naším domem. Asi by bylo na místě, popsat jaké podmínky k chovu koní jsem měla ještě na Plzeňsku. Na rozdíl od skotu nebo zpočátku chovaných prasat, se s koňmi dobře manipuluje, takže bylo logické, že když jsme potřebovali více místa pro zvířata, jejichž chov nás živil, museli poníci místo uvolnit.

 

 

Jeden rok shetlandi přezimovali u stohu peluškové slámy, který si okousali do „hřibovité“ podoby a následně se pod ním mohli schovávat před nepřízní počasí, jiný rok jsem získala pro koně azyl u sousedů, protože se nám domů „nevešli“.

 

Teprve když jsme zredukovali chov skotu, takže stádu krav stačilo užívání jedné ze dvou stodol, získali koně v podstatě luxusní ustájení ve staré stodole. Jako pastvinu jsem směla využívat podmáčený pozemek, který by těžké krávy rozdupaly do bahniště; zatímco lehcí poníci spásli nejen travnaté okraje pozemku, ale při své skromnosti vypásali i skřípinu z centrálního močálu.

 

Pastvina byla oplocena dvojitým ohradníkem, který se musel podsekávat.

Později jsem si pořídila pozinkované hrádě (původně ovčí), pomocí kterých jsem mohla vytvořit dočasné ohrádky v situacích, kdy jsem potřebovala se stádem manipulovat.

 

 


 

 

V Borohrádku byly ohromné rovinaté pastviny vedle řeky s břehem zarostlým křovinami, které byly ze dvou stran lemované zástavbou, a s  přístřešky na pastvině. Na hřebení, marodění apod. se koně museli odvést asi 200 metrovým koridorem domů do stáje. 

 

Výborné bylo, že cesta za koňmi trvala vlakem jen cca 2 hodiny (muselo se 3x přestupovat) a pastviny byly asi 10 minut chůze od nádraží.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]