O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MILENA A JEJÍ KONÍCI - JEDEME DÁL! - 3. PDF Tisk E-mail
Středa, 22 červen 2022
Přejít na obsah
MILENA A JEJÍ KONÍCI - JEDEME DÁL! - 3.
Strana 2
Strana 3

 

 

V zimě pobývali poníci na dvoře statku, nejprve jen ve stáji, později jim Pepa obětoval i stodůlku; přes den se poníci procházeli po dvoře.

 

 


 

 

A když už je tento díl mého vyprávění o ponících zaměřený na popis ustájení, budu pokračovat tím, že vám napíši, že dnes máme areály dva – starou pastvinu a novou pastvinu. Pepovi se nelíbilo, že jsou poníci poměrně daleko od statku a vybudoval druhý pastevní areál hned za statkem. Nejprve zatravnil  pole za humny, pak je oplotil ovčím pletivem tak, že vytvořil dva výběhy a nakonec postavil druhou salaš.

 

Neskutečná spousta práce a nic halabala, co se postaví dočasně a pak to užíváte deset let, i když ještě úplně dobudováno není.

Pepa je prostě jiný zemědělec, než byl (a asi ještě je) můj exmanžel.

 

 

 

 

Na dvoře má Pepa všechny cennější stroje pod přístřešky, vlečky vyrovnané v řadě, stavební materiál na zadním dvoře poskládaný, a do čeho se pustí, to dodělá.

Salaš, jak já dřevěné stáji pro poníky říkám, je předimenzovaná, protože je vymyšlená tak, aby se dala čistit pomocí traktoru.

Tedy obě poloviny - protože stáj je předělená tak, aby se v jedné stáji mohli ustájit dvě oddělené skupiny koní (mladé kobylky do 3 let nemohou být pohromadě s plemenným hřebcem, popř. když je po připouštěcí sezoně, je hřebec oddělený od kobylek kvůli tomu, abychom neměli podzimní nebo zimní hříbata).

 

 


 

 

Aby to Pepa nestavěl jen pro cizí (moje) koně, odprodala jsem mu část koní a máme tedy zhruba koně nyní napůl. Ale to, které koně jsem přenechala Pepovi a Pavle, a jaké události mě potkaly po přestěhování poníků, to si - moji drazí -


nechám zase napříště…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře (2)add feed
... : *deeres*
Docela ti závidím, je to krajina mého srdce. Přes 20 let jsem každý rok,alespoň na týden,jezdila k tetě do Oskavy-Mostkova. Loni v létě jsem se, jen tak na otočku,byla podívat na její hrob. Odtud do Rudy, na Rešáky a Sovinec.
Bydlela jsem v penzionu v Malé Morávce, moc milí majitelé a nádherné toulky po Jeseníkách.
červen 23, 2022 07:08
... : doktor
Mileno ,tobě i Pepovi se povedla neskutečná věc,fandím a vím,že vynaložená dřina za tolik krásy stojí.
červen 23, 2022 12:25
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]