O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MILENA A JEJÍ KONÍCI - JEDEME DÁL! - 2. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 16 červen 2022
Přejít na obsah
MILENA A JEJÍ KONÍCI - JEDEME DÁL! - 2.
Strana 2
Strana 3

 

Jitka si postupně přikupovala další kobylky a mě bylo jasné, že vzhledem k Jitčino plánům  a k počtu těch mých pozůstalých, je koní možná v Borohrádku mnoho.

Jak už jsem zmínila, prodala jsem Amber a také mladou Faith.

Prodala jsem na podzim také tři odchované hřebečky, a Jitce jsem prodala jednoho z mých plemenných hřebců - Pica, dále klisničku Guernicu narozenou v Borohrádku a o rok starší Euridiku. 

Pica jsem prodávala nerada, ale ze čtyř chovných klisen, které mi zůstaly, byly tři jeho dcery a poslední, Holanďanka Duha (Yentl Rainbow) po připuštěním s ním neodchovala žádné hříbě, zatímco s Rupertem ano (to jsou prostě ty genetické „záhady“).

 

 


 

 

Na inzerát nabízející k prodeji mé hřebečky se poněkud pozdě (už byli zamluvení) ozval zájemce z mého blízkého okolí, doslova za kopcem.  Začali jsme se domlouvat, že by si tedy předběžně zamluvil dva hřebečky z ročníku 2019.

(Já vždycky zkouším zjistit, nač si zájemce o moje hříbata koníky pořizuje, a několikrát jsem zájemci koupi rozmluvila, když účel pořízení nebyl pro minishetlandy ideální (např. koupě hříběte pro 10 letou slečnu toužící mít koně k ježdění – než poník vyroste, vyroste i slečna a poník ji už neunese), a tak jsem zjistila, že se situace opakuje.)

 

Je zde chovatel ovcí s oploceným pastevním areálem, který už ovce chovat nechce a hodlá louky vypásat poníky místo ovcí.

Znovu následovala moje nabídka, že poníky „poskytnu“ zdarma – a obavy druhé strany, jestli nejsem potížista a jestli budeme dobře vycházet.

V tomto případě bylo výhodou, že máme společného známého a tak mě mohl doporučit...

 

Hádejte, jak to dopadlo?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře (4)add feed
... : Markéta
hádám hádám... dopadlo to dobře. On bude klaďas a bude mít rád koně i Tebe :-)
červen 17, 2022 07:55
... : *deeres*
To je dost smutné čtení, tvor, kterého jsme si ochočili, nebo spíš naopak,se stane členem rodiny. Jejich odchod je vždy bolestný. To blbý jsi si už vybrala, tak ať je už líp.
červen 17, 2022 10:48
... : doktor
Deeres to řekla vše a není co dodat.Smutné, ale krásné Tě teprve čeká.

červen 17, 2022 14:19
... : Milena Nováková
Markéto, musím Tě zklamat. Partnera pro můj další život jsem potkala v srpnu 2018, bez souvislosti s koňmi a jejich stěhováním. Vladimír o koních do doby, kdy jsme se dali dohromady, nic nevěděl. Jezdil se mnou "kontrolovat" poníky do Borohrádku, jezdí se mnou teď do bližšího Hrabenova. Nejezdí se mnou na vyjížďky na ranči, ale nijak mne v nich neomezuje. Ale že je to klaďas, a má rád mne, mého psa i (doufám) koníky, v tom pravdu máš.
Manželé, u kterých poníky nyní mám, Pepa a Pavla, jsou jako rodina (dokonce to už dvakrát návštěva zmínila - ten Pepa, to je tvůj bratr? smilies/wink.gif Je fakt, že Pepa je úplně jiný zemědělec, než byl můj exmanžel.

červen 17, 2022 16:21
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]